Hamdi Türkmen

Hamdi Türkmen

hamdi-turkmen@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Özel sağlık kurumlarına ve hastanelere karşı hiç önyargılı olmadım.
Bu yeni değil, eskiden beri; asgari ücretle muhabir olarak görev yaptığım yıllarda da böyleydi.
Hatta AK Parti, 2002’den sonra öylesine önemli sistem değişikliği yaptı ki, herkes gibi takdir etmedim desem, yalan olur.
Ya bugün...
2007’deki gibi düşünmüyorum.
Özel sağlık kurumlarını teşvik etti, SGK’lıları, emeklileri herkesi özel hastane konforunda ve kalitesinde beş kuruş ödemeden hizmet almaya alıştırdı.
Şimdi; “Parasını ödersen bu hizmeti alabilirsin” diye işin içinden çekildi, kurumları da SGK’lıları da, emeklileri de ortada bıraktı.
Hem de “Ne haliniz varsa görün” dercesine...

Genel Sağlık Sistemi’ni tartışmayı bir kenara bırakıp, Medical Park İzmir Hastanesi’nde başlatılan Türkiye’deki bir ilk uygulamayı; “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası”ndan söz etmek istiyorum.
İzmir Üniversitesi Medical Park Hastanesi, öncelikle bilinmeli ki, İzmir ve Ege Bölgesi için gerçekten çok büyük bir şans.
Kaliteli hizmet verilen bir sağlık tesisi.
Branşlarında çok değerli tıp adamları; profesörler, doçentler ve uzman hekimler görev yapıyor.
Son teknoloji ve modern tıbbi cihazların da desteğiyle, teşhis ve tedavide neredeyse “sıfır hata” ile çalışılıyor.
Hastanede her gün 1200 hasta kabul ediliyor ama sanırsınız ki, hiç hasta başvurmamışcasına bir sakinlik, dinginlik, rahatlık ve pozitif enerji yayan bir sistem uygulanıyor.
Koşuşturma yok, sinirlenmek yok, bağırıp-çağırmak yok, ayakta sıra beklemek yok.
Ama karşılığında çok kaliteli sağlık hizmeti var.
Medical park İzmir Hastanesi’nin, açıldığı ilk yıl 300 binden fazla hasta kabul etmesinin sırrı da zaten bu saydıklarımda gizli.

Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zafer Bakan, Genel Müdür Veysi Kubba ve Başhekim Yardımcısı Dr. Zeki Hozer, dün Milliyet Ege ekibine, Medical Park Hastanesi’nde başlatılan “devrim” gibi yeni bir uygulamayı anlattılar.
Bundan böyle isteyen herkes, ayda 16-18 liralık tasarruflarla, özel hastanelerden alınacak tüm hizmetlere beş kuruş fark ücreti ödemeden, yüksek standartta ve kaliteli sağlık hizmeti alabilecek.
Tek şart: 60 yaşını aşmamış olmak ve Medical Park Hastaneler Grubu ile Mapfre Genel Sigorta arasındaki anlaşma gereği, “Tamamlayıcı Sağlık Sigortası” yaptırmak.
Bu tamamlayıcı sağlık sigortası ne kazandıracak derseniz;
SGK’lı herkesin yaptırabileceği bu sigorta ile Türkiye’deki tüm Medical Park hastanelerinden ücretsiz sağlık hizmet alabileceksiniz.
prim tutarı, yaş grupları ile yatarak ya da ayakta tedavi seçeklerine göre değişiyor.
Ancak; teşhis, tedavi, acil durumlar, yoğun bakım, tüm ameliyatlar, refakatçı ücreti, tek kişilik özel oda, ilaç gibi verilen sağlık hizmetleri için yıllık sadece 200-500 lira arasında...
O da 10 taksitte ödeme koşuluyla Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmak yetiyor.
Medical Park İzmir Hastanesi, böyle bir uygulamayı Türkiye’de başlatan ve uygulayacak olan ilk özel sağlık kurumu.
Darısı, inşallah diğerlerin başına...