Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dev tüketici elektroniği fuarı CES 2023’te, ilgi çekici ürünler tanıtılmaya devam ediyor. ABD Las Vegas’ta 5-8 Ocak tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda ilgi çeken icatlara göz attık.

Mutfakta renk partisi

LG’nin fuarda tanıttığı MoodUp buzdolabı renk değiştirme özelliğiyle dikkat çekiyor. Mobil uygulama sayesinde buzdolabının kapağı üzerinde 190’dan fazla renk seçeneği deneyebilirsiniz. Yemek pişirirken modunuza göre bir renk seçebilirsiniz. Buzdolabına bir bluetooth hoparlör de bağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Tekno harikalar diyarı

Oyun keyfi arabaya geliyor

Nvidia, fuarda bulut oyun hizmeti GeForce Now’ı akıllı araçlara getirdiğini duyurdu. Bu özellikle uyumlu olacak ilk otomobiller Nvidia Drive iş ortağı otomobil üreticileri olan Hyundai, BYD ve Polestar. Arabada oyun oynamak için konsol haricinde araca özel bir ekipman taktırmak gerekmeyecek. Oyun internet üzerinden otomobilin eğlence sisteminin ekranında görünecek.

Tekno harikalar diyarı

Stresi azaltan yastık

CES 2023’te Japon Yukai firması tarafından tanıtılan Fufuly adlı yastık stresi azaltıyor. Belirli aralıklarla titreşim yayarak kullanıcıyı rahatlatıyor. Bir evcil hayvana sarılıyormuş hissi veriyor. Üç işletim moduna sahip.

Yol tarifini ayakkabı yapacak

Giyilebilir navigasyon cihazı fuarda ilgi görüyor. Ashirase adlı cihaz ayakkabıya yerleştiriliyor ve yolu tarif ediyor. Bu cihazın özellikle görme engellilere yardım edeceği belirtiliyor. Sistem ayakkabının içine takılan hareket sensörlü titreşim cihazı ve akıllı telefon uygulamasından oluşuyor.

Tekno harikalar diyarı

Yemeği canlı yayında izleyin

Samsung’un fuar alanında tanıttığı yeni fırın canlı yayın yapıyor. Bespoke AI Oven’ın içinde kamera sayesinde yemeğinizin pişmesini eşzamanlı takip edebiliyorsunuz. Kamera ne pişirmek istediğinizi otomatik olarak algılıyor ve en uygun pişirme sıcaklığını, zamanını sunuyor. Fırın 106 farklı malzemeyi tanıyor.

Tekno harikalar diyarı

Kişiliği olan robot köpek

Robot şirketleri yeni nesil robotlar için çalışıyor. Her ne kadar iyi robotlar yapsalar da hepsinde bir kişilik özelliği olmuyor. Hepsi benzer görünüş ve kişilikte. WowWee firması bu durumu Dog-E ile değiştirmek istiyor. Dog-E kalbine konulan kişilik kodlarıyla kendini gösteriyor. Bu köpeklerden bazıları devamlı aç olacak, diğerleri oyuncu, bazıları utangaç.

Haberin Devamı

Tekno harikalar diyarı