Mehmet Soysal

Mehmet Soysal

mehmet.soysal@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Frankfurt’tayız iki günden beri...

Türkiye’deki siyasi partilerin Almanya’da seçim faaliyetinde bulunmalarına yasak getiren Almanya, gerçek yüzünü ortaya koydu ve çifte standart uygulayarak SP’ye ve HDP’ye miting yapma izni verdi.

Köln kentinin cadde ve sokaklarında PKK’nın simgeleştirdiği kıyafetlerle dolaşarak HDP’nin miting yapmalarına izin veren Almanya’nın ikiyüzlü politikalarından artık bıkıp usandık.

Yıllardan beri bu tavrını gizlemeyen Almanya ve Batı, Türkiye aleyhine ne kadar faaliyet varsa hepsinin finansörü, destekleyicisi ve hatta kurucusu...

Haberin Devamı

Biz biliyoruz ama onlar hâlâ bilmediğimizi zannediyor.

***

Darbeci subaylara, gazeteci ve yazar kılıklı tiplere sahip çıkarak tavrını ve duruşunu gizlemeyen Almanya, ne kadar düşmanca bir duruş sergilediğini de gizlemiyor.

Kalemli ve silahlı teröristlere sahip çıkan Almanya, suçluları ülkemize iade ettirmiyor ama kendi casuslarına ise sahip çıkıyor.

Ve artık kinini ve nefretini gizlemiyor.

O zaman darbenin arkasındaki güçlerden birinin de kendileri olabileceği şüphesi aklımıza yerleşiyor.

***

AK Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Türkiye’yi tehdit eden her türlü unsurun Almanya’da rahatlıkla eylem yapabildiğini söylüyor.

Seçim kampanyası sözde yasağının sadece AK Parti için olduğunu belirten Yeneroğlu, halkımızın bu oyunu görmesini istiyor...

Kısacası, gölge bağlantılarıyla Türkiye’yi sürekli terörize eden Batı, bu oyunu bin yıldan beri oynuyor ama biz seyrediyoruz.

Batı bu oyunu oynamaktan belki de bıktı ama biz seyretmekten bıkmadık.

Çünkü oyuncular değişince biz gölge bağlantıyı unutuyoruz...