Sessiz ve derinden

24 Nisan 2024

Ankaragücü ile Beşiktaş’ı Eryaman Stadı’nda karşı karşıya getiren Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında golsüz eşitlik bozulmadı.
Başkent ekibi 15’te sol kanattan organize geldi. Bassagog’un pasında arka direkteki Ali Sowe topu ağlara yolladı ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle bu vuruş gol değeri kazanmadı.
26’da Umut Meraş’ın hatasında kaleci Mert’le karşı karşıya kalan Ali Sowe meşin yuvarlağı üstten auta yolladı. 35’te Bassogog’un vuruşunda top direğin dibinden auta çıktı. Tolga Ciğerci 39’da kaleyi karşısına alarak şutunu attı, meşin yuvarlak üst direkte patladı. 40’da Efkan ceza sahası içinden plaseyle köşeyi denedi, Mert gole izin vermedi.
Beşiktaş hücumda varlık gösteremediği ilk yarıyı gol pozisyonuna giremeden bitirdi. Serdar Topraktepe devrede Rashica ve Umut’u oyundan alırken, Cenk ve Masuaku’yu sahaya sürdü. 47’de Masuaku iyi kesti, Muleka’nın kafasında top dışarı gitti. 69’da Muçi şutunu attı, meşin yuvarlak hedefini bulmadı. 70’te Pedrinho’nun

Yazının Devamı

Başkan Koç'a bir önerim var

20 Nisan 2024

Fenerbahçe'nin Olympiakos karşısında yaşadığı hayal kırıklığına değinmeden önce UEFA Avrupa Ligi çeyrek final eşleşmelerine şöyle bir bakalım... Benfica-Marsilya, Leverkusen-West Ham, Liverpool-Atalanta ve Milan-Roma eşleşmelerinde dört favoriden üçü elendi. Benfica, Liverpool ve Milan büyük beklentilerin aksine yarı finali göremedi.

Liverpool sahasındaki ilk maçta Atalanta'ya 3-0 kaybetti. Milan evindeki ilk maçı 1-0 kaybetti, rövanştan da mağlup ayrıldı. Benfica sahasında 2-1 yendiği Marsilya'da deplasmanda 1-0 mağlup oldu ve penaltılarla kupaya veda etti.

UEFA Konferans Ligi çeyrek finaline çıkan Fenerbahçe ise Yunanistan'da 3-2 yenildiği Olympiakos'a karşı Kadıköy'de 120 dakikayı 1-0 önde kapattı. Takımlar karşılıklı birer galibiyet alırken aynı sayıda gol atmışlardı, dramatik gecede neticeyi penaltılar belirledi.

Teknik Direktör İsmail Kartal'ın her iki maçtaki tercihleri skorlar üzerinde doğrudan belirleyici oldu. İlk maçta Fred, İsmail ve Ferdi'nin yedek soyunması, rövanşta Fred, Dzeko ve İrfan Can'ın oyundan alınması haklı olarak

Yazının Devamı

Santos gitti, Kartal dirildi

20 Nisan 2024

Beşiktaş ligdeki 5 haftalık galibiyet hasretine Ankaragücü önünde son verdi. 13’te Rashica ortaladı, Kazımcan’ın ters vuruşunda top direğe çarparak kornere gitti. 15’te Bassogog kesti, Ali Sowe’un kafasında top üstten dışarı çıktı. Beşiktaş 18’de üstünlüğü yakaladı. Gedson bıraktı, Muçi’nin şık plasesinde top ağlarla kucaklaştı: 1-0. Gedson 22’de nefis vurdu, Bahadır topu güçlükle kornere yolladı. 39’da Morutan’ın ortasında top direkten döndü. 45+2’de Muçi sert vurdu, top çok az farkla dışarı çıktı.
Efkan 50’de uygun pozisyonda meşin yuvarlağı üstten auta yolladı. 52’de gole çok yaklaşan Kitsiou yakın mesafeden topu dışarı attı. 57’de Ghezzal’ın etkili kullandığı frikikte top üst direkte patladı. Kartal 67’de farkı ikiye çıkardı. Rashica’nın kornerinde kafayı vuran Muleka ağları havalandırdı: 2-0. 71’de Morutan sert vurdu, Joe Worrall kale önünde müthiş blokladı. Chamberlain 82’de voleyle kaleyi denedi, top hedefini bulmadı.

Yazının Devamı

Evde huzur kalmadı

13 Nisan 2024

Trabzonspor, Papara Park’ta taraftarından yoksun oynadığı maçta EMS Yapı Sivasspor’a yenilmekten kurtulamadı. Karadeniz ekibi, 5-4-1 dizilişiyle oynayan rakibi karşısında ilk dakikalarda pozisyon bulmakta zorlansa da 25’ten sonra kontrolü ele geçirdi. Visca 25’te pasını gönderdi, Pepe bıraktı, Umut Güneş’in şutunda Nikolic topu köşeden çıkardı. Sivas’ın 31’de gelişen atağında Koita köşeyi denedi, Uğurcan geçit vermedi.
Meunier 33’te vuruşunu yaptı, savunmadan seken topu Nikolic güçlükle kornere yolladı. 33. dakika dolmadan bu kez Trezeguet röveşatayla topu ağllara göndermek istedi, top az farkla auta gitti. 45’te Visca’nın harika pasıyla başlayan atakta Umut Güneş çok sert vurdu, Nikolic topu yumrukladı. 45+2’de Murat karşı karşıya pozisyonda topu üstten dışarı yolladı.
Asist Manaj’dan geldi
Sivas ikinci yarıya hızlı başladı. Manaj 52’de iki kişiden sıyrıldıktan sonra pasını bıraktı, Uğurcan’la karşı karşıya kalan Queensy Menig topu köşeden ağlara yolladı: 0-1. Sivas bu golden sonra yarı sahasına

Yazının Devamı

Portekizli hocalar neden olmuyor?

8 Nisan 2024

Carlos Carvahal, Vitor Pereira, Jorge Jesus ve Ivo Vieira görev yaptıkları kulüplerde başarısız oldular.
Carvahal, Beşiktaş'ta hedeflerine ulaşamadı. Pereira ve Jesus lig şampiyonluğu kaçınca Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kaldı. Pereira bir kez daha geldi yine olmadı. Pendikspor'da Ivo Vieira aşısı da tutmadı...
Peki, Portekizli teknik adamların Türkiye'de beklentilerin çok altında kalmaları tesadüf mü?
Yoksa oyun felsefeleri ve futbola bakışları bize hiç uymuyor mu?
Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'ın (Serdar Topraktepe) yerine göreve getirilen Fernando Santos'un Portekizli teknik adamların Türkiye'deki makus talihine son verebileceği düşünülüyordu ama işler hiç iyi gitmiyor.
Galatasaray ve Gaziantep FK'nın ardından sahasında Antalyaspor'a mağlup olan, son olarak Başakşehir'le berabere kalan Beşiktaş'ta yüzler gülmüyor.
Devre arası gerçekleşen Svessson, Al Musrati, Ernest Muçi ve Joe Worrall transferlerinin Beşiktaş'ın çehresini değiştireceğini ve Fernando Santos'un uzun süredir beklediği bu futbolcularla farklı bir oyun anlayışına geçiş yapacağını

Yazının Devamı

Ne yaptın evladım!

5 Nisan 2024

Milli ara öncesi oynadığı son 3 maçta Galatasaray, Gaziantep FK ve Antalyaspor’a mağlup olan Beşiktaş, Başakşehir deplasmanında 90+5’te yıkıldı: 1-1.
Henüz 46. saniyede Ömer Ali ortaladı, Josef’in kafa vuruşunda Mert topu köşeden kornere çeldi. Beşiktaş 16. dakikada üstünlüğü yakaladı. Muçi soldan penaltı noktasına kesti, Semih kafayla arkaya çevirdi, boş pozisyondaki Colley soluyla topu tavana gönderdi: 0-1. Başakşehir 27’de beraberliğe çok yaklaştı. Dubois soldan ortaladı, iyi yükselen Piatek’in kafasında yan direğe çarpan top auta çıktı.
İkinci yarının ilk dakikalarında tempo bir hayli düşüktü. Başakşehir topa daha fazla sahip olsa da pozisyon üretmekte zorlandı.
Ghezzal’ın 67’de sağ çaprazdan kullandığı müthiş frikikte meşin yuvarlak üst direkte patladı. 78’de Figueiredo yakın mesafeden şutunu attı, araya giren Bakhtiyor topu son anda kornere yolladı. Davidson 81’de soluyla şutladı, top direğin üstünden dışarı çıktı. 82’de Berkay ceza sahası dışından sert vurdu, Ersin

Yazının Devamı

Oscar goes to Mertens!

4 Nisan 2024

Bence "kleptomani" hastası Mertens. Yani, dürtüleri arızalı, psikolojisi de bozuk...

Çalmadan, çalmaya teşebbüs etmeden duramıyor. Sürekli bir hırsızlık kovalıyor. Kişisel çıkarları için çalmaktan, rakiplerine, hakemlere zarar vermekten çekinmiyor.

Çalmanın duygusal ve ahlaki sonuçlarını hiç düşünmüyor. Devamlı bir şeyler arıyor.

Örümcek misali ağını sabırla örüyor, fırsatını bulunca rakiplerini veya hakemi "şak" diye tuzağına düşürüyor...

Sevimli aynı zamanda! Penaltı tuzağına düşürmeye çalıştığı rakip kaleciyi öpüveriyor bir anda. Hakemlere sarılıyor, rakiplerine gülücükler dağıtıyor...

Bakın beyler bu Mertens hiç böyle bir oyuncu değildi. Ne PSV'de ne de 9 sezon formasını giydiği Napoli'de bu ayıplı işlere bu kadar girmezdi. Bir sezonda burada yaptığı aldatma işlerini Napoli'de belki 9 yılda yapmamıştır.

Napoli'deki Mertens ile Galatasaraylı Mertens arasında siyahla beyaz kadar fark var.

Fakat o da haklı! Çünkü burada tam da bu işlerin teşvikçisi ikinci sınıf hakemleri yakaladı.

Yazının Devamı

Süper Kupa'yı Gözübüyük yönetsin

25 Mart 2024

İngiltere'de Süper Kupa (Community Shield) maçı 6 Ağustos 2023'te Arsenal ile Manchester City arasında oynandı. Almanya'da Süper Kupa (DFL-Supercup) karşılaşması Bayern Münih ile RB Leipzig arasında 12 Ağustos 2023'te yapıldı. Fransa'da Süper Kupa (Trophee des Champions) maçı PSG ile Toulouse arasında 3 Ocak 2024'te oynandı. İspanya'da Süper Kupa (Supercopa) maçı Real Madrid ile Barcelona arasında 14 Ocak 2024'te oynandı.
İtalya'da Süper Kupa maçı (Supercoppa Italiana) Napoli ile Inter arasında 22 Ocak 2024'te oynandı.
Avrupa'nın beş büyük liginde süper kupalar çoktan sahiplerini buldu. İngiltere ve Almanya'da süper kupa müsabakaları geleneksel olarak yeni sezon öncesinde oynandı. Fransa, İspanya ve İtalya'da ise yeni yılın ilk günlerinde maçlar organize edildi.
Malumunuz ülkemizde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yeni sezon öncesi oynanması gereken Turkcell Süper Kupa maçı sürekli arafta bırakıldı. TFF kamuoyu ile sağlıklı bir iletişim kurmadı ve en sonunda dev maçın Suudi Arabistan'da oynanacağı duyuruldu.
Riyad'da yaşanan tarihi

Yazının Devamı