Levent Köprülü

Levent Köprülü

-

Tüm Yazıları

Lüks otomobil markası Lexus, adeta özel uçak konforu sunan minivan modeli LM’i Türkiye’de piyasaya sundu. Yıl sonuna kadar gelecek 34 araç 5 günde satıldı.

Japon lüksünün temsilcilerinden Lexus, tamamen yeni lüks minivan modeli LM’i Türkiye’de de satışa sundu. Özel jet uçağı konforunu “yerde” sunabilen LM’in 4 koltuklu VIP versiyonu 10 milyon 900 bin, 7 kişilik versiyonu ise 8 milyon 900 bin TL’den satışa sunuldu. Yıl sonuna kadar gelecek 34 aracın tamamı 5 günde satıldı.

Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Haydar Bozkurt, markanın, 2016’da Türkiye pazarına giriş yapmasının ardından büyümeye devam ettiğini belirterek, “Lexus’un Türkiye pazarına sunduğu LM, otomotiv sektöründeki lüks anlayışını farklı bir seviyeye taşıyor... Bu aracın bir ticari araç değil tamamen ‘doğuştan lüks’ araç olarak üretilmesi ve benzerinin olmaması, şimdiden müşterilerimiz tarafından takdir edildi” dedi. Aracın Türkiye’de beklenenden çok daha fazlasıyla ilgi gördüğünü kaydeden Bozkurt, “Sadece 5 günde, yıl sonuna kadar gelecek 34 adet LM modelinin tamamı satıldı. Avrupa’da da yıl sonuna kadar 220 adet LM satılması bekleniyor ve bunun yüzde 15’ini Türkiye’ye tahsis ettiler. 1500’ün üzerinde ön talep topladık. 2024’e sıra yazmaya başladık. LM’in en güçlü pazarlarından biri olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Ticari araç değil doğuştan lüks...’

Adetler katlanacak

Ali Haydar Bozkurt, Lexus olarak bu yılı 500 adet seviyesinde kapatmayı düşündüklerini belirterek, “LM’in ardından bu yıl ‘RZ’ ve ‘UX’ olmak üzere tam elektrikli modelleri de sunmaya başlayacağız. 2024’ün ilk çeyreğindeyse B SUV segmentindeki LBX’i de getirerek çeşitliliğimizi ve adetlerimizi artıracağız. LBX’le birlikte 2024 satış adedimizin en az 1000 olacağını öngörüyoruz” dedi.

Lexus’un yer uçağı

Üst düzey lüks limuzinin özelliklerini geniş bir minivanda bir araya getiren LM, özellikle 4 kişilik VIP seçeneğinde “yer uçağı” tanımını hak edercesine ilginç özellikler sunuyor. Adını, “hareket eden lüks” gibi bir anlam taşıyan “Luxury Mover” kelimelerinin baş harflerinden alan LM, araçtakilerin her an kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri hatta aracı mobil ofis olarak kullanabilmeleri için geliştirilmiş.

Haberin Devamı

Uçak koltuklarını örnek alan iki geniş koltuğa sahip bu versiyonda, ayak desteği, katlanabilir minik masalar, masaj fonksiyonu mevcut. 48 inçlik geniş ekranın yanı sıra ön-arka kabini ayıran ve karartılabilen cam panel mevcut. Ekran, istenirse tek veya sağ/sol ayrı ekranlar şeklinde kullanılabiliyor. Kullanıcılar, içeriği doğrudan akıllı telefonlarından veya tabletlerinden ekrana yansıtabiliyor. 

LM 350h, 2.5 lt kendi kendini şarj eden tam hibrit motora sahip. Aracın toplam gücü 245 HP ve standart olarak “E-Four” elektronik 4x4 çekiş sistemiyle donatılmış.

‘Ticari araç değil doğuştan lüks...’

Yeni C3 bir yıl sonra

Citroen, B sınıfındaki popüler modeli C3’ün yeni neslini tanıttı. Tanıtımı özellikle yeni nesil e-C3 ile yapan Citroen, bu modeli benzinli motorlu versiyonlarla birlikte 2024’ün son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacak. Markanın yeni tasarım dili ve marka kimliğini yansıtan e-C3, Citroen Advanced Comfort süspansiyon ve Advanced Comfort koltuklarla donatılıyor. Elektrikli versiyonu 320 km’ye kadar sürüş menzili sunabilen C3’ün benzinli versiyonları ise 1.2 lt 100 HP (6 ileri manuel ve eDCT6 MHEV) olacak.

Haberin Devamı

‘Ticari araç değil doğuştan lüks...’

DFSK yine yeniden...

Çinli DFSK Motor, SHS Filo distribütörlüğüne geçtikten sonra Türkiye satışlarına yeniden başladı. 2 benzinli SUV, 2 benzinli ticari ve 2 elektrikli ticari araçtan oluşan toplam 6 modelin satışı, ilk etapta 7 yetkili satıcıyla gerçekleştirilecek. DFSK Motor’un 1 milyon 175 bin TL’den başlayan fiyatlara sahip SUV modelleri zengin donanımları, tasarımları, verimli motorlarıyla öne çıkıyor. DFSK Motor’un hafif ticarileri ise 675 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor. DFSK’nın “Fengon 500” ve “Fengon 5” modelleri 7 yıl/150 bin km garantiyle satışa sunuluyor. Fengon 500’de 1.5 lt 114 HP’lik benzinli motor ve CVT otomatik şanzıman, Coupe SUV Fengon 5’te de 1.5 lt 148 HP’lik motor ve CVT şanzıman bulunuyor.

‘Ticari araç değil doğuştan lüks...’

Gitti XV geldi Crosstrek...

Popüler modelinde “XV” ismini değiştirip “Crosstrek” yapan Subaru, elektrik destekli “e-BOXER” motora sahip bu aracı Türkiye’de de satışa sundu. Fiyatı, lansmana özel 2 milyon 199 bin TL. Hibrit sisteme sahip araçta 136 PS gücünde 2.0 lt benzinli motor ve 16.7 PS güç üreten elektrik motoru bulunuyor. Yakıt tüketimi, açıklanan verilere göre 100 km’de 6.7 lt ile 8.0 lt arasında değişiyor. Standart “simetrik sürekli 4 çeker” sistemine sahip yeni Crosstrek, yeni tasarımlı stereo kameraları ve geniş açılı ilave ön mono kamerası sayesinde görüş açısı genişleyen yeni nesil “EyeSight Sürüş Destek Sistemi”yle de donatılmış. Yeni Crosstrek tıbbi tasarımlı koltuklar ve yeni 11.6 inç dokunmatik ekranlı multimedya sistemine sahip.