Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

NATO skandalı adı verdiğimiz tatsız olayın özü neydi...

NATO tatbikatında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef tahtası haline getirilmesi.

Gazeteci Ahmet Nesin ‘artı gerçek’ adlı internet sitesinde ilginç belgeler yayınladı. Bu belgeler...

1. NATO Müşterek Harp Komutanı Polonyalı General Reudowicz’in özür yazısı...

2. Brüksel’deki Türk Milli Askeri Temsilciliğinin Polonyalı General’e yazısı...

3. Ve Milli Askeri Temsilciliğin Genelkurmay’a gönderdiği bilgilendirme yazısı...

Ahmet Nesin bu 3 resmî yazının orijinallerini koymuş yazısına. “RTerdoğan” adlı bir sahte hesap açılmış. Bu doğru...

Haberin Devamı

Ancak Atatürk’ün adı hiç geçmiyor.

Kim dahil etti Atatürk’ün adını bu skandala? Neden ilk haberler yanlış olsa da sonradan düzeltilmedi?

Bu da skandal içinde skandal...

Hesap yine şaştı!

İktidarın 2017 yılı için Orta Vadeli Program’daki (OVP) enflasyon tahmini yüzde 6.5 idi. Tahminin tutmayacağı ayan beyan ortaya çıkınca rakam ekim ayında neredeyse yüzde 50’lik düzeltmeyle 9.5’e yükseltildi. Dün açıklanan 1.49’lık kasım ayı fiyat artışı ile son 12 ayın enflasyonu yüzde 12.98’i gördü. Bu neyi mi gösteriyor? Sene başında yapılan tahminin gerçekle hiç alakasının olmadığını... Karşımıza yüzde yüzlük bir yanılma çıktığını...

Gerçekçi olmayan tahminler nedeniyle Merkez Bankası’nı sürekli eleştiren Cumhurbaşkanı’nın, aynı eleştiriyi hükümet için de yapması gerekmez mi?

HAYVAN

Birleşmiş Milletler Tarım Örgütü FAO’nun istatistiklerine göre Türkiye’de yılda ortalama 25 kilo kırmızı et yeniyor. Bu 25 kilonun tabii azını fakirler, çoğunu parası olanlar yiyor.

Brezilya’da bir yılda tüketilen et bunun üç katı, İsrail ve İspanya’da dört katı...

Ve biliyor musunuz... Türkiye artık dünyada canlı büyükbaş hayvan ithalinde ABD’den sonra ikinci sırayı alıyor. Buraya nereden mi geldik... 1980’de ülkemizde canlı hayvan sayısı 85 milyon iken, bugün 53 milyona gerilemiş durumda. Oysa aynı dönemde nüfus 34 milyon arttı. Tarım ve hayvancılık böyle insafsızca öldürüldü. Kâh cehaletten, kâh ülkeyi sevmemekten, kâh oyuna gelmek yüzünden...

Haberin Devamı

BİLGİ

Bilin bakalım Karadeniz’in adı neden Karadeniz’dir...

Doğrusu zor soru...

Bakalım Tarih Lügâtı adlı Twitter hesabı ne diyor:

“Kara sözcüğü eski Türkçede “kuzey” anlamında da kullanılır. Karadeniz’deki kara, siyah değil, kuzey anlamındadır. Karadeniz; Kuzey Denizi.”

ŞİŞLİ

Şişli Endüstri Meslek Lisesi AVM yapılması için yıkıldı, yetmedi şimdi de bahçesindeki ağaçları kesiyorlar. Veliler bahçede nöbet tutuyor ama ne çare... Bu alana 470 daireli rezidans, 4 gökdelen, 240 odalı otel ve bir alışveriş merkezi dikiliyor. Binlerce öğrenciyi prefabrik yapılara sokacaklar. Başta Şişli Belediyesi olmak üzere davalar açıldı. Ancak davalar inşaatı durduramıyor. “Dikey yapılanmaya karşıyız” “En büyük çevreci biziz” gibi sloganlar ise tamamen lafta kalıyor.