Melodi Türkili

Melodi Türkili

melodi.turkili@nishmoda.com

Tüm Yazıları

Yaz demek illa şehirden kaçmak, deniz, kum, güneş üçlüsüne kavuşmak demek değil. Temmuz ayında İstanbul’da yapacak o kadar şey var ki... Başka yerde bu renkliliği bulamazsınız

Temmuz’da İstanbul’da kalmak için 5 neden

Boğaz’daki La Mancha, Akdeniz havası yaşatıyor.

İçinizde işkolik bir yan varsa eğer, aklınızda ne uzun uzun yapılan deniz, kum, güneş tatilleri ne de haftalarca şehrinizden uzaklaşma hayali vardır.
Temmuzda siz de benim gibi İstanbul’daysanız, bu şehirde başka yerde bulamayacağınız,
dinleyemeyeceğiniz, göremeyeceğiniz ve tadamayacağınız birçok aktivite olduğunu görebilirsiniz. Öyle ki her boyutu sizi farklı bir ülkede hissettirebilir.
İşte Temmuz’da İstanbul’da olduğum için mutlu olmamı sağlayan 5 neden:

Haberin Devamı

1- Bir gecede 15 caz konseri

Tünel konserleri kapsamında 6 Temmuz’da 1 gecede tam olarak 15 jazz konseri izlenebiliyor.
3 yıldır gerçekleştirilen bu organizasyon bu yıl da Tünel bölgesinde. Ancak bu sefer açık hava yerine Salon, Indigo, Nardis gibi kapalı ama renkli mekanlarda organize ediliyor. Biraz caz, biraz farklı ve hoş mekanlar, biraz da farklı organizasyonlar seviyorsanız, 6 Temmuz’u beklemeniz yeterli.

2- Nero’dan sıcak günlerde ‘Oh’ etkisi.

Eğer kahve içerken sizin için en önemli şey lezzetse ve bu yüzden Nero’dan vazgeçemiyorsanız yaz sıcaklarında ne içeceğim diye çok da düşünmenize gerek yok. Adres aynı. Şahane Frappe Creme’ler sizi serinletmeye yetiyor.

Temmuz’da İstanbul’da kalmak için 5 neden

3- Picasso’dan esinlenen Manolo Valdes

Resimde renklerden, farklı çizgilerden ve zıtlıklardan hoşlanıyorsanız, Pera Müzesi’ndeki “Manolo Valdes Resimler ve Heykeller Sergisi” hoş bir pazar akşamüstü aktivitesi olabilir.
21 Temmuz’a kadar devam edecek olan sergide, İspanya doğumlu Valdes’in tarihsel izlerini de bulabilirsiniz.

4- Geçmişten günümüze yelpaze

Eski dönem operalarındaki izleyici kadınların kıyafetlerine ve ellerindeki yelpazelere hayranlıkla baktıysanız bu sergi sizin için de kaçırılmaz bir fırsat. 25 Ağustos’a kadar devam eden sergide Nurcan Artam’ın 120 yelpazeden oluşan özel yelpaze koleksiyonunu ve dönemin opera kültürünü yansıtan aksesuarlarını Sakıp Sabancı Müzesi’nde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

5- Boğazdaki İspanyol ateşi: La Mancha

Akdenizi sevmenizin nedeni sadece havası ve insanı değil bir de yemekleri ise siz de benim gibi yapılacaklar listenize Boğaz’daki Akdenizli La Mancha’yı heyecanla ekleyebilirsiniz. Mekandaki lezzet yoğunluğu Ayvalık ahtapotundan, Kars etlerinden, ağustos ayında toplanmış domateslerle yapılan soslarından, İtalya’dan getirtilen balzamik sirkeden geliyor. La Mancha’yı eşsiz kılansa Akdeniz aşkınızı Boğaz manzarasında yaşatması.