Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sayın iktidar yöneticileri,

FETÖ haberlerinden gına geldi, artık duydukça midemizde bulantılar yaratıyor.

Her sabah operasyonlar... Polislerin arasında sürüklenen kelepçeli insanlar... Baskınlar, tutuklamalar, ihbarlar...

Bunlar bizi hiç ilgilendirmiyor sayın büyükler!

Bunlar ülkenin laik, ahlaklı, namuslu, aydınlık insanlarını hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Çünkü bu FETÖ belasını ülkenin başına saran biz değiliz.

Bizler yıllar yılı FETÖ ile ilgili tek olumlu laf etmemiş, destek vermemiş, bu rezil yapılanmanın tehlikelerine durmaksızın dikkat çekmiş kişileriz.

Haberin Devamı

Siz ise uyarılarımıza, açık gerçeklere kulak tıkadınız, onlarla işbirliği yaptınız, çıkar ortaklığı kurdunuz, yararlandınız. Hileli sınavlar, şaibeli atamalar, açık manipülasyonlarla insanların haklarını yediniz. FETÖ püskülünü ülkenin başına bilerek, görerek,bunda siyasi çıkar umarak sardınız.

Şimdi sözde yeniden adaleti sağlıyor, kendi hatanızı (pek çok günahsız insanı da mağdur ederek) temizlemeye çalışıyorsunuz.

Anketlere göre kamuoyu sizin bu operasyonlarınızı başarılı buluyormuş...

Pek güzel, devam edin...

Ancak bunu kahramanlık ve başarı gösterisine dönüştürerek aklımızla alay etmeyin...

Bu ülkenin insanları sayenizde ölümsüz, cinayetsiz, şehitsiz, terörsüz bir tek gün geçirmeye hasret kaldı. Bunlarsız birkaç gün geçirmemizi bize çok görmeyin.

Bu arada küçük bir soru; Başımızda FETÖ yanında PKK ve IŞİD diye iki belalı terör örgütü daha vardı, bunlar ne oldu? Bitirildi mi? Ne zaman nasıl bitirildi? Bunu da bir ara açıklarsanız bilgilenmiş oluruz...

FETÖ bulantısı

Somali Kedisi

ABD 1990’lı yıllarda Somali’de bir dizi operasyona yeltenmişti... Ancak bir gün yerden atılan bir füze ile bir Amerikan helikopteri düşürülüp içindeki 12 asker ölünce bölgeyi terk edip geri çekilme kararı aldı. O arada aşağıdaki hikâye anlatıma girdi.

Amerikan birlikleri Somali’ye yerleşirken yanlarında iyi beslenmiş cengâver bir kedi de bulunmaktadır. Bu kedi doğası gereği vakit geçirmeden etrafı kolaçan etmeye başlar. Derken bir ara köşeye büzülmüş, cılız, açlıktan avurtları çökmüş perişan halde bir Somali kedisi görür. Yanına gidip biraz dalga geçeyim derken Somali kedisinin iki tokadı ile kendini yerde buluverir. Koşa koşa birliğe döner. Amerikalı komutana durumu hareketleriyle anlatır. Komutan bu işe anlam veremez. Kedinin yaraları sarılır, kendisine vitaminler içirilir. Bizimki birkaç gün sonra yeniden devriye gezisine çıkar. Bakar ki, birkaç gün önce dayak yediği Somali kedisi aynı yerde duruyor. Bu defa üzerine daha güvenle gider. Ancak sonuç farklı olmaz. Somali kedisi attığı iki pençe ile bunu yeniden iki seksen yere uzatır. Amerikalı ağlamaklı:

Haberin Devamı

- Ben iyi beslenmiş, iyi eğitimli, güçlü bir Amerikan kedisiyim, diye ağlaşır, sen ise cılız bir Somali kedisisin. Beni nasıl dövebiliyorsun?

Somali kedisi:

- Bütün söylediklerin doğru demiş, ancak bir tek yanlışın var ben bir Somali kedisi değil Somali aslanıyım...

(Okay Gönensin’in “Bu Da Geçer Ya Hu” adlı kitabından)

ATİNA

Yunanistan’ın darbeci askerleri iade etmemesi Ankara’da öfke yaratmış.

Nedenini anlamadık... 15 Temmuz’un ertesi günü darbecileri gözaltında dövüp kafası gözü yarılmış resimlerini yayınlayacak. Son olarak Reina saldırganı Masharipov’un suratını dağıtıp fotoğrafını basına verecek...

Haberin Devamı

Sonra da Atina darbe sanıklarını vermiyor diye yakınacaksınız... Bizim yasalarımız da farklı değildir. Bakınız TCK 18. madde iade konusunda ne diyor:

“Kişinin, talep eden devlete geri verilmesi halinde... işkence ve kötü muameleye maruz kalacağına dair kuvvetli şüphe sebepleri varsa, talep kabul edilmez.”

Darbeci askerlerin mahkemeye çıkmasına üç gün kala Masharipov’un kafa göz şişmiş resimlerini basına kim hangi amaçla servis etti?

Bunun cevabı var mı?

İktidar referandumda “Türkiye’yi seviyorum” sloganını kullanacakmış…

“Türkiye’yi seven” Atatürk’ün adını silmez,

eserlerini yıkmaz, heykelini kaldırmazdı…

Akif Kökçe

MEDET

Referandum kampanyası resmen başlamadığı halde saldırılar resmen başladı.

“Hayır” oyu kullanacağını açıklayan Kamu Sen’in Başkanı İsmail Koncuk, üstelik de Genel Merkez binası basılarak saldırıya uğradı...

Ankara, Çanakkale ve Adana’da “Hayır” bildirisi dağıtmak isteyen TKP’liler gözaltına alındı...

İstanbul Maltepe’de “Hayır” afişlemesi yapan CHP’li gençler önce tehdit edildi, ardından silahlı saldırıya uğradı. Bir mafya lideri “Hayır” diye sokağa çıkacak olanları tehdit etti.

En hüzün verici olan iktidar sözcülerinin bu saldırıları kınamaması, bu şiddetten adeta medet ummasıdır.