Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dünyanın gelmiş geçmiş en zenginlerinden Amerikalı milyarder David Rockefeller için ömrünün son demlerinde... Aman üzülmesin... Aman son günlerini mutlu-mesut geçirsin diye çıkarılan gazeteyi duymuşsunuzdur herhalde. Hani şu tek nüsha olarak basılan, içinde olumsuz tek habere yer verilmeyen, her sabah kahvaltı tepsisinin yanında kendisine sunulan ve basın tarihine “Pembe Gazete” diye geçen gazete...

O gazete çoktan tarih oldu ama o yöntem hâlâ geçerli. Yandaş medyamız pembe haber imalinde doludizgin gidiyor. Buyurun size son iki günde gazetelerde gözümüze çarpan “pembe haberler”den birkaçı;

Haberin Devamı

- (NATO zirvesinde) Erdoğan’la görüşmek için sıraya giren liderler olumlu mesajlar verdiler

- Başbakan Yardımcısı Canikli, “Dipten çıkışa başladık” dedi.

- Meyve ve sebze yüzde 10 ucuzluyor.

- Yerli otoda ilk adım atıldı.

- PTT yıl sonuna kadar 2500 kişi daha alacak.

- İstanbul’da pideye zam yok.

- Konya Ovası Projesi’nde (KOP) son aşamaya gelindi. GAP’tan sonra en büyük sulama yatırımı olacak proje kapsamında “Mavi Tünel” aracılığıyla ovaya su verilmeye başlandı.

- 2.5 milyon esnafın yüzünü güldürecek 6 önemli adım atılıyor.

- Ekonomiye güven 1.5 yılın zirvesinde.

- Tüketici memnuniyeti yüzde 60’ı aştı.

- Ekonomi Bakanı Zeybek: İhracat 155 milyar dolara, büyüme yüzde 4.4’e çıkacak

Tahliye kralları

Gazeteport haber sitesinde “Tahliye olan zengin FETÖ’cüler”in listesi yayımlandı.

Asker, polis, memur gibi pek varlıklı olmayan kişilerin tahliye talepleri kabul görmezken paralı FETÖ’cülerin hızlı tahliyesi gözden kaçmıyor. Mesela...

İlk tahliyeler Kayserili Boydak Ailesi’nden. Mustafa Boydak ve Halil Boydak tahliye edilmiş.

İzmirli Kavukçular Holding patronu Mehmet Kavuk da serbest kalmış.

Malatyalı Kubilay K, Ömer Fatih N ile Aydınlı işadamları Ahmet ve Fatih Tonkul da serbest kalmışlar.

İhlas Holding yöneticisi Cahit Paksoy tahliye edilenler arasında.

Bursalı Şakir Umuthan, Hilmi Gülcemal, Davut Teke, Emin Akça ile Denizli’de tutuklanan 20 işadamı da bir anda tahliye olan isimlerden bazıları.

Fi Yapı sahibi Fikret İnan ve 11 yöneticisi de mahkemece serbest bırakılmış.

Haberin Devamı

İzmirli Halil Küçükbay, Nazilli’deki Uğur Derin Dondurucu’nun sahipleri Ali ve Mehmet Takmaklı, Gaziantepli Baklavacı Serdar ile Mustafa Seyitoğlu da tahliye şanslıları.

Samsunlu işadamı Yavuz Düz ve Bank Asya yöneticisi Erhan Bilgili ise son tahliye edilen isimler.

Biz hep Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’ya bakıyoruz. Oysa parası olan onca isim de “denetimli serbestlik”ten yararlanmış... Tesadüf mü dersiniz!

PETEK

Onu, yani Meclis Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek’i yıllardır çıktığı açık oturumlardan tanıyoruz. İktidarın ve Cemaat yargısının yılmaz savunucusuydu. Milletvekilliği ile ödüllendirildi. Komisyon başkanı yapıldı. Komisyonun yarım yamalak raporunu açıklarken araya bir makbuz sıkıştırdı. Sözde Fethullah Gülen 1967 yılında CHP’ye 5 bin liralık yardımda bulunmuştu. Makbuzun sahte olduğu açıklandı. Üstelik 67’den bu yana 50 yıl geçmiş. Oysa kendisinin son birkaç yıl içinde Fethullah Gülen’e düzdüğü övgüler youtube’da duruyor. Sadece onun değil nice iktidar mensubunun övgüsü de internette var. Sen onları bırak, 1967 tarihli sahte makbuzla CHP’yi mahkum etmeye çalış... Akıl alır gibi değil.

Haberin Devamı

Erdoğan,‘Arena’ ismini statlardan kaldıracağız” dedi.

Yeterli mi? Hayır...

Antalya, Afyon, Konya, Bursa, Sakarya, Antakya’daki statlara eski adları yani; “Atatürk” adı iade edilsin...

***

Ankara’da güneş battıktan sonra ateş yakmak yasak!

Muhalifler dikkat!

Bu kapsamda polis sigaranızı yakarken sizi gözaltına alabilir!

G.E

ZEYNEP

Beşiktaş Belediyesi’ bünyesinde düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliklerinin sonuncusu önceki akşam Zeynep Oral için yapıldı.

Güzel gecede Zeynep Oral, Fazıl Say’dan Ali Sirmen’e, Gülriz Sururi’den Mine Kırıkkanat’a, Nermin Abadan’dan Zuhal Olcay’a sayısız dostu ve seveni tarafından anılarla kucaklandı, ayakta alkışlandı.

Milliyet’te uzun yıllar birlikte çalıştığımız Zeynep Oral, meslek yaşamı boyunca demokrasi, özgürlük, hukuk gibi evrensel kavramların savunucusu oldu. Hakkı çiğnenen, ezilen, horlanan kim varsa onun yanında yer aldı. Sanata siper oldu. Gençleri alkışladı. Her zaman gerçek bir aydın tavrı sergiledi. Onu saygıyla alkışlıyor, mutlu ve sağlıklı yıllar diliyoruz.