Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tayyip Erdoğan - Trump görüşmesinden sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

“YPG’ye verilen silahlar konusundaki rahatsızlık Trump’a yeniden iletildi, görüşmede Trump net şekilde bundan sonra YPG’ye silah verilmeyeceği talimatını verdi” dedi...

Oysa Washington’dan yapılan açıklamada böyle net bir ifade gözlenmiyor.

Kaldı ki savaş uçağı hariç YPG’nin de artık silah ihtiyacı kalmadı.

Cumhurbaşkanı’nın ifadesine göre ABD’den YPG’ye 3500 TIR silah gitmiştir.

PKK uzantısı bu örgütün bir ordu donatacak kadar silahı var.

Haberin Devamı

Ayrıca mesele ABD’nin artık YPG’ye silah göndermemesi midir?

Trump’a, o telefon konuşmasında, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in geçen haziran ayında bizim Savunma Bakanı Fikri Işık’a gönderdiği mektup hatırlatılmadı mı?

Ne diyordu Mattis mektubunda...

“IŞİD’le mücadele sona erdiğinde ABD verdiği silahları geri alacaktır.”

Telefon konuşmasında ne bizim tarafın ne de Trump’ın silahların geri alınmasından söz etmediği anlaşılıyor.

Söylemeye gerek yok; Sınırımızın 600 kilometrelik bölümüne yerleşmiş olan PYD/YPG’nin elindeki bu silahlar yarın Türkiye’ye karşı kullanılacaktır.

Suriye ile barışmak ve PYD’yi Irak- Suriye - Türkiye üçgeniyle kuşatmak artık her zamankinden daha çok önem taşıyor.

Domuzlar törende

Edirne’nin Enez ilçesinin düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü nedeniyle ilçe merkezinde tören yapıldı. Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’nın konuşmasının ardından Enez Belediyesi, kurumlar, ve esnaf odalarına ait araçlar geçit yaptı.

Derken avcılar tarafından vurulmuş bir kamyon dolusu yaban domuzu da izleyenlerin önünden marifet gibi geçirilmez mi? Bakın Enez Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz ne güzel konuşmuş:

“Biz ülkemizi düşman işgalinden hayvanları öldürerek mi kurtardık? Maalesef işte bu kadar bağnaz, sığ, barbar insanlarla beraber yaşamak zorundayız. Kurtuluş gününde domuzları öldürüp sergileyip övünen bir zihniyet. Çocuklar böyle bir toplumda yetişiyor. Öldürmek meşru gösteriliyor.”

SIĞIR

Bakanlar Kurulu kararına göre, Singapur’dan ithal edilen inek ve düvelerden gümrük vergisi alınmayacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin inek ithal edeceği Singapur’da kaç sığır var... CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu araştırmış, bizim Isparta ili büyüklüğündeki Singapur’da sadece 200 büyükbaş hayvan bulunuyormuş.

Hayvanı olmayan Singapur’dan hayvan ithali ne ola?

Birileri Singapur üzerinden Türkiye’ye büyükbaş hayvan satacak olmasın... Var bu işte bir katakulli... Ama ne?

SANAT

Pamukkale Üniversitesi, ilçelerde 25 yaş üzeri kişilerin kaç yıl eğitim aldığını araştırdı. Araştırmaya göre Kadıköy, Çankaya ve Beşiktaş en eğitimli ilçeler çıktı...

Söz açılmışken... Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun aktardığı bir bilgiyi paylaşalım...

450 bin nüfuslu Kadıköy ilçesinde tam 70 tiyatro bulunuyormuş... Bunların 30 kadarının salonu mevcut... Geri kalanlar ise belediyeye ait salonlarda temsil veriyor...

Sanat, eğitimli insanın gıdası oluyor...

ARF

Türkiye’nin dünya çapındaki tek matematikçisi Ord. Prof. Cahit Arf’tır...

Ne var ki yurdumuzda ne bir üniversiteye, ne bir kütüphaneye adı verilmiştir. Sanırız adı sadece Edirne Üniversitesi’nde bir salonda yaşatılmaktadır. O yüzden Romanya’daki Ovidius Üniversitesi’nin kütüphanesine yıllar önce Cahit Arf Kütüphanesi adı verilmesi önemlidir. Arf kütüphanesi TİKA tarafından yenilenerek törenle yeniden hizmete açıldı. Cahit Arf adı artık şanına yaraşır bir kütüphanede yaşatılıyor.

Haberin Devamı

Yeri gelmişken ekleyelim; Paris’te caddelerden 200 tanesine bir matematikçi ya da fizikçinin adı verilmiştir.

NEBİ

Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ,

“Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aldığı kararla, Peygamber Efendimizin doğduğu günün içinde yer aldığı hafta, ‘Mevlid-i Nebi Haftası’ adıyla miladi takvime göre değil, hicri takvime göre kutlanacaktır" dedi... Bugüne dek önce 20 - 27 Nisan sonra da 14 - 20 Nisan haftası ‘Kutlu doğum haftası’ olarak kutlanıyordu. Fethullah Gülen'in doğum gününü bu ülkede yıllarca Peygamberin doğum haftası diye yutturup kutladılar.