Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

EYYAFYALLAYÖKÜLLÜN KÜLLERi



Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu'nun konserini öneriyor Tuti. İkilinin 'Anadolu Beşik' albümünü ne zaman dinlesek karşılıklı ağlıyoruz.?Çok içli bir albüm, Tuti’yi bile ağlatıyor


İzlanda’daki 'Eyyafyallayöküll' gibi bir isme sahip yanardağın patlaması kötü oldu. Sevgili karım “Eyvah eyvah, bu küllerin içinden bir yere gitmek yok!” diye Eyyafyallayökür’den fena gürledi. Aldırmadım tabii, atladım jete. Kül bulutudur, lavdır, tüftür dinlemeyip canım İstanbul’uma geldim.
Geçen hafta Beyoğlu Tünel taraflarına uğramamaya karar vermiştik. Ben bütün heybetimle kalabalıkla baş etsem de, Tuti çok zorlanıyor. Yolda yürürken itişip kakışmak pek insanca değil. "İtişip kakışacaksak bunu bir konser meydanında yapmayı tercih ederim” diyor Tuti. Bu sebeple saat 20:00’de Türk rap müziğinin büyük ismi Sagopa Kajmer'i dinlemek için Bostancı Gösteri Merkezi’ne gidiyoruz.
Türk rap dünyasını Acun Ilıcalı’nın 'Yetenek Sizsiniz' programından az biraz tanıyorum. Sagopa Kajmer bir nevi lidermiş. Konser, 'Sagopa Kajmer, Kolera, Pesimist Orkestra’yla birlikte 2010 yılının en büyük Melankolia Konseri' diye lanse ediliyor. Karımın şu yanardağ tartışması beni yeterince kararttı, belki de gitmekten vazgeçerim.
Alternatif olarak saat 20:30’da, Türkan Saylan Gösteri Merkezi’ndeki Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konserini öneriyor Tuti. İkilinin 'Anadolu Beşik' albümünü ne zaman Beyoğlu Ocakbaşı’na gitsek dinliyor ve karşılıklı ağlıyoruz Tuti’yle. Çok içli bir albüm. Tuti’yi bile ağlatabiliyor.
Erkan Oğur ve Demircioğlu konseriyle aynı saatte, genç popçu Emre Aydın’ın da konseri var Refresh The Venue’de. Tuti çok seviyor bu genci. “Bütün aldatılan erkeklerin sesi” diyor. Böyle bir derdim olmadığı için bu sese karşı özel bir ilgi duymadım. Tuti isterse tek başına gidebilir. Neden aldatıldığı üzerine düşünür belki.
Bu hafta nedense böyle melankolik başladı. “Patlayan Volkan’ın kozmik bir takım enerjileriyle alakası olabilir” diyor Tuti. Büyük patlamanın similasyonu peşindeki Cern ekibine dahil olmasını tavsiye ediyorum. Atom ve atom altı parçacıklarını tanısın biraz.
Haftanın finalini Taxim Live'da 'Saturday Night Fever' köşemize yakışır bir şekilde 'Saturday Night Live' isimli geceyle yapmak istiyoruz. 'Şehrin en iyi eğlencesine hazır olun!’ demişler. Büyük konuşmuşlar. Test edip onaylayacak, veya onaylamayacak ve bunca dertli cumartesimizi şenlendirmeye uzun süredir uğramadığımız Kiki’ye gideceğiz. Bekleriz.