Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Retro ateşi


'Imsomnia by Becks' partisinin teması 70’li yıllar. Gelirken bu yıllara dair en az bir aksesuar takmak şart.

İlk durak Kardeş Türküler konseri. Tuti Türkiye’nin de Amerika kadar çeşitli kültürlerden oluştuğunu ispat edecekmiş bu konserle. Saat 20:00’de Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu’nda Rumca, Ermenice, Kürtçe şarkılar eşliğinde Türkiye’nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına keşfe çıkacakmışım. Sonra da ben Tuti’yi Broadway’e doğru keşfe çıkaracağım. Naçizane köşeme de adını veren meşhur filmim, bütün Tony Mareno hallerimin sebebi 'Saturday Night Fever’dan ve canım 'Grease’den de bölümler içeren 'Red Hot Broadway' şovuna gideceğiz. Tuti de pek hevesli değil bu Broadway çorbasına. “Müzikal geleneğimiz yoktur bizim. 'Bir Lüküs Hayat’ı, bir de Kumkapı’nın Broadway’e beş bastığını bilirim” diyor.
'Ateşli Broadway' şovu, saat 21:00’de Tim Maslak Show Center’da. My Fair Lady, Chitty Chitty Bang Bang, The Lion King, Cabaret, Les Miserables, Evita, Grease, Chicago ve daha nice hitlerden olma şovdan zevk almaya çalışacağız. Çağımızın bu ortaya karışık hevesi dilerim çok uzun sürmez. En fazla 45 dakika veriyorum bu şova. Sonra, İstanbul Jazz Center’a Fatih Erkoç dinlemeye gideceğiz. Seviyorum Jazz Center’ı. Fatih Erkoç’u da tanıdım ve çok sevdim şarkılarını. Birilerini hatırlatıyor bana ama henüz çıkaramadım. Düşünmeye devam edeceğim bu akşam.
The Hall’de 'Imsomnia by Becks' partisinin ikincisine katılacağız gecenin ilerleyen saatlerinde. 60’lar temalı ilk partide uykusuzluğa doyum olmamıştı. Bu defa 70’ler için uykusuz kalıyoruz. Partiye gelirken 70’lere dair en az bir aksesuar gerekiyormuş. Tuti abarttı Tony Mareno kılığına girecek. Aksesuar olarak saçlarımdan kesip yaptığım favoriler kullanacağım ben de. Heyecanlıyım. Retro gecemizin finali Babylon’da Naim Dilmener’e emanet. Ajda Pekkan’dan Raffaella Carra’ya, Enrico Macias’tan Erol Büyükburç’a 45’likler...“On S’embrasse et On Oublie!”