Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Amerika’da doktorlar hastalarına artık yüz germe ameliyatları gibi el germe de öneriyorlar ama ameliyatsız...

Önceleri bilezik şeklinde bilekten yapılan bir kesiyle el derisi gerilmekteydi ancak oluşan ameliyat izi estetik değildi ve tendonlar kesilirse parmak hareketleri engellenmekteydi. Ameliyatla el derisini germek başarılı

olmadı, bu nedenle artık el germe ameliyatlarından vazgeçildi ve hastaya zarar vermeyen ameliyatsız yöntemler yaygınlaştı. Avantajı, uygulama sonrası kısa sürede

işinize devam edebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Uygulamalar yaygınlaşıyor

Hasta geldiğinde yaşlanmış olan el derisi önce elmasla zımparalanıyor, zayıf asitlerle veya lazerle deri yakılarak yeni deri oluşumu sağlanıyor. Yanık doktorları, el yanıklarından sonra ellerin gençleştiğini fark etmiş ve bize elleri uygulama öncesi yakmayı öneriyorlar.

Uygulama sayesinde yaşlı deri gidip yerine genç deri gelince deri tekrar kısmen de olsa elastikiyet kazanıyor. Ancak bir defada derin bir yanıktan kaçılıp el derisi 5 - 6 defada azar azar yakılıyor. Buna Amerikalılar yemeği kısık ateşte pişirmek gibi diyorlar. Bu esnada elden kaybolan hacmin yani yağ dokusunun yerine konması gerekiyor. Bu amaçla kendi yağınız kullanılabileceği gibi dolgu maddeleri de kullanılmakta.

Onarıcı hücrelerle gelen güzellik

Yağ enjekte edildiğinde el derisi güzelleşir. Nedeni yağda bulunan onarıcı hücrelerdir. Bazen yağ sıkılan yerlerde topaklar oluşabilir, doktorunuza hemen haber verirseniz bu topaklar giderilir. Daha sonra PRP (kendi kanınızdan elde edilen büyüme hormonları) uygulamasıyla geceleri süreceğiniz özel kremler ve eldivenlerle iki üç haftada eliniz gözle görülür bir şekilde gençleşir.

Michigan Üniversitesi yayınlarına göre (2015) ele sıkılan PRP ve hastanın kendi yağı, el derisi için gerekli çatıyı oluşturan onarıcı hücreler bakımından (fibroblast) zengin ve bu nedenle başarı oranı çok daha fazla. Ancak bu onarıcı hücre tedavisinin 4 - 5 defa tekrarlanması gerek.

AMELiYATSIZ EL GERME

Geçen sene Superbowl finalinde şarkı söyleyen Madonna parmaklarının ucunu gösteren eldivenler giyerek ellerini sakladı.

Haberin Devamı

Çimdik testiyle el derinizi test edin

Elinizin sırtındaki deriyi çimdikleyip bırakın, derinin eski haline gelmesi gecikiyorsa eliniz yaşlanmıştır, kurumuştur ve elastik değildir, el germe için iyi bir adaysınız. El sırtında zamanla oluşan yaşlılık lekelerininde uygulama esnasında mutlaka lazerle veya kimyasal soyulmayla giderilmesi gerekli.
Unutmayın! Elleriniz sizi ele veriyor. Yüzünüze en başarılı ameliyatları yaptırsanız bile elinizi gören veya elinize dokunan sizin yaşınızı öğrenebilir.
Fransızların dediği gibi, hanımlar ellerine itina etmeyince erkekler el öpmeyi bırakmış. Hanımların elleri gençleşir ve güzelleşirse belki erkekler tekrar nezaketen kadınların ellerini öpmeye başlarlar.