Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ev ürünlerini kişisel zevke ve ihtiyaca göre yan yana getirme işlemlerinin sonucuna dekorasyon diyorsak, bu sonuca ulaşmak için ne kadar çok toplama-çıkarma-çarpma-bölme yaptığımızı tahmin edin. Kimisi için çok kolay, kimisi içinse bol bilinmeyenli
bir denklem. Evi karıştırma ve doğru şekilde birbirine katmaya karar verdiyseniz, üç yeni formülden yararlanabilirsiniz

İlkbahar için yazılan tüm mesajlarda hareket, cesaret ve enerji başrolde görünüyor. Tıpkı bir define avındaymış gibi, evimizin içine kişisel izler bırakmak için stil ipuçları topluyoruz. Anlamlar ve sürprizler içeren her yeni şey, içimizdeki yaratıcı makineyi harekete geçiriyor. Kış aylarında genellikle ‘ihtiyaçlar’ ekseninde yaşayan dekorasyon tarzımız, artık aşırıya kaçmaya meyilli. Pozitif düşünce, çokyönlü anlatımlar ve doğal bir stil karışımı evlerimize yön veriyor. Zıt kutupların birleşimlerinden neler

Bahar evlerine göz kırpan Karışım formülleri
yaratabiliriz? İşte üç seçenek:


1. GÖSTERİŞLİ ARKA PLAN+MODERN MOBİLYALAR=KONFORMİST LÜKS:
Derinin sıcaklığı, kristalin görkemi, dorenin yakıcı karakteri. Lüksü hissetmeyi seviyorsanız, bu liste daha da uzayıp devam edebilir. Ancak rahatınıza düşkünseniz, lüksün dozunu biraz hafifletmek şart. Bunun için de İtalyan tarzı, modernist ve yumuşak mobilyalarla birleştirmelisiniz.


2. AHŞAP MOBİLYALAR+NATÜREL RENKLER+RETROSPEKTİF DUVAR KÂĞIDI=EKO-VINTAGE:
Evin genel atmosferinde doğaya dönük bir akıştan yanaysanız, size toprak ve orman renklerini ekolojik ve organik malzemelerden tasarlanmış mobilyalar ve retrospektif doğa manzaralarının resmedildiği duvar kağıtlarıyla birleştiren bir dekorasyon formülü öneriyorum.

3. GEOMETRİK FORMLAR+OTANTİK DETAYLAR+POP RENKLER=RETRO-FOLK: Renk ve form seçimlerinde 70’li yılların pop renklerini tercih ediyor ve bir yandan da folklorik detaylara evinizde yer vermek istiyorsanız, iki tarzı birleştirmek hiç de zor değil. Bunun için yapmanız gereken tek şey, belli bir dengeyi bozmamak. Eğer fonunuz hareketliyse, tek renkli ve düz mobilyalar, mobilyalara eşlik edecek yine hareketli
aksesuarlar seçmelisiniz.


EV?DEDEKTiFi
Bahar evlerine göz kırpan Karışım formülleri


ÖZBEN ÖNAL’IN EVi
Dedeman Holding yönetim kurulu üyesi Özben Önal’ın eşi iç mimar Çağdaş Yüksel, çiftin kızları Damla ve Lal ile Cookie, Ponpon ve Pampam adındaki üç köpeğin yaşadığı bu ev, Anadolu Hisarı’nın tarihi dokusu ve sakinliği içinde kalabalık, hareketli ve sürekli işlek bir atmosfere sahip. Odaların dekorasyonu da bu keyifli ve pozitif enerjiyi yansıtıyor. Özben Önal bu yaşam kozası için “Evimizin her köşesinde çok güzel vakit geçiriyoruz. Burası bize huzur, yaşanmışlık ve çocukları ifade ediyor. Çağdaş hayalimdeki evi yaptı. İçi huzur ve mutluluk dolu” diyor. Doğal ile modern malzemelerin karıştırılarak kullanıldığı evde, yormayan ve birbiri ile yarışmayan pastel renkler tercih edilmiş. Pencerelerden giren doğal ve romantik ışık, gizli aydınlatmalar ve ayarlanabilir aydınlatmalar ile desteklenmiş. Evdeki mobilyaların çoğu, mekana özel tasarımlar. Aksesuarlar ise, çok seyahat eden çiftin yolculukları sırasında satın alınmış. Ev sahibesinin cam aksesuarlara ve sanata olan tutkusu hemen fark ediliyor. Ayrıca Uzak Doğu’yu betimleyen objeler, Venedik maskeler ve İran-Afgan halıları etno-modern tarzı güçlendirmiş. Mutfak ile bağlantılı kış bahçesinde kullanılan tik ahşap yemek grubu, XIX. yy. Mandalay dönemine ait Burma işi kapaklı küpler ve cam aydınlatma ile uyum içinde.

TAKİP
Tasarım detayda gizlidir Yurtdışında pek çok başarıya imza atmış Türk tasarımcı Atilla Kuzu’nun yeni tasarımı Atilla serisi, Japonların mobilya üreticisi Conde House’un koleksiyonuna katıldı. Bir yandan Asya kültürünün keskin dokunuşlarını; diğer taraftan ise Avrupa tasarım öğelerini aynı potada buluşturan Atilla, seçkin malzemeler ve el sanatının ince dokunuşlarıyla şekillendiril- miş. Geleneksel ve modern trendlerin kontrastı ise son derece heyecan verici bir etki yaratıyor.

LİSTE
-GÜNEY Afrikalı fizikçi-yazar Douglas Forbes imzalı ‘Kaderin Pin Kodu’ isimli kitabı okumak
- CAM tasarımcısı Felekşan Onar’ın Asmalımescit’teki stüdyosundan Forresta Red kırmızı cam yapraklar almak.
- SWAROVSKİ’nin dünyanın en değerli elementi sudan ilham alarak yarattığı Out Of the Blue koleksiyonundan koyu mavi kristalli bir yüzük seçmek.

“Toprakla uğraşan insanın eli, yüreği, beyni büyüyor.” Mimar Reşit?Soley