Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), bugüne kadar sadece üyelerine değil, İzmir’e de önemli katkılar sağladı.

EGİAD üyeleri, her zaman yaşadıkları ve kazandıkları kentlerine karşı hep sorumlu oldular.

Son dönemde gerçekleştirdikleri en büyük projelerden birisi ise yok olmak üzere olan Portekiz Sinagogu’nun restore edilerek kente kazandırması oldu.

Bir sivil toplum örgütü olarak Türkiye’de ilk kez böyle bir çalışmaya imza atan EGİAD, bu yapıyı Sosyal Kültürel Etkinlikler Merkezi olarak sadece kendisi için değil, tüm sivil toplum örgütlerinin kullanımına açtı.

Haberin Devamı

***

Geçtiğimiz günlerde burada gerçekleştirilen ve Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui’nin İzmir’e yatırımın avantajlarını anlattığı bir toplantıya katıldım.

Bu vesile ile gördüğüm yapı, o bölgenin de çehresini değiştirmiş.

Gezmekten büyük keyif aldığım Kemeraltı’nda uzun yıllar ayakkabı atölyelerinin yer aldığı mezbelelik görüntülere sahip bir yerde daha önce depo olarak kullanılan bir yapının bile kente kazandırılması ile o bölgenin çehresi değişmiş.

Restore edilen Sebatay Sevi Müzesi’nin tam karşısında İkiçeşmelik’e doğru Havra Sokağı’nın biraz yukarısında yer alan EGİAD Sosyal Kültürel Etkinlik Merkezi, Agora, antik tiyatro ve Kadifekale’nin de İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan çalışmalarla daha da ön plana çıkması ile ayrı bir önem kazanacak.

Bu çalışmada emeği olan herkesi EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter’in nezdinde kutluyorum.

İzmir’in güzelliklerinin ortaya çıkmasında diğer sivil toplum kuruluşlarını da ellerini taşın altına koymaya davet ediyorum.

Dinamik başkanlar

Nisan ayında yapılan TOBB’a bağlı Oda seçimlerinde birçok kurumda başkanlar değişmezken, İzmir Ticaret Odası başta olmak üzere İzmir’in bazı ilçelerindeki Oda başkanlarının değişimi kente büyük katkı sağlayacak gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Menemen Ticaret Odası’nda uzun yıllardır iş dünyasından tanıdığım İzzet Süsoy ve ekibinin göreve gelmesi ilçede heyecan yaratmış.

Süsoy, genç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Oda üyeleri için yeni projeler geliştirmek için adeta yarışıyor.

Haberin Devamı

Yine aynı şekilde Tire Ticaret Odası’nda da Tire’de birçok alanda yatırımı olan ve önde gelen markaların bayiliğini gerçekleştiren Mehmet Nadir Delikanlı ve ekibinin seçilmesi Tire için büyük bir şans.

İyi bir girişimci olan, heyecanlı ve dinamik yapıya sahip Delikanlı’nın ekibi ile birlikte 4 yılda Tire’ye önemli katkılar yapacağına inanıyorum.

Süsoy ve Delikanlı’yı seçim başarılarından dolayı kutluyor, yollarının açık olmasını diliyorum.