Neslihan Özyükseler Tanış

Neslihan Özyükseler Tanış

ozyukselerneslihan@gmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Çapkınların yeni gözdesi Yunan kadınlarıymış. Bunun sebebi, Yunan Adaları’nın kapı koşu olmasından doğan yakınlaşma mı?

Yoksa kadınlar ekonominin göçmesinin ardından bonkörlüğüyle bilinen Türk erkeklerine mi sardılar? Bilemem...

Bayram tatilinde kocasıyla Yunan Adaları’nı ziyaret edip, oradaki bir mekanda yemek yiyen arkadaşım, arka masada konuşulan hikayeye kulak misafiri olmuş:

İş dünyasının tanıdığı, orta yaşın biraz üzerindeki armatör iş adamı, uzun yıllardır Yunan bir sevgilisi olduğunu anlatıyormuş. Kendisinden 30 yaş küçük sevgilisinin peşinden iki sene koşmuş adamcağız. Üstelik adam bunu anlatırken karısı da masanın diğer tarafında grubun kadınlarıyla havalı havalı sohbet ediyormuş. Ee tabii yılbaşı ve bayram gibi özel günlerde kalpleri nerede atarsa atsın fiziken eşlerinin yanında olur erkekler!

Bu arada adaları mesken tutmuş tekneli Türk ahalisi, bölgeyi yazlık site haline getirmiş. “En sessiz plajlarda bile çocuklarıyla nasıl bağırış çağrış oyun oynuyorlar inanılır gibi değil” dedi, bütün yazı komşuda geçiren arkadaşım.

Bir de restoran hikayeleri var. Adam İngilizce bilmiyor, karısına çeviri yaptırarak yemek ısmarlıyor ve “İlk defa kalamar yemiyoruz hayatımızda” diye de çemkiriyormuş. Türkiye’de ‘hayatımızda ilk kez’ diye başlayan bir şikayet kalıbı vardır ama bunu çevirmen kullanarak elalemin ülkesinde yapmak da bizim elitin işidir zaten!

ANGELINA - BRAD COŞKUSU

YUNAN SEVGİLİ MODASI

Sosyal medyayı Angelina - Brad’in ayrılık coşkusu sardı. Sanırsınız herkes adamın yasak aşkı. Tek sorun nikahlı Angelina’ydı. O da ortadan kalkınca, Brad gidip bunları ailelerinden isteyecek… Bir de olay ‘Jennifer karması’na bağlandı ya, bravo bize!

Ama bu karmanın da Jennifer’a gıcığı, Angelina’ya torpili var benden söylemesi. Ya da evrene giderken yolunu şaşırdı, uzaylılardan biri yedi filan.

Karma 14 yılda mı çıkar dostlar? Sevgili evren! Benim havale ettiklerimi de böyle bir düzine yıl bekleteceksen baştan söyleyeyim hiç zahmet etme. Unuturum ben… Hakkım varsa, helal ederim geçer gider. Hollywood’da işin çoktur. Senin ‘karma’, bana gelene kadar olur ‘karma’karışık!

Altı çocuklu boşanma

Malum bizim ünlüler boşandıklarında eskisinden daha fazla beraber zaman geçiriyorlar. Altı çocuklu Angelina - Brad çifti de çocuklarının ayrılıktan minimum düzeyde etkilenmelerini isterlerse durum vahim. Doğum günü, okul toplantısı, mezuniyet ve tatil derken ayrılamazlar ki…

Acaba Angelina da boşanmaya meraklı ama eski kocasıyla ‘mıçmıç’ olmaya daha da meraklı kadınlarımız gibi mi davranacak?

“Sahara’nın karnı ağrıyor, koş Brad.”

“Vivienne’ı arı sokmuş, gel Brad.”

“Maddox’un psikolojisi bozuldu, hadi Brad.”

SONBAHAR VE MELANKOLİ

Puslu havaya, yağmura; o havalarda oturup kitap okumaya, yazı yazmaya, önüme gelen her şeyi tıkınmaya bayılırım. Sosyal görünümlü asosyalimdir çünkü… Geçtiğimiz gün yağmur yağdığında baktım Instagram’da bir bayram havası var. İçlerinden birçoğunu yaz ve güneş bağımlısı sanırdım. Hatta kendimi de şezlonga uzanıp kahve - dergi keyfi yapmayı çok sever bilirdim.

Yanılmışım… Bu sene yaz tatilini uzun tutunca anladım. Meğer ben o şezlongun yarattığı duygudan hoşlanıyormuşum, güneş altında cayırdamaktan değil. Fark ettim ki, sonbahar havasını sevenlerin büyük çoğunluğu okumaya, yazmaya ve çizmeye meraklı tipler. Melankoli, insanı yaratıcı yapıyor diyebilir miyiz?