Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Ticaret Odası (İTO), Mahmut Özgener kaptanlığında, 4 ayı aşkın bir süredir heyecanını hiç kaybetmeden kent için çalışmaya devam ediyor. Önceki gün İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın da yer aldığı Meclis toplantısına katıldım. Toplantının başlangıcında gösterilen aylık faaliyet filminde, yaz dönemi olmasına rağmen yoğun bir çalışma temposu dikkatimi çekti. Bu çalışma içinde sadece Başkan değil, bütün yönetim kurulu üyelerinin ekip olarak çalıştığına şahit oldum. Önceki yıllarda olduğu gibi kurumda tek adam anlayışının sona ermesi, İTO’nun bundan sonra daha iyi noktalara geleceğinin de bir göstergesi.

Haberin Devamı

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in Meclis konuşmasında da İzmir’in ticari hayatına dokunan bütün sektörlerin sorunlarına değinmesi, çözüm için yaptıkları çalışmaları ve önerileri dile getirmesi önemliydi. Özgener, kurlardaki hareketlilik, Türkiye’nin borç stoku ve enflasyonla mücadele gibi en önemli ekonomik sorunları gündeme getirdi ve “Bizler iş dünyası olarak yaz günü çıkan bu fırtınada umudumuzu yitirmedik; ülkemizin bu badireleri atlatacak güç ve disipline sahip olduğuna hep inandık” sözleriyle umudu diri tuttu. Özgener’in bardağın hep dolu tarafını göstermesi, her zaman olmasa da şüphesiz iyi bir şey.

Çözüm öneriyor

Özgener’in ‘Öldük bittik’ edebiyatının aksine, sorunları ortaya koyarak çözümler önermesi ve Hükümet tarafından yapılan çalışmaları desteklemesi, her zaman güven ve istikrarı arzulayan iş dünyası için beklenen bir davranış. Özgener, BDDK ve Merkez Bankası’nın aldığı tedbirleri anlatırken, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı yeni ekonomi yaklaşımını da, değişimi hedefleyen, güçlü refleks, güçlü strateji ve güçlü temellere dayanan, paydaşları önemseyen ve sürdürülebilirliğe vurgu yapan yönleriyle son derece tatmin edici bulduklarını belirtti.

Tarım OSB müjdesi

Kurumların ortak proje yapmasına da uzun süre hasret kalan İzmir’de, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri ile birlikte Menderes’te bitkisel üretim konusunda jeotermale dayalı seracılık ihtisas OSB kurma projeleri ile kentte heyecan yaratan Özgener, bugün Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ve AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın da katılımıyla Menderes’te yer bakmaya gidecek. Bu projenin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor. Girişimcilik Merkezi için de İZKA’dan destek alan Özgener, bu projeyi de en kısa sürede hayata geçireceklerini söyledi. Özgener ve ekibinin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin de yeniden ayağa kaldırılması için iyi adımlar attığını biliyorum. İzmir Ticaret Odası’nın kurduğu İzmir’in ilk vakıf üniversitesinin de önümüzdeki günlerde sesinin her alanda daha gür çıkacağına inanıyorum. Özgener’in çözüm odaklı, ekip çalışması ve ortak akla dayalı, her zaman bardağın dolu tarafını gören pozitif çalışma anlayışıyla İzmir’in ticaretine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Umarım, İTO Başkanlığı görevi İzmir kulislerinde çok konuşulan siyasi bir başka görevle yarıda kalmaz.