Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Goa’ya gittik gelicez



Geçen haftanın yorgunluğu üzerine şöyle sade bir başlangıç yapalım dedik bu cumartesi. Tuti'yle üç farklı durağımız var



Geçen haftaki 70’ler partisinin izleri var hala bedenimizin dört yanında. Tuti abartmış, siyah silipli, iki altın kolyeli Tony Mareno olmuştu. Siyah sliple dans eden çıplak tek adam Tuti’ydi. Nerelere kaçsam bilemedim. Saturday Night Fever’dan aklımda kalan; “Sen bir klişesin, sen bir hiçsin, orada kalacaksın” replikleri de işe yaramadı. Karşı saldırı da hazırdı; “Geleceği boş veremezsin gelecek seni boş verir." Durumla bir alaka kuramadıysam da, Tuti kurmuş olmalı, üstüne gitmedim.
Geçen haftanın yorgunluğu üzerine şöyle sade bir başlangıç yapalım dedik bu cumartesi. Muammer Ketencoğlu ile Balkan Yolculuğu’na çıkacağız saat 20:00’da CRR’de. Aynı saatlerde Bostancı Gösteri Merkezi’nde de Candan Erçetin hanımın konseri var ama kendisini yakın zaman önce dinlemiştik. Bu sebeple Ketencoğlu’nun akordeonu ile Balkan ellerinde kaybolacağız. Candan’ın olası ikinci el Balkan örneklerindense damardan Balkan havalarını tercih ederiz. Ayrıca Ketencoğlu’nun 'Gezgin' isimli yeni albümünü de merak ediyor ve konserde 'üc bej' parça dinlemeyi umuyorum.
Bu konserle yeterince dinlenmiş oluruz sanırım. Sonrasında Bronx Pi Sahne’de, The Subways ve The Revolters bizi bekler. The Subways’in ilk albümlerini çok seviyorum. Sanki beni anlatıyor; 'Young Eternity.' İngilizlerin yeraltı dünyalarına bayılıyorum. Tuti de kendilerini O.C dizisinden tanıyor. Ben bir kere bile seyretmedim bu diziyi. Çocuklarıma da seyrettirmem. Uzak olsun O.C bizim evden. Biz ailecek 'Ezel’ciyiz. Tuti Ezel’i anlamıyormuş. “Sen bile Ramiz dayının oğullarından biri olabilirsin” diyor.
Bronx Pi Sahne sonrası Studio Live’a, Pin Up konserine uğramayı düşünüyoruz. Tuti çok hayran dört güzel kızdan oluşan bu gruba. En sevdiği şarkıları 'Çeksene Elini Kırıcan mı Belimi.' Esasen Ayşe Hatun Önal isimli bir manken bayana aitmiş bu parçanın orijinali ama Pin Up yorumu bir başkaymış. Maço bir adama yazılmış parça söylediğine göre. Bana gelmez. Bütün heybetime rağmen kibar bir insanımdır.
Pin Up sonrası cumartesimizi ateşleyecek konser 'Does It Offend You, Yeah?'e gidiyoruz Ghetto’ya. Ne acayip isimleri oluyor artık grupların. Albüm isimleri de enteresan bu arkadaşların. Son albümleri mesela 'Don’t Say We Didn’t Warn You.' “Bu hafta gidilebilecek en sıkı konser abi” deyip duruyor Tuti. Bu grubu da 'Gossip Girl’den tanıyormuş. Tuti’nin ekran bağımlılığına bir son vermeye Goa’ya götüreceğim yavrucağı. Duyunca pek sevindi. “Nobel’liler sahili!!!” diye bağırdı ama anlam veremedim yine, niye? Dönüşte düzelir diye umuyorum.