Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şu konuda anlaşalım dostlar; “Ben artık kaç yaşına geldim, ne yapacağımı bilirim” diye bir şey yok! Kaç yaşına gelirsek gelelim, en doğrusunu biz değil, anneler biliyor! Annemin; “Kızım camları açıp buzhanede gibi oturma, çıkarken boynuna şal at, hastalanacaksın” sözlerini dinlemedim, 10 gün yatak döşek yattım üzerinize afiyet! Daha yeni kendime geliyorum. Bu sürede de artık film, dizi, kitap ne varsa hatmettim!

Mc.Donald’s’ın bir dünya devine nasıl dönüştüğünü anlatan biyografik film ‘The Founder’ı (Kurucu) görmediyseniz izlemelisiniz. İnatla çalışmanın ve azmin getirdiği başarının, kaç yaşına gelirsek gelelim vazgeçmemek gerektiğinin altını çiziyor.

Haberin Devamı

Başarının sırrı: azim ve kararlılık

Ray Kroc’un markayı asıl kurucularının elinden acımasızca alışını izlemek asap bozuyor tabii. Ama acımasızlık hayatın gerçeği, yapacak bir şey yok. 52 yaşında bir milkshake makinesi satış elemanıyken, Mc.Donald’s imparatorluğunu kuran ve ‘yüzyılın en önemli kişileri’ arasına giren Ray Kroc’u, Michael Keaton canlandırıyor. Filmin başında ve sonunda tekrarlanan şu sözler altın değerinde:

“Dünyada azmin yerini hiçbir şey tutamaz. Yetenek tutamaz, yetenekli ama başarısız birçok insan vardır. Zeka tutamaz, farkına varılmayan zeka klişeden ibarettir. Eğitim de tutamaz, dünya eğitimli aptallarla doludur. Azmin ve kararlılığın gücü ise sınırsızdır.”

CUMARTESİ ‘EROL EVGİN’ GÜNÜ

Türk pop müziğinin duayen sanatçısı Erol Evgin’i hâlâ sahnede dinlememiş olanlar varsa bu konuyu hemen ‘Hayatta mutlaka yapılması gerekenler’ listesine almalılar. Dört neslin ezbere bildiği eşsiz şarkılarına, parça aralarında Evgin’in yaptığı esprili konuşmalara canlı canlı şahit olmamak büyük kayıp. Onun konserlerinde bir efsaneyi dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda çok eğlenceli bir stand-up şova gitmiş gibi hissediyorsunuz.

Bu cumartesi (15 Nisan) Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek olan Erol Evgin konserini kaçırmayın derim. Unutulmaz şarkılarından ‘Bir de Bana Sor’da sevilen oyuncu Deniz Çakır da Evgin’le düet için sahnede olacak.

Haberin Devamı

YİNE YAZ, YİNE ZUMA...

Takıntı derecesinde sevdiğim birkaç restorandan biri Zuma... Zencefil ponzu et tartar, japon eriği soslu deniz tarağı gibi mevsimlik tatlarla yenilenen menüyü denemeye gittiğimde, kendimden geçtim yine tabii! Artık akşam yemeklerinde markanın tüm dünyadaki en popüler lezzetlerinden oluşan ‘daikoku menüsü’nü denemek de mümkün.

Bu arada geçtiğimiz sene çok keyifli bir sezon geçiren Bodrum şubesi haziranda yine açılıyormuş. Bodrum Zuma’da; muhteşem manzaraya karşı, DJ performansları eşliğinde geçen, tadına doyulmaz yaz akşamlarını düşününce; şu an yazarken bile sabırsızlandım!