Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Merak edilen sorunun cevabını Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis’ten öğrendik:

Hürriyet’ten Cansu Çamlıbel’in haberine göre Pentagon sözcüsü Albay Jeff Davis, Rakka operasyonunda İncirlik Üssü’nün de kullanıldığını söyledi.

Malumunuz, Ankara aylardır Rakka operasyonunda YPG’nin kullanılmasına karşı çıkıyor...

YPG’nin PKK’nın uzantısı olduğunu vurgulayarak ABD’nin YPG’ye silah vermesini eleştiriyordu... ABD YPG’ye silah verdi ve Rakka’ya onlarla birlikte yürüdü.

Ankara buna ne tepki verecek diye beklenirken... İncirlik’in kullanılmasına ve böylece ABD - YPG güçlerine destek sağladığımız görülüyor. Ankara bu desteği doğruluyor. IŞİD’e karşı koalisyon çerçevesinde sağlandığını söylüyor.

Haberin Devamı

***

ABD ve Almanya gibi ülkelerle ilişkilerimizde öncelik Fetullah Gülen’in ve FETÖ’cülerin iadesine verilmişti... Bu yüzden çok şiddetli tartışmalara giriyorduk. Dost ülkelerle aramız bozulma noktasına bile geliyordu. Derken bu hafta başında Resmi Gazete’de bir liste yayımlandı. Fetullah Gülen dahil 130 kişiye yurda dön çağrısı yapıldı, üç ay içinde dönmedikleri takdirde vatandaşlıktan çıkarılacakları bildirildi.

Vatandaşlıktan çıkarıldıkları takdirde artık iadeleri söz konusu olmuyor.

Böylece yargılanma tehlikesinden kurtuluyorlar.

Diyeceğimiz, iç kamuoyuna söylenenler ile izlenen politikalar birbirine hiç uymuyor!

Demek ki beylerin söylediklerine değil yaptıklarına bakacaksınız...

İsimsiz mesaj (mı?)

Okurumuz Kanal D’de yayınlanan İsimsizler adlı diziyi beğenerek izliyormuş. Konusu FETÖ’nün devlet içindeki örgütlenmesi ve PKK’yla ilişkileri olan diziyi izlerken zaman zaman bir konuya takılıyormuş kafası. Dinliyoruz.
“Dizide PKK’yla işbirliği yapan FETÖ’cü savcıyla kaymakam sık sık görüntüye getiriliyor. Ama her nedense her defasında Atatürk’ün büyük boy fotoğrafı önünde duruyorlar ve dolayısıyla biz FETÖ’cü savcı ve kaymakamı izlerken kaçınılmaz olarak arka fonda Atatürk’ümüzü görüyoruz. FETÖ’cülerin takiyeci olduklarını, Atatürkçü görünmek gerektiğinde makamlarında onun büyük boy fotoğrafına yer ve poz verebilecek tıynette olduklarını iyi biliyoruz. Acaba dizide bu mu anlatılmak isteniyor ? Yoksa asıl amaç Atatürk’ü FETÖ’cülerle özdeş göstermek, kafalarda böyle bir algı yaratmak isteyen subliminal, yani gizli mesaj vermek mi? Diziyi benim gibi izleyen pek çok tanıdığım giderek ikinci ihtimalden kuşku duymaya başladık.”
Kuşkuyu, dizinin senaristlerine iletiyoruz.

Haberin Devamı

Hababam

Kastamonu Üniversitesi Senatosu, “Cide Rıfat Ilgaz Meslek Yüksek Okulu”nun adını “Cide Meslek Yüksek Okulu” olarak değiştirme kararı almış. O üniversitenin adı “Kastamonu” değil “Hababam Üniversitesi” bile olamaz...

HEYKEL

Ordu’nun Altınordu İlçesi’nde, kentin yöresel türküsü olan ‘Tabya başında 3 kız yan yana’ türküsünden esinlenilerek yapılan açık havada sergilenen, daha önce de 2 kez tahrip edilen 3 kadın heykelinın bu kez ayakları kırıldı.

Kadın heykeller, 6 ay önce, başı gövdesinden ayrılarak tahrip edilmişti. Yakına bir güvenlik kamerası konulmuş.Saldırgan kamerayı da parçalamış.

Bu ülkede böyle bir kültür var.. Heykele, resme, klasik müziğe, tiyatroya, operaya kısaca çağdaş sanatlara düşman bir kültür. Bu kültür iktidardan da destek görüyor. İtirazınız var mı? Peki siz bugüne kadar bu ülkedeki kültür bakanlarının birinin olsun heykel saldırganlarını kınadığını, sanatı savunduğunu gördünüz mü?

Haberin Devamı

DIŞ

Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” politikası terk edildi.
Suriye bataklığına girdik
Şimdi de Cumhuriyet’in “Arap ülkelerinin aralarındaki anlaşmazlıklara karışmayın” ilkesi terk ediliyor. bakalım bu defa gidiş nereye...

DARP

Kara Kuvvetleri Komutanı Zeki Çolak savcılık ifadesinde MİT’e gelen Binbaşı O.K’nin söylediklerini komutanına şöyle aktarıyor:
“...Binbaşı bugün akşam 19’dan itibaren 2 adet Sikorsky, 1 adet Cougar helikopteri ile izinsiz olarak uçuş yapılacağını, uçuşun geç saatlere kadar devam edeceğini, bu arada MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın alınacağını...” belirtmiştir...
Saate dikkat... O gün darbe henüz öğrenilmemiş ve erkene alınmamışken darbeciler saat 19.00’dan itibaren harekete geçeceklerini söylüyorlar.
Başka ifadelerde de dikkatimizi çekiyor.
Darbenin devletçe haber alınması söz konusu değilken... Akşam vakti harekete geçmekten söz ediliyor.
Dikkat: “Darbe, devletçe haber alınınca saat 03.00’ten saat 19.00’a çekildi” iddiası gerçek olmayabilir...