Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aksesuar deyip geçmeyin



Evinizin bir karakteri olsun istiyorsanız aksesuarlar en güçlü silahınız olacaktır. Yaşam alanlarında kullandığınız akse-suarlarla yaratacağınız stil değişimleri sizi şaşırtacak kadar büyük olacaktır


Evinizin vazgeçilmez öğeleri aksesuarları doğru yerde, doğru miktarda ve doğru şekilde kullanarak dekorasyon tarzınızın ana yönünü belirleyebilirsiniz. Bir mekânın havasını yenilemek için hesaplı ama bir o kadar da stil katacak bir çözüm arıyorsanız, bunu aksesuarlarla yakalayabilirsiniz. Ancak unutmayın aksesuar kullanmanın da bir sanatı var. Doğru aksesuar seçmek için fazla zaman harcamanız gerekmese de seçimlerinizin bütünlüğü çok önemlidir. Bu seçimi nasıl yapabilirsiniz?
- Öncelikle odayı gözünüze fazla görünen tüm eşyalardan temizleyin ve sadeleştirin.
- Aksesuar seçiminiz için bir ana renk ve odak noktası yaratacak alanlar belirleyin.
- Seçtiğiniz aksesuarları bazılarını bir arada kullanarak küçük gruplar oluşturun.
- Aksesuar için yer belirlerken vurgulamak istediğiniz noktayı ön plana çıkarın.
- Vurgulamak istediğiniz aksesuarları odaya kontrast renklerde seçerek dikkati o noktaya çekebilirsiniz.
- Şeffaf, açık renk aksesuarlar mekanın daha ferah görünmesini sağlar.
- Aynı türdeki aksesuarları bir arada sergileyerek ilgi çekici bir alan oluşturabilirsiniz.

Stil 1: Eskileri değerlendirin
Eskiler ve vintage stili yeniden moda olalı danteller, porselen saray fincanları, gümüş tepsiler, cam objeler, eski dresuarlar ve daha neler neler dekorasyonun en değerli parçaları oluverdi. Özel günlerde hediye edilen ya da gezdiğiniz şehirlerden hatıra olarak aldığınız objeler de güzel anıların daima hatırlanması için saklanır. Hepsi birlikte, evinizin özel ve kişisel köşelerini oluşturacaklardır.

Stil 2: Modernizmi ısıtın
Evinizin renkleri siyah, beyaz, gri gibi maskülen tonlarsa, koyu kırmızı ve turuncu gibi renklerde seçeceğiniz sade formlu aksesuarlarla ortamını ısıtabilirsiniz. Biraz hareket için gümüş yansımalı vazo ve şamdanlar ya da sakin hatlara kontrast olacak kristal aydınlatmalar seçilebilir.

Stil 3: Çiçekleri kullanın
Çiçek fırtınasını kendi yaşama mekânımızda nasıl estireceğiz? Eğer klasik ya da country bir tarza sahipseniz, pastel renklerde, İngiliz stili küçük ve sık çiçekli desenleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz. 1950 ve 60’lardan ilham alan retro görünümlerde, neon renklere sahip büyük ve cesur çiçekler tercih ediliyor. Eklektik ve etnik tarzların çiçekleri ise, tahmin edilebileceği gibi üst üste, yan yana ve her boyutta kullanılarak tıpkı doğadaki gibi karmaşık bir görüntü yaratıyor. Modern düzenlemelerde daha noktasal vurgularla kullanılan çiçekler, stilize ve illüstre edilerek farklı formlar alıyorlar.


EV DEDEKTİFİ
Aksesuar deyip geçmeyin


Begüm Şen’in evi
PUANIM:7

Caba Kozmetik markasının ortaklarından Begüm Şen, renkli moda stilini evine biraz daha sadeleştirilerek yansıtmış. Dömi-klasik formda mobilyalarla zenginleştirdiği evinde ailesiyle vakit geçirmekten çok hoşlanan Şen’in dekorasyon tercihlerinde ahşap dokular ve sıcak toprak renkleri ön planda. Şen’in en sevdiği renk olan mor da, koyu sarı ve ekru gibi nötr tonların arasında vurgu yapmak üzere kullanılmış. Bu seçimler sonucunda sıcak, samimi ve davetkar bir atmosfer kurgulamış. Salon penceresinden görünen yeşil bahçenin verdiği huzur duygusu, tekstillerde kullanılan botanik desenler ve çiçek aranjmanlarıyla destekleniyor. Önerim, parlak yastıkları genel renk paletine uygun etnik desende yastıklarla değiştirmesi, aksesuar seçimlerindeyse klasikten vazgeçip Fransız tarzı özel parçalar toplaması.

Balkonları donatın
Ikea’nın 2010 yaz sezonu ürünleri renkleri ve fonksiyonel tasarımlarıyla mekânlara şimdiden yazın sıcaklığını getiriyor. Ikea’nın şezlong, masa-sandalye, minder, hamak ve şemsiyeleri ile bu yaz da balkon ve bahçeler daha kullanışlı ve şık hale geliyor. Renkli fener ve mumlar, sezonluk çiçekler ve piknik aksesuarları yaz mevsimini bahçelerinde geçirecekler için harika bir atmosfer yaratıyor.

LİSTE
- TILSIM mücevher markası Bee Goddess’ın yarattığı ve Jo Malone mağazalarında AÇEV yararına satılan Shakti bilekliklerden almak.
- MATEMATİK ile modanın kesişim kümesini fashematics.com’dan takip etmek.
-V2 Designers’da ünlü topmodel ve stilist Erin Wasson’ın bohem ve grunge karışımı LowLuv takılarına göz atmak.