Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i yakından tanırım. Kendisi bulunduğu bütün görevleri en iyi şekilde yerine getirerek topluma yararlı olmayı bilen, başarılı bir iş insanıdır. İzmir’in önde gelen ailelerinden birine mensup olan, dedesi İzmir Belediye Başkanlığı yapmış Osman Kibar’ın torunu olması nedeniyle gerek iş dünyasında, gerekse siyasette birçok teklifle karşılaştı. Bugüne kadar Ege Tütün İhracatçıları Birliği, Altay Spor Kulübü ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı yaptı. Nisan ayında da 26 yıllık Demirtaş iktidarını devirerek İTO Başkanı seçildi. Özgener, daha bu koltuk için oy isterken bile hakkında “Sonrasında da AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak” yorumları yapıldı. Ona önceki seçimlerde de milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı teklifleri geldiğini biliyorum. Ama Özgener her defasında bu teklifleri geri çevirdi. Bununla da, Osman Kibar’ın torunu olmanın ille de siyaset yaparak ülkeye fayda sağlamak anlamına gelmeyeceği mesajını verdi. Nisan ayından bu yana da İTO’da ekibiyle birlikte başarılı işlere imza atıyor. İzmir’le kucaklaşan, kentin bütün sorunlarının çözümü için elini taşın altına koyan, bütün kurumlarla barışık ve işbirliği yapan bir yönetim anlayışı sergiliyor. Son olarak EGEV’in bölge ortaklığıyla yapılacak olan 2. Ege Ekonomik Forum’a kurum olarak en büyük desteklerden birini verdi.

Haberin Devamı

Siyasete kapıyı kapattı

Bütün bu süreç boyunca Özgener’in adı hep AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak anıldı. AK Parti milletvekillerinin verdiği, Oda-Borsa-Birlik başkanlarının seçilememesi durumunda eski görevlerine dönebilmesini öngören, TOBB kanununda değişiklik teklifiyle adı bir kez daha gündeme geldi. Bu yasa teklifiyle birlikte “Özgener’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının önü açıldı” yorumları yapıldı. Özgener, bunun üzerine yaptığı yazılı açıklamada “İzmir Belediye Başkanlığı için hakkımda uzun süredir devam eden spekülasyonların, bu yasayla birleştirilerek ismimin siyasi tartışmalara alet edilmesi beni çok üzdü. İTO Başkanlığı, kentimizin ve bölgemizin büyük bir teveccüh göstererek beni layık gördüğü, kendim ve odamız adına hedefler koyduğum, devam etmekten büyük mutluluk duyduğum bir görev” dedi.

Haberin Devamı

İş insanları: Devam etsin

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bu kanun teklifini doğru bulmadığını açıkladı. Mahmut Özgener’in, Ankara’da da bizzat temaslarda bulunarak İTO Başkanı olarak görevine devam etmek istediği öğrenildi. Son gelişmeler de gösteriyor ki Mahmut Özgener, mevcut görevine devam ederek, siyaseten bir talebinin olmadığını bir kez daha vurguladı. Konu Özgener cephesinde kapanmış görünüyor ancak, Özgener sonunda ikna edilir mi, onu şimdiden bilemeyiz. Konuştuğum iş insanlarının ortak görüşü, başarılı bir iş insanı olarak İTO üyelerinin oylarıyla 4 yıl süreyle başkan seçilen Özgener’in en doğru tercihinin, bu görevi projelerini hayata geçirerek tamamlaması yönünde. Bakalım, önümüzdeki günler neler gösterecek.