Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cüppeli bebekler



Bir haftadır “Tuti beni Cüppeli’ye götür “ diye diye tüyler bitti dilimde. Cüppeli Ahmet hocanızı bir televizyon kanalında gördüm, nasıl dersiniz siz, 'nur yüzlü bir adam.' Hani al bunu, Teddy Bear misali yap bebeğini, sür piyasaya. Bende jet var, Cüppeli'de jet ski sevdası. Büyük projelere imza atabiliriz diye düşündüm. Tuti üzerimdeki 2010 etkileri diye tanımladığı bu tür hal ve tavırlarım için bana bu hafta acayip bir program hazırlamış. Bu cumartesi ateşi hiç sönmeyecekmiş.
İlk olarak İstanbul 2010 Kültür Başkenti vesilesiyle sahneye konmuş oyun Kassas’ı izleyeceğiz saat 20:30’da Garajistanbul’da. Kassas, 'boş inançlarla karışık, abuk sabuk hikayeler anlatan kişi' demekmiş. Cüppeli sevdamın üzerine bu oyun iyi gidermiş. Oyun, seyyar satıcılar üzerineymiş aslında. Dükkanları bedenleri, bedenleri dükkanları olan seyyarlar üzerine. Bu İstanbul 2010 Kültür Başkenti hikayesi çok uzun hiyayeymiş Tuti’nin dediğine göre. Bir kurul gelmiş, diğeri gitmiş vs. Bir gün bana ayrıntılarıyla anlatacakmış. Şimdi eğlenme zamanıymış.
Bu cumartesi Şebnem Ferah konseriyle ateşliyoruz geceyi. Şebnem Ferah, Türk Evanescence diye takdim edildi Tuti tarafından bana. Benim Adım Orman adlı son albümü şerefine saat 21:00 itibariyle Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacakmış Ferah. Orman morman diyor, bir parça korktum bu rock’çı hanımdan. Serin olur oralar diye kürk giyeceğim giderken konsere. Benim de adım Tarzan.
Ormandan çıkıp çok daha güvenli ve bir o kadar da güvensiz tuhaf şehir hayatına karışacağız. Ghetto’da, Jimmy Edgar dinleyeceğiz. Detroit’ten kalkmış buralara kadar gelmiş bizi eğlendirmeye. Ghetto’nun üst katında sessiz sessiz dans etmeyi planlıyorum bir köşede. 22:30’da orda, balkondayım. Tuti elektronik adam ya, içi gidiyor Edgar’ı dinleyecek diye. Sonra da beni Otto Santral’a sürükleyecek. Modeselektor dinleyeceğiz. Berlinli kankalar Gernot Bronsert ve Sebastian Szary ikilisi, 90’larda yeraltına hakim iki müzik insanıymış, o halde düşünmeyi seven türün son örnekleri olabilirler.
Otto Santral’den de artık Hayal Bistro’ya gideriz. Karsamba ile sınırsız eğlence vaat ediyorlar. Karsamba isimli grupta, Tuti’ye tanıdık gelen pek çok insan oldu. "Davuldaki Onur Baştürk gazeteci olan mı?" dedi, "Solist Timuçin Esen artiz olan mı?" Daimi partnerimin meraklarını gidermeye, takılacağız artık peşine. Gece yarısını az geçe oralarda oluruz.