Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Doğanın uyanışı içinize ve yaşadığınız yere yansısın istiyorsanız, eve her dönüşünüzde erengüllerden, ortancalardan, lalelerden, gerberelardan buketler taşıyın. Çiçekleri her türlü sergilemek mümkün: tabii ki önce vazo ve saksıların içinde, ama sonra sepetlerde, bardaklarda, şişelerde, sürahilerde, galvaniz kovalarda... Doğanın bu renk cümbüşünde bu sene acaba neler moda?


Çiçeklerin de modası var
Çiçek, doğayla eşzamanlı yenilenmenin sembolüdür. Tek bir çiçeğin tılsımıyla gülümseteme- yeceğiniz kadın, neşelendiremeyeceğiniz mekan yoktur. Beş duyumuza birden hitap eden çiçekleri vitrin arkalarından ve kaldırım sepetlerinden çıkararak evlerimizin her tarafına serpiştirmenin tam vakti! Herkesin kişisel çiçek tercihi ve vazgeçilmezleri farklı olsa da, bu senenin moda çiçek düzenlemelerini merak edebilirsiniz. Marginal Flowers kurucusu ve çiçek tasarımcısı Zeynel Özmen, bu bahar taze çiçeklerden hazırlanan buketlerin çok moda olduğunu söylüyor. Özellikle kokulu çiçekler, buketlerin favorileri. Mor, beyaz, pembe sümbüller, frezyalar, nergisler aynen kırlarda olduğu gibi bir arada kullanılacak. Mayısta ise, her yıl favori çiçeğimiz olan ortancalar vitrine çıkacak ve uzun boyları tasarımlarla sunulacak. Margaritler, beyaz rengin en masum çiçeği olarak yine vazgeçilmez. Çiçeği ve baharı doğadaki duruşuna en yakın şekliyle tasarlamak, dolayısı ile aranjmanlarda ahşap ve taş materyaller kullanmak gerekiyor. Yazın başlaması ile birlikte ise, yaz meyvelerini çiçeklerle birlikte kullanıp, görme, koku ve tat olmak üzere üç duyuya hitap eden tasarımlar hazırlayacağız.
La Maison des Fleurs firmasının sahibi Ekin Çarmıklı ise, 2010 senesindeki aranjman tasarımlarında romantizmin, tekrenkliliğin, farklı dokuların, canlı renklerin ve kombine buketlerin ağırlıklı olacağını öngörüyor: “Bir rengin farklı tonlarından oluşan, gül, anemon, erengül ve lale gibi birçok çiçeği içinde barındıran gösterişli aranjmanlar hazırlanacak. Herhangi bir çiçekle hazırlanabilen kombine buketler de çok moda. Bunlar, büyük tek bir buket gibi görünüp en az üç küçük buketten oluşacak. Çiçek tasarımlarına farklı bir doku katmak içinse alışılmışın dışında birçok yan malzeme eşlik edecek. Deniz kabuğu, meyve, sebze, kozalak ve tüy gibi aykırı ama doğal ürünler çiçeklere destek verecek.”


EV?DEDEKTiFi
Taylan Kümeli’nin Beylerbeyi'ndeki evi

Çiçeklerin de modası var

Ünlü diyet uzmanı Taylan Kümeli, Beylerbeyi’nin yeni sakinlerinden biri. Günlük çalışmalarından vakit bulabildiği ölçüde evinde kitap okumak, şiir yazmak, fotoğraf çekmek, film izlemek ve mesleki araştırma yapmak için kendine zaman yaratan Kümeli’nin dekorasyon stilindeki en önemli etkenler derinlik, özgünlük ve sadelik olmuş. 250 metrekarelik bu evin tarzı, herhangi bir trendi takip etmektense ev sahibinin yaşam tarzını tercih etmiş diyebiliriz. Mekânları birbirinden ayıran yüksek kütleler kullanmamak, açık tonları ve toprak renklerini tercih etmek, modern çizgide mobilyaların arasına eski eşyalar ve aile yadigârları serpiştirmek ve ışığı mümkün olduğunca serbest bırakmak evin olduğundan daha ferah ve geniş hissedilmesini sağlıyor. Yaz-kış açık pencerelerde perde olmamasının nedeni, aydınlık ve özgürlük hissini seviyor olması. Ne de olsa o da bir Yay burcu!

PUANIM:8
TAKİP
“Unplugged” evler

Metropolün enerjisine yenik düştük. Eve girince fişi çekmeli, kafa dinlemeli ve evi dinlemeli. Nefes aldıran, konuşmadan dinleyen evler için adres belli! Karmaşık değil basit, gösterişli değil doğal evlerde ‘fişsiz’ bir yaşam için ihtiyacınız olan pek çok ürün Muji’de. Tel: (0212) 343 91 80.

LİSTE
- 1500 mağazalı H&M’in bu sezonki misafir tasarımcısı Sonia Rykiel’ın tasarladığı çizgili (tabii ki!) trikolara gönül vermek.
- OSCAR Oscar töreninde Cameron Diaz, Amanda Seyfried ve Rachel McAdams’ın uyguladığı pastel Chanel makyajın takipçisi olmak.
- NİSAN ayında yapılacak olan ‘merak ve cesaret’ temalı Artbosphorus 2010 çağdaş sanat fuarını beklemek.

“Bence bir sanatçının gerçek görevi daha önce ayak basılmamış yerleri, bakış açılarını keşfetmek ve bunu insanlıkla paylaşmaktır.”
Haluk Akakçe