Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Ticaret Odası, 70 bin üyesi ile kentin ticari hayatına yön veren bir kurum.

Nisan ayında yapılan seçimlerde Mahmut Özgener ve ekibi, 26 yıllık Ekrem Demirtaş iktidarına son vererek İZTO’da yeni bir dönemi başlattı.

Son 3 aylık performansına baktığımızda Özgener’in, oldukça başarılı olduğunu görüyoruz.

Oda seçimlerinin ardından Özgener, hedefini İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nda da değişim olarak koymuştu.

Fakat Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni de yöneten Vakıf yönetiminden ayrılmak istemedi.

Haberin Devamı

Özgener, sabırla çalışarak ve Vakıf Mütevelli Heyet Üyelerini ikna ederek Demirtaş’ı, Vakıf genel kurulunda ikinci kez yenmeyi başardı.

Demirtaş’ın kendi listesine yazdığı isimler bile haberleri olmadığı için itiraz ederek isimlerini listeden çıkarttı.

Özgener’in yönetim farkı

Demirtaş’ın genel kurulda oturduğu sandalyenin yanına bile kimse oturmayı tercih etmedi.

Seçimde rakibi Demirtaş’a fark atan Mahmut Özgener, İZTO Vakfı’nın yeni Başkanı oldu.

***

Seçimi farklı alan Özgener, yönetim farkını İZTO Vakfı seçim sürecinde de demokrasi adına örnek bir davranış gerçekleştirerek ortaya koydu.

Özgener Vakıf genel kurulundan önce bir araya geldiği Vakfı Mütevelli Heyöet üyelerine “Üniversitenin yönetim kurulu için İZTO yönetim kurulu olarak 3 asil 3 yedek ismi belirleme yetkimiz varken, çoğulculuğa ve demokrasiye inancımız nedeniyle bu yetkimizi yüce Meclisimize devredeceğiz” mesajını vermişti.

Bu mesaj mütevelli heyet üyeleri tarafından bol bol alkış almıştı.

Özgener, bir de Vakfın ve üniversitenin yönetime ilişkin 7 maddelik vizyon planını da şöyle açıklamıştı.

“Diyalog ve iletişim, Sürdürülebilirlik, Toplumsal Bütünleşme, Sinerji ve Bilimsellik, Teknoloji ve Rekabetçilik, Aidiyet ile Üretkenlik” Genel Kurul öncesi yapılan bu toplantı ile Vakıf Mütevelli Heyet üyelerini ikna eden Özgener, genel kurulda da kazanmasını bildi.

Aklın yolu bir. Kamuya ait olan oda ve Vakıfların şeffaf ve günün ihtiyaçları doğrultusunda yönetilerek geleceğe taşınması gerekiyor.

Bu kurumları kendi işi ya da şirketi olarak görerek yıllarca yönetimde kalma düşüncesi hem kuruma hem de o kişiye zarar veriyor.

Haberin Devamı

Bu nedenle İZTO Vakfı’ndaki değişim kurumun hedeflerine ulaşması açısından çok önemli.

İZTO’dan sonra İZTO Vakfı’nda da değişimi gerçekleştiren Mahmut Özgener ve ekibini kutluyorum.

Daha akılcı, bilimsel bir yönetim anlayışı ile hem Vakfın hem de İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yeni başarılara imza atacağına inanıyorum.

İtokent 2 Bademler iptal mi?

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Geçmiş Dönem Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından Urla Bademler’de hayata geçirilmesi planlanan İtokent 2 projesinin iptal edildiği konuşuluyor. Farklı büyüklüklerde 105 adet villa ve 300 adet rezidanstan oluşan ve 203 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılması planlanan projeden villa ve daire satın alan kişilerin aranarak, projenin iptal edildiği ve bugüne kadar yapılan ödemelerin iade edileceğini öğrendim. Projede evler 320 bin TL ile 2 milyon 200 bin TL fiyat aralığında satışa sunulmuştu. Demirtaş’ın önderliğinde gerçekleşen birçok inşaat projesinde de sorunlar yaşanırken, Bademler projesinin iptal edilmesi, kafalarda soru işaretlerine neden oldu. İptal kararında ekonomide yaşanan sıkıntılar mı etkili oldu ya da arsa alımı sırasında köylülerle yaşanan sorunlar ya da başka etkenler mi var?

Haberin Devamı

Tüm bu soruların yanıtlarını önümüzdeki günlerde öğreneceğiz.