Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hollanda ile ortak tarihimizde görülmedik bir siyasi kriz yaşıyoruz. Onlar Dışişleri Bakanımızın uçağına iniş izni vermiyor, Aile Bakanımızı kapıdan çevirip geri gönderiyor, olayı protesto eden vatandaşlarımıza köpekli, atlı polislerle saldırıyor. Buna karşılık biz de onlara ağza gelebilecek her türlü sözü söyleyip hakareti yapıyoruz.

Peki, bütün bunlar yaşanırken ortalıkta en çok görünmesi gereken kişilerin başında gelen Hollanda Büyükelçimiz Sadık Arslan niye ortada yok? İçişleri Bakanı Numan Kurtulmuş’un, “Hollanda Büyükelçimizi merkeze çekersek oradaki vatandaşlarımızın işleri aksar” sözleriyle kastettiği Sadık Arslan neden kimseye, kimseciklere görünmüyor?

Haberin Devamı

Çok kişinin kafasına takılan bu sorunun yanıtını CHP Grup Başkanvekili Engin Altay dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şöyle verdi.

Sadık Arslan ortalıkta görünmüyor, çünkü kendisi Hollanda’da değil Ankara’da yaşıyor. Sebebi de hukuken ve resmen Hollanda Büyükelçimiz olması ama fiilen Cumhurbaşkanı’na Başdanışmanlık yapması. O nedenle Hollanda’ya çok zorunlu hallerde gidiyor, oradaki işini bitirir bitirmez Ankara’ya asıl işini yaptığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na dönüyor. Kısacası, Hollanda’daki vatandaşlarımıza değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hizmet veriyor. Peki maaş mı? Maaşını, büyükelçi maaşı olarak euro üzerinden alıyor.”

Bu duruma biz söyleyecek söz bulamadık. Siz?

AKP Haber!

Yayın ilkelerinin başında tarafsızlık gelen, vatandaştan toplanan paralarla yayın yapan TRT şu sıralarda nasıl bir rota çiziyor? Önceki gün TRT Haber’i izliyoruz...

Önce Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin genel kurulunda yaptığı konuşması canlı olarak ekrana getirildi. Ardından Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan’ın İnşaat Sanayicileri İşverenleri’nin genel kurulundaki konuşmasını canlı canlı izledik. O biter bitmez Samsun Muhtarlar Buluşması’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arz-ı endam etti ekranlarımızda. Sırada bekleyenler vardı, konuşması mecburen yarıda kesildi, Van’a bağlanıldı. Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin “Üreten Türkiye” toplantısında yaptığı konuşmayı capcanlı! dinledik. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Edirne’de konuşuyordu. Onun başı kel miydi? Bir süre onu dinledik. Tekrar Van’a döndük, bu kez Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’yle müşerref olduk.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla konuşuyordu. O konuşmayı vermemek hiç olmazdı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, uzunca süredir sıranın kendisine gelmesini bekliyordu, Cumhurbaşkanı’nın konuşması biter bitmez ondan eğitim alanındaki başarıları dinledik.

Peki Başbakan? O yok muydu, diyorsunuzdur herhalde. Tabii ki vardı. Ukrayna Başbakanı ile ortak düzenlediği basın toplantısıyla ekrana geldi. Kapatma düğmesine uzanırken bu defa ekranda Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki belirdi... Kapattık...

FOBİ

Hollanda’yla kapışmada en ağır! darbeyi “İslamofobik” olmaları üzerinden vurduk. Vuralım fakat dinleyelim de... Rotterdam’ın belediye başkanı malum; Fas asıllı Ahmed Abutalip. İşte bu Abutalip, birkaç yıl önce geldiği ülkemizde medyaya şöyle konuşmuştu:

Haberin Devamı

“Babam imamdı. Benim okumamı istemiyordu, Kuran kursuna gönderdi. Dedem ölünce babam bizleri de çalışmakta olduğu Hollanda’ya getirdi. Ben bir Müslümanım. Akşam eve gidince ilk işim ibadet etmektir. Müslüman olduğumu bilmelerine ve benim bunu asla gizlememe rağmen Hollanda’daki Yahudiler ve Hıristiyanlar benim Rotterdam Belediye Başkanı seçilmem için dua ettiler ve çalıştılar. Bundan daha güzel ne olabilir ki?”

Hollanda polisine “faşist” diyeceksek
Ali İsmail’lerin, Ethem’lerin, Berkin’lerin katillerine ne diyeceğiz?

Akif Kökçe

SÖZ

“Kapalıçarşı” bu sene adına yakışır bir sezon geçirecek gibi gözüküyor...
Cem Polatoğlu

SAVCI

FETÖ soruşturmalarını yürüten ekibin başındaki Başsavcı Vekili Necip Cem İşçimen, görevden alındı.

Savcı İşçimen, aynı zamanda “Genelkurmay iddianamesini” yazan savcılardan biri.

Ne deniyordu orada; 2003’ten sonra TSK’dan hiçbir FETÖ’cü atılmadı... FETÖ, TSK’ya 2000-2008 yılları arasında yerleşip, yayıldı.”

Savcı görevden alınmak için epey kabahat işlemiş!

DIŞ

Hollanda “Seçimden sonra gelin” dediği halde bizim hükümetin seçimden önce Dışişleri Bakanı’nı göndermesini eleştirmiştik.

Dışişleri’nden kısa bir açıklama geldi

Hollanda: “Toplantılar için seçimden sonrası için de garanti veremeyiz” demiş.