Melodi Türkili

Melodi Türkili

melodi.turkili@nishmoda.com

Tüm Yazıları

Bu hafta sonunun iki yeri de İstanbul’un içinde ama İstanbul’dan uzak... Biri muhteşem lezzete ve manzaraya, diğeri de şahane plaj ve müziğe doymanızı sağlayacak...

Lezzet ve zevk ötesi: Toro Steak House

Çengelköy’de 1.5 ay önce açılan Toro Steak House, hayallerinizin ötesinde bir keyif sunuyor size. Yolculuğunuz Kuruçeşme’den bindiğiniz özel tekne ile başlıyor.
İki köprü arasında gün batımında geçirdiğiniz 15 dakikalık Boğaz turu ile şehrin size verdiği yorgunluktan hemen uzaklaşıyorsunuz.
Osmanlı dönemine ait tarihi taş binaya yanaştığınızda ambiyans büyüleyici bir gece yaşayacağınızı fısıldıyor.
Mekana adım attığınız anda şef Mahir Çelik ve iletişim danışmanı İpek Pemra Altunç
sizi kapıda karşılıyor.

Müthiş manzara
Burası Boğaz manzaralı değil, adeta Boğaz’ın içinde...
O kadar ki çektiğimiz fotoğraftan teknede olduğumuzu düşünen arkadaşlarım oldu. Boğaz kenarında rakı-balık olur algısını kıracak bir ortam demek oldukça doğru burası için. Bu müthiş manzaranın eşliğinde kendimizi şefin önerilerine bırakıyoruz.

Ve heyecan başlıyor...
Başlangıç olarak çiftlik salata ve dana füme geliyor. Hayatımızda yediğimiz en lezzetli salataydı. Şefin anlattığına göre işin sırrı, tuzlanıp marine edilen limon kabuklarında salatanın bekletilmesiymiş. Ara sıcaklarda steak dolması, lokum,
ana yemekte de ince dana antrikotla adeta bir et şöleni yaşatıyor, bu etin lezzetini kolay kolay başka yerde bulmanız mümkün değil.

20 yıllık tecrübeli şef
Balıkesirli et meraklısı bir aileden gelen biri olarak İstanbul’da yediğim etlerden çok memnun kaldığımı söyleyemem. Ama buranın etleri hakikaten bizim aileye yedirtmek isteyeceğim cinsten.
Bu müthiş lezzetlerin mimarı Mahir Çelik’ten bahsetmeden geçmek olmaz tabi. Kendisi her gece 1.00’e kadar mekanda müşterilerle ilgilenecek ve sabah 6.00’da kalkıp yapacağı etleri elleriyle seçecek kadar özverili bir şef. Gittiğinizde onunla karşılaşmamanız imkansız.
Çünkü mutfağa koşmanın yanında yanınıza uğrayıp sizinle ilgileniyor ve size özel lezzetler öneriyor.
Kendinizi şımartmak istediğiniz bir anda burası sizin vazgeçilmeziniz oluverecek...

Haberin Devamı

Sahil ve parti bir arada: Suma Beach

Haberin Devamı

İstanbul’un içindeki en güzel tatil yeriniz olabilecek nitelikteki yerlerden biri Suma Beach. Hafta sonu derin bir ‘Oh’ hissetmek ve bir saatlik yolculukla tatil yeri havası ve dinlencesi yaşamak istiyorsanız Kilyos Plajı’ndaki Suma Beach’e mutlaka gidin derim. Denizin ve plajın tadını çıkarabilmek adına olabildiğince erken gitmekte fayda var. Gün batarken, plaja doymak üzere olduğunuzda yavaş yavaş yerinizi Suma Orman’da almaya hazırlanın. Ormanın içindeki gece boyu süren Tayland esintisindeki bu çılgın partiyi bu yaz başka yerde bulmanız zor.