Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir iş dünyası, geçen hafta iki büyük başarıya imza attı. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın ev sahipliğinde yapılan 2. Ege Ekonomik Forum, İzmirlilerden büyük alkış aldı. İki gün süren ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın açılış konuşmasını yaptığı, Ankara’dan da tam destek alan forum için dünya liderlerinin buluştuğu ‘Davos’ benzetmesi bile yapıldı. Ayrıca Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın da Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu tarafından ‘En İyi Oda’ ödülüne layık görülmesi, İzmir’in de son dönemde özlediği başarılara yeniden kavuştuğunu gösteriyor. 3 milyarın üzerindeki tüketicisiyle, dünya nüfusunun yüzde 40’ını, küresel ticaret hacminin yüzde 30’unu ve dünya ekonomik büyüklüğünün yüzde 23’ünü kapsayan, küresel üretim ve ticaret açısından yeni bir ağırlık merkezi haline gelen Asya-Pasifik Bölgesi’nin parladığı bir ortamda bu ödülün önemi çok büyük. EBSO’nun başarısının arkasında, başta Genel Sekreter Mustafa Kalyoncu olmak üzere, donanımlı ve Başkan’la birlikte uyumlu ve yorulmak bilmeden çalışan, iyi bir ekip var. EBSO’da 3. dönemdir başkanlık yapan Yorgancılar, ustalık döneminde daha birçok başarıya imza atacak gibi gözüküyor. Ekibini iyi motive eden ve yönlendiren Yorgancılar’ı kutluyorum.

Haberin Devamı

İTO ve EİB’den büyük destek

İki dönem milletvekili olarak hizmet ettikten sonra EGEV Başkanı olarak da İzmir’e nitelikli projeler kazandıran Mehmet Ali Susam’ı, Ege Ekonomik Forum’daki performansı nedeniyle tebrik ediyorum. ‘İzmir’de böyle büyük organizasyonlar yapılmaz’ diyenlere inat, gece gündüz çalışarak geçen yıl profesyonel partnerleriyle birlikte ilkini düzenlediği Ege Ekonomik Forum bu yıl da ses getirdi. TBMM Başkanı Binali Yıldırım başta olmak üzere, 2 gün boyunca Ankara’dan birçok etkili isim İzmir’de ağırlandı. Tabii, forumun yapılmasında İzmir Ticaret Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin de katkılarını görmezden gelemeyiz. Özellikle Mahmut Özgener, İzmir Ticaret Odası Başkanlığı koltuğuna oturduğundan beri kente değer katan projelere geçmişinde olmadığı kadar verdiği destekle bütün iş dünyasının takdirini topluyor. İzmir Ticaret Odası gibi iş dünyasının büyük bir gücünü her yönüyle iş dünyasının emrine vermesi, kentte büyük bir sinerji yaratıyor. Bunların yanında, yine hayata geçirdikleri projelerle BASİFED, ESİAD, İZSİAD ve EGİAD da İzmir’e güç katıyor. İş dünyasının son aylarda yakaladığı başarıları da beraberinde getiren bu güzel ivmenin bundan sonra da artmasını ve kente yeni kazanımlar sağlamasını diliyorum.

Haberin Devamı

Gülfem Hanım’a yakıştı

Gülfem Yorgancılar Perçin... İzmir iş dünyasının başarılı ve titiz iş insanlarından. Cam sektöründe öncü durumundaki firmasını daha ileri noktalara taşımak için gece gündüz çalışıyor. Ekonomide yaşanan sorunlara rağmen yeni yatırımlara imza atarak, hem şirketini büyütüyor hem de insanlara iş imkânı yaratıyor. Gülfem Hanım, bunların yanında son günlerde güzel bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı. İzmir’de imkânları kısıtlı çocukları müzikle buluşturmak adına 4 yıl önce yola çıkan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’na destek vererek kendisine yakışanı yaptı. Orkestra, geçen hafta ilk konserini verdi. Konser sırasında Gülfem Yorgancılar Perçin duygulu anlar yaşadı. Çocukların hayatına dokunmanın, onları belki de geleceğin ünlü sanatçıları olarak hayal etmenin mutluluğunu içinde hissetti. Cam Merkezi adını alan Barış Çocuk Senfoni Orkestrası’na bundan sonra da her türlü desteği vereceğini söyledi. Gülfem Hanım’ın çocuklara sahip çıkan, onlara kol kanat geren girişiminin herkese örnek olmasını diliyorum. Hayatta sadece iş yapıp para kazanmak yetmiyor; toplumun sorunlarına duyarlı olup çözümlerin de bir parçası olmak, hayatı daha da anlamlı hale getiriyor.