Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye genelinde yerel seçim heyecanı yaşadığımız bugünlerde Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) üyeleri örnek bir seçime imza atıyor. Yarın Swissôtel Büyük Efes’te yapılacak olan EGİAD Genel Kurulu’nda 2 liste 15. dönem yönetimini almak için yarışacak. Yaklaşık üç aydır kent gündeminde yer alan seçimde, genç iş insanlarının büyük bir olgunlukla sahada çalıştıklarına ve projeleriyle derneklerini daha iyi noktalara getirmek için çaba harcadıklarına tanık oluyoruz.

EGİAD’da daha önce de birçok seçimi izledim. Fatih Dalan-Vedat Özyavru, Seda Kaya Ösen-Kenan Doğan seçimlerindeki kıyasıya mücadeleye, zaman zaman yaşanan gerilimlere şahit oldum. Sonuçta, EGİAD yöneticilerinin her zaman yeni projelerle bayrağı sürekli yükselttiğini gördüm. EGİAD, 14. dönemde de, Aydın Buğra İlter başkanlığında güzel projelere imza attı. 15. dönem için yarışan Mustafa Aslan ile Mahir Kaplan’ın da EGİAD’ı yarınlara taşıyacak güzel projeleri var.

Haberin Devamı

İzmir kazanacak

Mustafa Aslan’ın ekibinin projelerini Alper Koçak’tan dinledim. Koçak, projelerini büyük bir heyecanla paylaştı. En önem verdikleri projelerinden biri, EGİAD Think Tank projesi. Bu projeyle Avrupa modeli bir düşünce kuruluşu oluşturulacak. Siyasetten uzak, akademik içerik geliştirilecek. Bu içerik tüm toplumla ve siyasi otoriteyle de paylaşılarak bir nevi lobi faaliyetleri yürütülecek. Bu projenin yaşama geçmesi, İzmir’e çok şey kazandıracak gibi gözüküyor. Bunun yanında Marka, EGİAD İş Ödülleri, Kümelenme, EGİAO Dijital Dönüşüm ve Filarmoni Orkestrası gibi projeler de ilk kez gündeme gelmesi bakımından önemli.

Mahir Kaplan ve ekibi de Özel Teknik ve Meslek Lisesi, EGİAD 30. Yıl Gastronomi Akademisi, EGİAD Ligi ve Spor Kulübü, EGİAD 30. Yıl Arşivi ve Müzesi, Uluslararası Öğrenci Zirvesi gibi özel projelerle 380 EGİAD üyesinin oyuna talip. Genç iş insanları, 3 aylık seçim çalışmalarında olgunluk düzeyleri ve projelerin yarıştığı bir kampanyayla siyasilere güzel bir örnek oldu. Yarın yapılacak olan seçimlerde EGİAD üyeleri, iki ekibin de projelerine bakarak oyları kullanacak. Mustafa Aslan da kazansa, Mahir Kaplan da ipi göğüslese kazananın EGİAD ve İzmir olacağı bir gerçek. Ben her iki adaya da başarılar diliyorum. Bu yarıştan 31 Mart yerel seçiminde başkanlık koltuğuna oturmayı isteyen belediye başkan adaylarının da alması gereken birçok ders olduğunu düşünüyorum.