Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları

Paris’e, Londra’ya gidene “Neden İstanbul’u karış karış gezmiyorsun?” diyen yok! Kışın

‘ADA’DA HESAP PAYLAŞILMIYOR
Bulgaristan’da kayak pozu verene “Uludağ, Kartalkaya dururken niye oraya kaçtın?” diyen de… O da komşumuz oysa! Fas’ta denize girene “Antalya varken niye ordasın?” diye dokunmuyor kimse… Halbuki ikisi de Akdeniz!

Florida sahillerinde güneşlenene de “Yahu Allah’ın güneşinde kavrulmak için bir düzine saat uçulur mu?” diye yorum yapana da rastlamadım…

Ama Yunan Adaları’ndan Instagram üzerinden paylaşılan fotoğrafların altındaki yorumlara bakın bir… Son yılların en büyük yaz meselesi; ‘Yunan Adaları mı, yurdum kıyıları mı?’

Haberin Devamı

Biri der; “Benim ülkem güzel ülkem, giderim yerim etli pidemi”, öbürü cevap verir, “Lahmacuna servet ödeyemem, illa yiyeceğim kalamarın en şişmanını, üç otuz kuruşa.” Bu mesele böyle sürüp gidecek belli.

En yakın arkadaşım Şeyda bu yaz Symi’de ev kiraladı. Bakıyorum her akşam oranın meşhur restoranı Pantelis’e konuşlanıyor. Geçen gün onun aracılığıyla restoranın sahibi Pantelis Kalliaros’la konuştum. “Türkler size ve yemeklerinize bayılıyor. Siz bizim için ne düşünüyorsunuz?” diye başladım. Boşuna dememişler “Aşka giden yol mideden geçer” diye…

Türk - Yunan dostluğu ahtapot hatırına nikah masasına doğru ilerliyor. Bakın neler diyor Pantelis;

- 2011 yılından bu yana hizmet veren restoranın en kaliteli müşterileri Türkler’miş. Çok nadir de olsa hoşlanmadıkları tarzda müşteri de gidiyormuş bizden.

- Türkler en çok deniz ürünü yiyorlarmış.

- Bazen çok bahşiş bırakıyorlarmış, bazen de bahşiş içinde sanıp hiç bırakmadıkları oluyormuş.

- Lüks teknelerle gelen müşteriler ve ünlüler pahalı şarap, büyük balık ve normal menüde yer almayan özel tabaklardan sipariş ediyorlarmış.

- Hesabı genelde bir kişi ödüyormuş. Paylaşılan hesaba nadiren rastlanıyormuş. Son yıllarda hesapların paylaşılması konusunda Almanya’yla başa baş gittiğimizi düşünüyordum. “Demek buraya müşterinin bayağı kelli fellisi geliyor” dedim içimden.

- Zaman zaman indirim isteyen müşteriler oluyormuş ki Pantelis, “Buna çok şaşırıyorum, ben hayatta bir restoranda indirim isteyemem” diyor. Ben de onun, buna şaşırmasına şaşırıyorum. Demek indirim talebinin damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunu öğrenememiş henüz!

Haberin Devamı

En son olarak Ada ekonomisine katkılarından dolayı Türk gurmelerine selam ve sevgilerini yolluyor Kalliaros. Yani anlayacağınız, çocuklar birbirini sevmiş… Bize de denizden babam çıksa yemek ama Yunan Adaları’nda mideye indirmek düşer.

YALIN VE ZARiF

‘ADA’DA HESAP PAYLAŞILMIYOR


Yakında NTV’de sağlıklı beslenme ve yaşam üzerine yeni bir programa başlayacak olan Demet Kutluay’ın göz yormayan, zarif ve yalın stilini çok beğeniyorum. “Dolabımda bir sürü kıyafetim, takım, aksesuarım var, hepsini göstereyim” gibi bir derdi yok. Sakin ve havalı olmayı başarıyor. Tabii vücuduna çok iyi bakıyor olması da büyük avantaj ve ayrı beceri… Lüp lüp pasta börek yutanlara (ben de dahil) da ilham olsun. Tarz yaratmayı alakasız parçaları üstüste giymek, renk uyumundan oyuncak bebeğe dönmek sananlara da!