Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Rahmetli Süleyman Demirel ne zaman başbakan olsa iktidarı bırakmamak için elinden geleni yapar, muhalefete hep aynı şeyi söylerdi:

“Bulun 226’yı devirin iktidarı”

Malum, o yıllarda (1980 öncesi) milletvekili sayısı 450, dolayısıyla iktidarı düşürmek için gerekli olan sayı da 226 idi.

Aradan 40 yıldan fazla süre geçti, o zihniyet bugün CHP’nin başındadır.

Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan olduğundan bugüne girdiği her seçimi kaybetmiş... Oylarını artırmayı bırakın aksine düşürmüş... İleride artıracağına ilişkin en ufak bir umut da yok. Buna rağmen istifayı düşünmediği gibi kurultaya gitmemek için elinden geleni yapıyor. Dayandığı tek şey partinin, seçimli olağanüstü kurultay için delegelerin yarısından bir fazlasının imzasını isteyen antidemokratik tüzüğü.

Haberin Devamı

“Bulun 622’yi, toplayalım olağanüstü kurultayı” diyor başka bir şey demiyor.

Bir Osmanlı öyküsüdür... Paşanın biri tüm ısrarlara rağmen koltuğunu bırakmazmış. Birisi : “Vinç bulup kaldıralım” deyince bir başkası:

- Vinçle de kalkmaz, demiş, koltuğa macun gibi yapıştı ancak kazımakla çıkar...

Kemal Bey kararlı... Partisini AKP karşısında 10. kez yenilgiye uğratmadan o tılsımlı koltuktan kalkmayacak...

Macun gibi yapıştı oraya...

Dostlar başına...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şu ağır mesajını iki ayrı yerde tekrarladı:

“HDP’nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek”

Bu sözlere HDP tepki gösterdi, yapılan açıklamada;

- HDP’nin 6 milyona yakın seçmenini ve aileleri ile birlikte 20 milyona yakın yurttaşımızı açıkça tehdit eden bu ifadelerin demokratik siyaset kültürü ile alakası yoktur, denildi...

Sözlerin asıl hedefi ise CHP idi. Ancak CHP’den bu sözlere hiçbir yanıt gelmedi. Tam tersine... Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu tehditten sonra ‘Yenikapı ruhuyla’ celallendi, ABD’ye karşı AKP’nin desteğine koştu. Muhalefete yönelik tehditleri duymazdan geldi.

Böyle muhalefet lideri dostlar başına...

GAZOZ

19 yaşındaki milli okçumuz Mete Gazoz, Okçuluk Dünya Kupası’nın Berlin ayağında birinci olduktan sonra geçen hafta sonunda da Avrupa Grand Prix yarışını şampiyon bitirdi. Mete Gazoz, klasik yayda 64 yarışmacıyı geride bıraktı.

Haberin Devamı

Gazetelerimiz bu habere fazla ilgi göstermedi.

Bunun bir sebebi gazetelerin ve halkın tamamen futbola sardırmış olması... İkinci sebep yalnız okçulukta değil diğer amatör sporlarda da federasyonların basını önceden bilgilendirmemesi, kamuoyu yaratamaması... Gençleri yüreklendirmenin kiralık futbolcuları alkışlamaktan daha önemli olduğunu düşünemiyoruz.

TÜİT

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’na hitaben atılan tweet şöyle:

“Metrolarda da bedava internet istiyoruz. Aksi takdirde yolculuklar sırasında kitap okuya okuya maazallah CHP’li olacağız.”

GÜMBÜR

24 Haziran’dan sonra piyasaya 30 milyar dolar pompalayınca seyreyleyin gümbürtüyü. Dolar tepetaklak düşecek inşallah...”

Yukarıdaki tweet’i Melih Gökçek seçimden bir ay önce, 23 Mayıs 2018 günü atmıştı.

Seçimin üzerinden bir buçuk ay geçti, dolar değil, Türk lirası tepe taklak düştü. Dolar yerine değeri hızla düşen liradaki gümbürtüyü seyrediyoruz maalesef.

Haberin Devamı

Bu tür iddialar neden gerçekleşmedi? Pompa mı arızalandı?

Bu ciddiyetsiz iklimde olan namusuyla para kazananlara oluyor. Vatandaşın üç kuruş parası ve birikimi durduk yerde eriyor.