Nazlı Mengi

Nazlı Mengi

nazli.mengi@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en büyük gençlik organizasyonu ‘Liselerarası Müzik Yarışması’nda jüride olmam teklif edildiğinde büyük heyecanla kabul etmiş, organizasyonun muhteşemliği ve profesyonelliği karşısında hayran kalmış, ülkemizde müziğe aşık gençler için böylesi görkemli bir yarışma düzenlendiği için gurur duymuştum. Dev yarışma sadece ülkemizin en büyük gençlik organizasyonu olmakla da kalmıyor, aynı zamanda ‘Dünyanın en başarılı gençlik organizasyonu’ ödülüne sahip...

Bizlere gurur yaşatan yarışmanın arkasında yine dünya çapında gururumuz olan çok önemli, çok özel bir sanatçımız var; Serhat Hacıpaşalıoğlu. Yoğun çalışma hayatına rağmen, tam 20 yıldır liseli gençlerin müzikal hayalleri için bu önemli organizasyonu düzenliyor, her bir ayrıntısıyla tek tek ilgilenip, kusursuz olması için ekibiyle emek veriyor. Ve sonuçta da ortaya ağızları açıkta bırakan bu organizasyon çıkıyor her yıl...

Haberin Devamı

‘20. Liselerarası Müzik Yarışması’nın dev finaline sadece bir hafta kaldı. 49 ilden 465 okul, elemeleri geçip finale kalabilmek için kıyasıya yarıştı. Finale kalmak tabii ki büyük mutluluk ama böyle bir organizasyonda sadece sahneye çıkmış olmak bile gençler için unutulmaz bir deneyim. Yarışmaya katılan tüm liselerin sahne performanslarını Fizy uygulaması üzerinden izlemek mümkün. Bu sene, finale kalamayanların bile seslerini milyonlarca kişiye duyurma şansı var.

Ödüller de organizasyon gibi muhteşem!

Büyük final önümüzdeki cumartesi günü, 22 Nisan’da Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek. Ne büyük bir mutluluk ki bu sene de final jürisinde ben de varım. Gençler için çok önemli olan bu organizasyonun bir parçası olacağım için yine çok heyecanlıyım. Jüride Amerika’nın kült şarkıcılarından Martha Wash, Samsun Demir, Turhan Yükseler, Ferman Akgül, Aşkın Nur Yengi, Melis Sökmen, Edis ve Melike Karakartal gibi değerli isimler var.

Ayrıca Martha Wash ve müzik dünyasına girdiği günden beri gönlümün bir numarası olan genç şarkıcı Edis, sahneye çıkacak, Hande Yener konser verecek. Finalde zafer kazanan gençler aynı zamanda dudak uçuklatan hediyelerin de sahibi olacak. Serhat Hacıpaşalıoğlu önderliğinde End Productions tarafından düzenlenen yarışmanın ödül listesi uzayıp gidiyor, buraya sığmaz valla! Fizy; liselilerin müzik yolculuklarına katkı sağlayacak çok cazip para ödülleri vermesinin yanı sıra, üç şanslı okula da müzik stüdyosu kuracak. Gerçekten çok şanslısınız gençler, özendim size! Tüm finalistlere başarılar diliyorum.

Haberin Devamı

OYUNUZU MUTLAKA KULLANIN!

Ülkemizin geleceğinin belirleneceği çok önemli bir gün yarın... Sağdan soldan duyuyorum; “Bir oyun ne önemi var ki, kullanmam belki, üşenirsem gitmem” diyenler var. Bu memleketin insanları olarak oyumuzu kullanmak vatan borcudur. Ve bir oy bile çok önemli, dilerim herkes sorumluluğunu yerine getirir.