Hamdi Türkmen

Hamdi Türkmen

hamdi-turkmen@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vekillerin tutukluluk halini protesto için düzenlenen “Cumhuriyet Özgürlük ve Demokrasi Mitingi”nden yaklaşık 2 yıl sonra dün Gündoğdu’da kürsüye çıktı. Kılıçdaroğlu’nun hedefinde hükümet/Başbakan ve Ak Parti Büyükşehir Adayı Binali Yıldırım vardı.
Meydana yaşanılan izdiham nedeniyle zorlukla ulaşabilen CHP lideri, mikrofonu eline alır almaz, bir hafta önce pazar günü aynı meydanda miting yapan Başbakan’a göndermede bulundu:
“İçinizde Konya’dan gelen var mı?
Yok mu?
Allah Allah!
İçinizde Ankara’dan gelen de yok mu?
Yani şimdi siz bu kadar kişi hepiniz İzmirli misiniz?”
* * *
Gündoğdu kadar, Birinci Kordon’un kıyısı da teknelerle doldu. Alandaki yüzbinleri selamlayan Kılıçdaroğlu, “İzmir’i seviyorum. Kalbimiz İzmir, gönlümüz İzmir...” sözleri karşılığını “İzmir Azizdir, Aziz Kalacak” sloganlarıyla buldu.
* * *
CHP lideri, İzmir Gündoğdu’da ilk kez, Demirel’in meydanlarda çok sık kullandığı, “Evet mühürünü Kırat’ın böğrüne vurun” sözlerini, “30 Mart’ta sandığa gideceksiniz. Mühürü “Altı Ok”un böğrüne vurun, böğrüne vurun” değişikliği ile, CHP’ye mal etti.
* * *
Kılıçdaroğlu, İzmirli gençlere sıcak mesajlar verdi. Bu seçimlerde 2,5 milyon gencin ilk kez oy kullanacağını söyleyen CHP lideri, “Sizler sadece benim değil bu ülkenin onurusunuz. Siz Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Bir diktatöre siz diz çöktürdünüz. O yüzden size her zaman şükran borçluyum” dedi.
* * *
Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’i kazanmak isteyen Ak Parti’nin her yolu denediğini, başarılı olamadığını anlattı; “Düşmana ilk kurşunun atıldığı yerdir İzmir. O nedenle İzmir’i sindirmek istiyorlar. İzmir’i parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi? 7 düveli denize döken İzmir sana mı eyvallah diyecek” diye konuştu.
* * *
CHP lideri konuşmasının son bölümünü tamamen İzmir ile İstanbul/Ankara karşılaştırmasına ayırdı ve örnekler verdi: “İstanbul ve Ankara’da metro işini Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. Yapamadılar. Onların bütçesi İzmir’i 2’ye 3’e katlıyor. Ama İzmir bunların hepsini kendi yaptı.
İstanbul gitti Hollanda’dan otobüs aldı. 1 milyon 200 bin Avro ödendi tanesine. Hollanda düz. İstanbul’da otobüsler rampa çıkamıyor.
Madem ki otobüs sanayimiz iyi, biz neden Hollanda’dan otobüs alıyoruz? Çünkü işin içinde avanta var.
İzmir ne yaptı? Kocaoğlu tüm otobüslerini yerli sanayicimizden satın aldı.
Neden? Çünkü Aziz Kocaoğlu dürüst de ondan.
* * *
Kemal Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’nındaki kalabalığa bir de söz verdi:
“İzmir Kocaoğlu ile, Türkiye’de; 81 vilayette yapılan arıtma sistemlerinin yüzde 25’ini tek başına üstelik de kendi imkanlarıyla yaptı. Körfez’in temizlenmesine az kaldı. İnşallah hep beraber Körfez’de yüzeceğiz. Söz veriyorum. Başkan haber verdiği gün ben de gelip sizlerle İzmir Körfezi’nde yüzeceğim.”
* * *
Manisa ve İzmir’deki izlenimlerini de özetleyen CHP lideri, CHP’nin Cumhuriyet tarihinde ilk kez Manisa’da seçim kazanacağını, bunu gördüğünü söyledi, ekledi:
“Bunu buradan Gündoğdu’dan açıklıyorum. Manisa da artık İzmir gibi CHP’nin kalesi olacak. İzmir ise, Aziz Kocaoğlu ile en az yüzde 60 gibi rekor bir oyla AK Parti adayı “Milyon Ali’yi torunlarının yanına gönderecek”