Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın (EGEV) bölge ortaklığıyla bu yıl 22-23 Kasım tarihinde ikincisi düzenlenecek olan Ege Ekonomik Forum ile Ankara’nın kalbi yine İzmir’de atacak. Geçen yıl yapılan forum’a dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Yunanistan Ekonomi Bakanı Dimitris Papadimitriou katılmış ve Forum büyük ses getirmişti. Bu yıl yapılacak Forum’a da yine TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Başkanı Dr. Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ankara’dan çok sayıda isim katılacak.
“Küresel Gelişmeler Işığında Bölgesel Vizyon” başlığı ile gerçekleştirilecek olan 2. Ege Ekonomik Forum ile öncelikle bölgesel ve ulusal boyutta vizyon oluşturulması hedefi öne çıkıyor. Açılış konuşmalarını TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu gibi isimlerin yapacağı forumun ilk oturumunun başlığı ise “Değişen Küresel Ekonomik Sistemde Nasıl Doğru Konumlanabiliriz?” olacak. “Yeni Denge Arayışında Ege’nin Rolü” başlıklı sunumda ise EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İZTO Başkanı Mahmut Özgener, Türk Eximbank CEO’su Adnan Yıldırım, ESBAŞ CEO’su Faruk Güler ile Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Ege Bölgesi ve İzmir’in ülke ekonomisine katkısının daha da artırılması ve İzmir’in nasıl teknoloji üssü olacağı konularındaki görüşlerini paylaşacaklar.
Forum’un diğer önemli oturumları ise “Yarının Üretim Modeli: Endüstri 4.0”, “Yarının Dünyasında Ege’nin Kentleri ve Yaşam Alanları”, “Tarım ve Gıdada Yeni Politika Arayışları”, “Tarım 4.0: Tarımın Geleceğinden Toplumların Geleceğine” ve “Ege’nin Başarılı Kadınları” başlıklarında gerçekleşecek. Son dönemde önemi daha da anlaşılan tarım konusuna geniş yer ayrılacak forumda, sanat ve iş dünyasında zirveye çıkan Sezen Aksu, Günseli Ünlütürk ve Funda Baltalı gibi isimler de yer alacak. Bu yıl forum oldukça zengin içeriğiyle dikkat çekiyor. Altyapısı, zengin insan kaynağı, lojistik avantajları ile her alanda katma değerli üretime yoğunlaşan İzmir ve Ege Bölgesi’nin yol haritasının çizilmesine katkı sağlayacak olan Ege Ekonomik Forum’un düzenlenmesinde en büyük paya sahip olan EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam’ı kutluyorum. Ege ve İzmir’in ön plana çıkmasını sağlayan, Ankara’nın önemli isimlerinin bölgemize ilgisinin ve duyarlığının daha da artmasına destek olacak Forum’un bu yıl da başarılı geçeceğine inanıyor, İzmirlileri önemli kazanımlar elde edecekleri Ege Ekonomik Forumu izlemeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

Farkını ortaya koydu

Haberin Devamı

Cumhuriyet Bayramımızı 95. kez ulus olarak hep birlikte kutladık. Türkiye’nin birçok yerinde çeşitli kutlamalar gerçekleştirildi ama dağlarında her zaman çiçek açan İzmir’de kutlamalar bir başka güzeldi. Ülkemizi işgal eden emperyalistlere karşı ilk kurşunun atıldığı, 9 Eylül tarihinde Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı İzmir, 29 Ekim’de de bir kez daha farkını ortaya koydu. İzmir İktisat Kongresi ile Cumhuriyet’in ekonomideki yol haritasının da belirlendiği İzmir’de fener alayları, ses ve ışık gösterileri, konserler, balolar, tüm Türkiye’de ilgiyle izlenen gösteriler ile İzmirliler bir kez daha Cumhuriyet’e nasıl sahip çıktığını tüm dünyaya gösterdiler. Bugün üzerinde yaşadığımız, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden daha önce edindiğimiz hak ve özgürlükleri bize sağlayan, Cumhuriyet’in değerini her geçen gün daha iyi anlayarak, sonsuza kadar yaşatmak hepimizin borcu. Bize bu ülkeyi Cumhuriyet’i kurarak armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu mücadeleye omuz veren herkesi minnetle anıyorum.