Melodi Türkili

Melodi Türkili

melodi.turkili@nishmoda.com

Tüm Yazıları

Farklı sektörlerde iyi yerlere gelmiş insanlar sizden ortalama 20-30 yaş büyükse ve kafanızda bu insanların içinde olduğu onlarca yeni proje varsa sıkça sormanız gereken bir soru: “Tanışabilir miyiz?”

İletişimin gücüne inandığımdan ve farklı sektörlerde iyi yerlere gelmiş insanlarla çalışmak istediğimden kendimi iki-üç senedir geliştirdiğim, farklılaşmaya çalıştığım bir konu “iletişim kurmak”. Farklılaşmam gerekiyor çünkü boyumdan büyük işler yapmak istiyorum. Peki nasıl mı yapıyorum?
Biriyle tanışmayı ve değerli bir ilişki yaratmayı kafama koyduktan sonra kısaca gözlemliyorum, etkileşiyorum ve devamlılık sağlıyorum.

Ortamı yumuşatacak konular
* Onunla sörf: Yaptığı işin detayı nedir, neden yapmaya başlamıştır, daha önce neler yapmıştır, hakkında internette araştırma yapmanın ötesinde iş dışında ne yapar, hobileri nelerdir, hangi okula gitmiştir diye ortamı yumuşatabilecek konular üzerine çalışıyorum.
* Etiketlemek: İşle ilgili özelliklerin hepsini şimdi ve gelecekte nereye oturtabilirim üzerine kafa yoruyorum. İş dışı olan ve benimle kişisel olarak örtüşebilecek konuları paylaşmak üzere aklımda tutuyorum.

Görüşmenin sonucunu yaz
* Ona özel: Gözlemimi iyi kurguluyorum ve tanışma e-postasında, konuşmasında ve
ilk görüşmede olabildiğince o kişiye özel kişiselleştirilmiş konularla olaylara yaklaşıyorum.
* Beklenti odaklılık: Bir saatlik görüşmede havadan sudan da konuşabilirsiniz, dünyayı da kurtarabilirsiniz. Bu yüzden ben hep görüşmenin sonunda ne elde etmek istediğimi düşünüyorum ve yazıyorum. Bu, benim hakkımda ne düşünmesini istediğim de olabilir, projeden nasıl etkileneceği de...

Hedef; devamlılık
* Kendini hatırlatma: Yakın zamanda iş yapıyor ya da yapmıyor olmam
gerekmiyor; kafamda belirlediğim 10 kişiye kendim ve yaptıklarım hakkında ayda bir kez bilgilendirme yapıyorum.
* Win-win: Herkesin herkese faydası olabilir. Onlar için faydalı olabileceğim konular ya da tecrübelerim oluştukça paylaşıyorum.
Bunların sonucunda kendimi iyi anlatabildiğime, kurduğum ilişkilerin sürekli olduğuna ve değer yarattığına inanıyorum.

Haberin Devamı

Keşfetme zamanı

Haberin Devamı

Favori sorum: Tanışalım mı

Global blogger’ımız Natali Yeşilbahar

Natalİ Yeşilbahar, yurt dışına her çıktığında ilk olarak operatör dükkanlarına girecek kadar teknoloji meraklısı, 125 binden fazla takipçiye sahip bir dijital imaj stratejisti.
İnternet ve mobile dair kaçırılmaması gereken bütün aktiviteleri, insanları, haberleri size adeta zip’lenmiş olarak sunuyor bütün sosyal medya platformlarında, en sık olarak da blog’unda ve Twitter’da.
Blog’unun en çok okunan kısmı mobil ve teknolojiye dair seçilmiş aktivitelerin yer aldığı etkinlikler bölümü. Bu bölümde aynı zamanda hangi aktivitelere katılacağını yazıyor ki onunla tanışmak isteyenlerle rahat iletişim kursun. Natali Yeşilbahar, etkileşiminin çok yüksek olması sayesinde, olimpiyatlarda global blogger olarak ülkemizi de temsil etti.
Blog’da üç faydalı bölüm daha var:
* Mobil ve internet dünyasına ilgi duyan yöneticilerin bir araya geldiği mobile monday
* Farklılık yaratan ve ilham veren kişilerle
bir araya geldiği öğle yemekleri,
* Önemli projeler gerçekleştiren bilgili sektör profesyonellerinin yazılarının yer aldığı sektör takibi.