Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Türkiye son iki aydır hızla artan ve bir türlü durulmayan döviz kurları ile yatıp kalkıyor. İsmi tartışma konusu olsa da ekonomide yaşanan sorunlar herkesin malumu. İzmir İş dünyası da bu dönemde yaptığı toplantılarla durumu kavramaya çalışarak, neler yapılması gerektiğini tartışıyor. İzmir’in önde gelen iş dünyası temsilcilerinin yer aldığı İzmir Başkanlar Kurulu da yaptığı ortak açıklamada ülke yönetimine ve onun tutumuna güvendiklerine işaret ederek, “Devletimize, ülkemize, insanımıza, dinamik ekonomimize güvenimiz tamdır, geleceğimiz parlaktır. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olan ülkemiz ve binlerce yıla uzanan sağlam devlet geleneğimiz bahse konu zorlukların üstesinden, hiç şüphesiz, gelebilecek kudrettedir” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Özel kent imajı

Döviz kurunun mevcut seviyelerinin özellikle tarıma dayalı üretim ve ihracat için şans olduğuna dikkat çekilen açıklamada turizm gibi döviz harcaması gerektirmeyen sektörlerin bu ortamda ülkeye önemli katkılar yapabileceği vurgulandı.
Başkanlar, İzmir özelinde de bu son yaşanan gelişmelerin fırsata dönüştürülebileceğini belirterek, “Dünya trendine bakıldığında, artık ‘şehirler’ ön plana çıkmaktadır. Barcelona bu durumun tipik örneğidir. İzmir, dünya şehirler liginde her yönüyle ağırlık oluşturabilecek imkanlara sahiptir. iklim, tarih, kültürel doku, insan kalitesi, turizm ve benzeri konularda işlenmeye açık bir mücevher olarak ortada durmaktadır. İzmir iş dünyası tüm gücüyle özel bir kent imajını oluşturmak için seferber olmalıdır. Sonuç olarak güçlü bir ülkemiz ve muhteşem bir kentimiz olduğu için şanslı bireyleriz” yorumunu kamuoyu ile paylaştı.
Böylesi ortamlar fırsatları da beraberinde getirir. Bu noktada İzmirli başkanların sözlerine katılmamak mümkün değil. Önemli olan durumu iyi okumak ve durumdan vazife çıkararak şehre ve ülkeye katkı sağlayacak projeler geliştirmek. Bu konuda da başta İzmir Ticaret Odası olmak üzere birçok kurum Çinli yatırımcı ve turistlerin kente getirilmesi, kruvaziyer gemilerin yeniden rotasını İzmir’e çevirmesi gibi birçok projeyi eş zamanlı yürütüyor. Umarım İzmir, hep birlikte hareket ederek, ekonomide yaşanan bu sıkıntılı süreci kent için kazanca dönüştürür.

Haberin Devamı

Tekstilci Yavaşoğlu aday

Serdar Yavaşoğlu ismini İzmir’de tekstil ve konfeksiyon sektörü yakından bilir. Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanlığı başta olmak üzere sektörüne her kademede hizmet etmiş birisidir. İzmir’de en başarılı fuarlar arasında yer alan gelinlik fuarının hayata geçmesini sağlayan birkaç isim arasındadır. Mimar Kemalettin Moda Merkezi’nin oluşmasında emeği geçti. Ülkesine siyasette de hizmet etmek isteyen Yavaşoğlu, 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Meclis üyesi oldu. Birkaç gün önce de Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için partisinden aday adayı olduğunu açıkladı. Karşıyaka gibi her yönüyle Türkiye’de örnek gösterilen bir ilçeye inşaat mühendisi olarak güzel projeler üreterek hizmet etmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde kendisi ile sohbet etme imkanı bulduğum Yavaşoğlu’nu oldukça heyecanlı gördüm. Bu tür görevler heyecansız yapılmıyor. Sektöründe birçok başarıya imza atan Yavaşoğlu’nun aday gösterilip başkan seçilmesi halinde Karşıyaka’ya da örnek gösterilecek hizmetlerde bulunacağından hiç şüphem yok.