Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Lokal anestezi ve sedasyonla yapılan meme protezi ameliyatları artık bir kabus değil, meme cerrahisinin geleceği...
Son araştırmalara göre genel anestezi altında yapılan meme ameliyatlarında yan etkiler daha fazla. Hastaların yüzde 30’unda genel anestezi sonrası uyanırken kusma ve bulantılar oluşur ve kusma esnasında yırtılan dikişler ayrıca kanamalara neden olur. Lokal anestezi maddesine ilave edilen uzun etkili bir uyuşturucu sayesindeyse ameliyat sonrası günlerce ağrı olmamakta. En son bilgilere göre Lidokain adlı lokal anestezi maddesi, antiseptik etki göstermekte ve mikrop kapma ihtimali çok azalmakta. Lokal anesteziyle yapılan meme büyütme ameliyatından sonra, pazar sabahı, evinizde kendi yatağınızda uyanır gibi raht uyanmak mümkün.

Haberin Devamı

AĞRISIZ MEME BÜYÜTME

Lokal anesteziyle meme protezi ameliyatı esnasında ağrı duymayan hasta neşelidir, doktorlarla şakalaşır. Hastaya sorulduğunda, “Sanki göğsümü kaşıyorlar gibi bir his” der.

İngiltere lokal anesteziye geçti
İngiltere’de artık rutin meme büyütmeler lokal anesteziyle yapılıyor. İlk defa Brezilya’da kullanıldığı için bu ameliyata ‘Brezilya usulü meme büyütme’ de deniyor. Londralı meme cerrahı Dr. Fazel Fatah’a göre hastalar ameliyattan bir saat sonra evlerine gidebiliyor. Dr. Fatah’a göre bu yöntem, bir pazarlama hilesi veya öğle paydosunda uygulanacak bir ameliyat değil. İyileşme süresi aynı. Diğer avantajıysa meme uyuştuğu için ameliyat sonrası ağrının daha az oluşu. Ayrıca meme dikişleri, kendi kendine eriyen dikişler olduğundan korkulan dikiş alma işlemine de gerek kalmıyor. Lokal anestezi iğneleri yapılırken damardan verilen bir ilaçla hafifçe uyutulursunuz ve iğne batmalarını hissetmezsiniz.

AĞRISIZ MEME BÜYÜTME

Doktor, protezinin büyüklüğüne karar verirken mutlaka fikrinizi söyleyin. Aksi takdirde hayat boyu doktorunuzun beğendiği bir meme protezini taşırsınız.

Ameliyat sonrası rahatlık
Meme büyütme ameliyatı sonrası ayağa kalkıp eve gidersiniz. Operasyondan 1 - 2 saat sonra kan şekeriniz düşmesin diye size yiyecek verilir ve artık protez ameliyatlarında her zaman dren konmadığından özel sütyeninizi takıp eve gidebilirsiniz. Bu uygulamada direkt ağrı olmaz, sadece üzerine bastırınca hassasiyet vardır. 2 - 3 ay sütyen takmanız gerekir ve arkasından olay bitmiştir.

Haberin Devamı

AĞRISIZ MEME BÜYÜTME

Meme organı kremler ve haplarla büyümez. Krem veya vazelinle masaj yapınca meme kendiliğinden şişer ve büyür. Siz de krem etkisiyle büyüdü zannedersiniz.

Hayat boyu garantili protezler
Yeni nesil meme protezleri akmaz ve sarkmaz. Hayat boyu garantileri vardır. Günümüzde genel anestezi tehlikeleri protez ameliyatından daha fazla olduğu için protezler, lokal anesteziyle hasta uyanıkken bazen de koldan verilen sedasyon (uyku ilacı) altında konur. Bütün bunları meme cerrahınızla konuşun ve sizin için en uygun olanı seçin.
Tekrar belirtmek gerekirse estetik ameliyatlar arasında en güvenceli olan protezle meme büyütme ameliyatlarıdır. Artık protezlerin hayat boyu materyal garantisi vardır ve teknik bir problemde ücretsiz olarak değiştirilirler.