Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milli içkiniz rakı nedense beni çok pis efkarlandırıyor. Dumanlı renginden belli zaten tuhaf bir içecek olduğu. Bu sebeple uzak durmaya çalışıyorum. Ne şişi, ne de kebabı yakmaya niyetim yok. Bu hafta yeni bir konser evi, Borusan Müzik Evi’ndeyiz ilk durak olarak. Hezarfen Ensemble dinleyeceğiz. Tuti pek sevmiyor böyle şeyleri. “Keman, piyano, çello gibi enstrümanları duydun mu kaçacaksın” gibi bir anlayışa sahip. Ben de tam tersi 50’lik bedende 27’lik ruhumu sakinleştiriyorum bu tür müziklerle.

NE ŞİŞ YANSIN NE KEBAP
Tuti’nin yeni konser evini merakı, benim ruhumun ilacı olarak saat 19:30’da Hezarfen Ensemble dinlemek üzere Borusan Müzik Evi’ndeyiz. Tuti “Ben Hezarfen misali yarım saat sonra kanat takar uçarım” dedi. Ben de takılacağım peşine mecburen çünkü sunduğu alternatif de pek şahane.

Haberin Devamı

Türk'ün türküyle imtihanı
Türkiye’yi tanımam için dinlemem gereken iki isim Arif Sağ ve Sabahat Akkiraz ikilisi 20:00’da İş Sanat’talar. Gözlerimi kaparım sazımı çalarım bir adammış Arif Sağ. Tuti Arif Sağ’dansa Sabahat Akkiraz’ı tercih edermiş. “Son günlerde Türk’ün türküyle imtihanı” diye bir makale kaleme alıyormuş bu sebeple de gitmek istiyor konsere. Neymiş efendim Hülya Avşar Ruhi Su’yu, Nil Karaibogil Neşet Ertaş’ı tanımıyormuş. Bu meselenin derin analizi için konseri sonuna kadar dinleyeceğiz. Sonrasında da Salon İKSV’deyiz.
Şenlenen Şişhane’nin yeni mekanlarından Salon İKSV. İlk konser saat 22:00 itibariyle The Bad Plus. Eski dostlar bir müzik grubu oluşturmuşlar olarak özetledi Tuti The Bad Plus’u. Bas, piyano ve davul üçlüsünden kötü müzik çıkmaz dedi. Poptan caza, oradan rock'a uzanan sürprizli bir grupmuş. Hem Salon’u, hem de The Bad Plus’ı yakından tanımak için gideceğiz.
Geceyi Bronx Pi Sahne’de iflah olmaz 27 yaşım için kral bir konser Client ile kapatıyoruz. Gece 24:00’de İskandinav Havayolları ile uçuşa geçiyoruz. Bildiğiniz gibi bu üç güzellik, sürekli İskandinav Havayolları üniformaları ile çıkıyorlar sahneye. Tuti bu kostümleri çok seksi buluyormuş. Kırbaç mırbaç gibi kelimeler telaffuz etmeye başlayınca korktum biraz yalnız. Kendisini Salon’da bırakıp gizlice sıvışmayı düşünüyorum. Sahnede üç güzel kadın varsa Tuti orda olmamalı. Ben de böylece Synth-pop sularında yaşarım gençliğimi di mi? Çıkışta da gider, yeni keşfim Melekler Ocakbaşı’nda yerim bi güzel rakısız şişimi, kebabımı.