Melodi Türkili

Melodi Türkili

melodi.turkili@nishmoda.com

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz ay üç özel kadınla bir araya geldim. İşte bu buluşmalardan geriye kalanlar...

Eğer çok gezen mi bilir, çok okuyan mı sorusuna, çok tanışan ya da çok keşfeden diye cevap veriyorsanız ve bir de işiniz dolayısıyla çeşit çeşit ortamlara giriyorsanız her hafta onlarca yeni kişi ile tanışıyor olmanız sizin için hiç de şaşırtıcı olmuyor.
Yüzlerce kartvizit, devamında gelen onlarca görüşme ve ortaya çıkan birkaç tane işbirliği. Ne var ki bazı görüşmeler daha doğrusu tanıştığınız kişiler bunun çok daha ötesinde. Adeta etkisinden saatlerce, günlerce ve hatta bir ömür boyu çıkamıyorsunuz.
Geçtiğimiz ay üç özel kadınla buluşmak için kendimi ayna karşısında pür dikkat hazırlanırken buldum. Aynen sevgilinizle buluşmadan önce duyduğunuz heyecan gibiydi.

Tarz ve güç
Ferhan İstanbullu

Marie Claire dergisinin genel yayın yönetmeni. Yaklaşık 10 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdik geçen hafta.
Bu konuşma çoğu zaman saatlere sığdırılamayan sohbetlerden çok daha verimli, gelecek, çözüm ve aksiyon odaklıydı.
Görüşmeye gitmeden önce Ferhan Hanım’ı takip eden bir-iki kişi ile bu fırsatı paylaştığımda aynı tepkiyi aldım: “Çok güçlü bir kadın”. Bunu tanıştığınız anda duruşundan, bakışından ve ifadelerinden anlıyorsunuz zaten. Tarzı, duruşu, dinleyişi, anlayışlı hali sizi öyle etkiliyor ki bunun sadece işle ilgili bir durum olmadığını fark ediyorsunuz. Milliyet Cadde’den de okuyorsanız, keşiflerinden ve hayata bakışından nasıl çizgi ötesi biri olduğunu anlayabilirsiniz.

Keyif ve başarı
Ayşe Akbal

Caffe Nero’nun pazarlama müdürü Ayşe Akbal. İçeriye girdiğiniz anda keyifli dünyası
ile sizi içine çeken yerin, Türkiye’deki yaratıcısı diğer bir deyişle. Öncesinde yine başka bir keyif dünyası ile sizi içine çeken Body Shop’ı Türkiye’de kuran ekibin başındaymış.
İş dünyasından karşılaşabileceğiniz en girişimci ruha sahip insanlardan biri. Sıfırdan yaratmak, her türlü soruna çözüm bulabilmek ruhunda var. Bunun ötesinde size anında öneriler sunabilecek ve kafasında bir sürü kapı açabilecek kadar da algıları açık, istekli ve neşeli biri.

Gerçek ve zeka
Özge Yılmaz

Özge Yılmaz, TurkishWIN (Turkish Women International Network) ağından mentorum.
E-ticaret konusunda Türkiye’deki en tecrübeli isimlerden biri. Bonubon’un kurucularından. Programı her zaman aşırı dolu ama ne zaman istersem vakit ayırabilecek kadar özverili.
Özge Yılmaz hakkında beni en çok etkileyen şey “gerçek” oluşu. Her seferinde size kimsenin bir şekilde söylemediği, tokat gibi gelen ve bazı şeylerin farkına varmanızı sağlayan o sihirli cümleleri söyleyen insanlardan. Bunların altında zeka ve bitmeyen enerjisi de yatıyor.
İlk görüşme öncesinde bir kadın olarak ayna karşısında kendimi fazlasıyla hazırlanırken bulduğum bu üç heyecan verici kadınla ileride hep iletişimde kalabilmek dileğiyle...

Haberin Devamı

Keşfetme zamanı

Haberin Devamı

Bu bölüm yepyeni! Bazen gezdiğiniz, gördüğünüz, okuduğunuz ya da keşfettiğiniz bir şey yüzünüzde kocaman bir gülümsemeye yol açar. Sizin için günü güzel yapan andır o. İşte benim
o anlarım artık “Keşfetme zamanı”nda toplanıyor. Bir dahaki haftayı bekleyiniz.