Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Tuti benim kederimi anlamıyor. Kader bir tek pis pis Tuti’ye gülüyormuş efendim, ben koskoca Hollywood artiziyken bana bir şey olmazmış. Bu işler iki yüzlüdür, filmini bile yaptık 'Face Off Tuti’cim Face Off” dedimse de dinletemedim.
Tüm bu hazırlık, bir nevi Türk Greta Garbo Candan Erçetin için. Tuti bayılıyor bu kadına. Ben ilk defa dinleyeceğim sahnede bu hafta ama sevdiği insan Hakan Karahan film sektörüne el attığı için tanışıyorum kendisiyle. Bir kokteylde, “Travolta bey siz çok kilo aldınız olmuyor böyle, aikido yapınız” diye yanaştı yanıma. Tuti “Candan hanım çok güzel kadın çok” dedikçe, siyah kuşak Hakan beyi hatırlatıyorum ama kime söylüyorum?
Rakı, 'Kader' ve Candan Erçetin’in güzelliği, bu akşam Tuti’yi yiyor. Saat 20.00’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde başlayan konserden erken çıkarabilirsem kendisini, çivi çiviyi söker şiarıyla aynı saatte İş Sanat’ta başlamış Mariza konserine götüreceğim. Fado’ya boğacağım beyefendiyi. Ne dertli şarkılar onlar, ne dertli. Portekiz minicik, şarkıların sesi kocaman. Koca bir imparatorluktan böyle mini minnnacık bir toprak olarak kalmanın derdi belki bu. Şimdi düşündüm de, Türkiye’nin derdi de biraz bu olabilir mi? Herkeste bir Osmanlı İmparatorluğu nostaljisi. Düşün düşün nereye kadar değil mi? Unutun artık sevgili dostlar. Yeter artık. Bitti gitti.
Bizim Amerika berbat durumda da olsa hala koca bir imparatorluk olduğundan belki, Amerikalılar olarak iri ve neşeliyiz genelde. Fado gibi, sizin türküler gibi bunca dertli melodilere de o yüzden pek düşkün değiliz. Hele son günlerde, her yan büyük popolar, bir o kadar büyük memeler ve bunlardan çıkan şen seslerle doldu. Siz de ne güzel hepsi bir arada mevcut. Memeler bile baş kaldırıyor şarkılarınızda. Tuti bir tanesini dinletmişti bana. Dam üzerinde un eliyordu memeler. Sürreal bir parça.
Bu cumartesimizi böyle kederli noktalamayacağız tabii. “Dert bizdeyse derman Bedük’te” diyerek geceyi Refresh The Venüe’de noktalayacağız. Bedük yeni kıpırtılı albümü 'Go’yu tanıtacak. Artık bu rakılar ve fadolar üzerine nerelere gideriz bilinmez. Tuti’nin en merak ettiği parça, Bedük’ün bir yaşındaki oğluna yaptığı 'Feels Like Heaven.' Ben de Franz Ferdinand’ın 'The Fire' parçasının Bedük özel yorumunu merak ediyorum. Franz Ferdinand sağlam bir grup. 70’lere götürüyor ya insanı, beni benden alıyor. Candan Erçetin konserinden çıktığında Tuti bayılıp kalmazsa, 'Go' ile şahane yerlere gitmeyi planlıyorum. Kader...