Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Belli bir yaşa geldin mi önce, “Hadi ne zaman evleniyorsun?” soruları başlar. Tut ki evlendin bu sefer, “Ee çocuk ne zaman?” diye tuttururlar... Hadi onu da yaptın, en son muhabirlerin Demet Akalın’a sordukları gibi “İkinci çocuğu düşünüyor musunuz?” bölümüne geçilir! Onlar sormasa eş, dost, akraba sorar. Bitmez yani, mahalle baskılarımızı seveyim! Bir huzur vermezler ki herkes hayatını istediği gibi yaşasın, bitmeyen bir baskı mekanizmamız var.

EVLENİNCE ÇOCUK ŞART MI
Evlenince çocuk yapmak şart mı mesela? İllaki büyük mutluluktur çocuk sahibi olmak ama özellikle çalışan kadınlar için kolay verilecek bir karar değil. Baksanıza Tülin Şahin’in evliliği henüz çocuk yapmaya yanaşmadığı için bitme noktasına gelmiş.

Haberin Devamı

Modellik kariyeri sonsuza kadar sürdürülemiyor, haliyle Şahin’in en başarılı dönemlerini yaşarken çocuk konusunu ertelemek istemesi gayet mantıklı değil mi? Dokuz ay hamilelik, aylarca süt verme dönemi derken vücut değişiyor, formunu kaybediyor doğal olarak. Eski haline dönmek için zaman gerekiyor. Üstelik ömür boyu sürecek bir sorumluluk dönemi başlıyor. İşi dolayısıyla sürekli seyahat eden biri için çok zor.

Erkekler çocuk konusunda sabırlı davranabilir, artık insanlar her yaşta çocuk sahibi olabiliyor neticede, aceleye gerek yok.

HAKARET EDEMEYEN BİZİMLA DİYILDIR!

Oyuncu Seyithan Özdemir, ‘Yaşamak Güzel Şey’ filminin çekimlerinde hakaret içerikli repliği bir türlü söylemek istemeyince çekimler uzamış. Oysa hakaret etmek günümüzün en popüler eylemlerinden biri! Hemen fırından yeni çıkmış birkaç örnekle taçlandıralım konumuzu!

Uçankuş’un haberinde, eski milli futbolcu Emre Aşık’ın eşinin veterinerle yaşadığı baykuş kavgası sırasında havada uçuşan hakaret ve tehditler, Aşık’ın eşinin kadın veterinere saldırışı...

Kaan Tangöze’nin evliliğinin bitmesine sebep olan sevgilisinin, eski eş Seçkin Piriler’e ithafen sosyal medyada yazdığı, “Köpekler havlıyor” sözü...

Ali Ağaoğlu’nun BBC için hazırlanan belgeselde Kuveyt Kraliçesi’ne nasıl “S... git” dediğini alenen anlatması...

Gördüğünüz gibi hakaretler, küfürler gırla gidiyor maşallah! Böyle bir ortamda rolü gereği bile hakaret etmek istemeyen Seyithan Özdemir’i ötekileştirmek istemezdim ama kendi kendini toplumdan soyutluyor böyle davranarak! Şaka bir yana da herkes onun gibi olabilse, ne kadar daha yaşanabilir bir hayatımız olurdu.