Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Diyetle gıdınız kaybolmazsa yağ emmek en etkili çözümdür. Ancak boyun deriniz sarkmış olmamalı. Aksi takdirde yağ emmeyle beraber boyun veya yarım (alt) yüz germe de gerekir. Gıdıdan yağ emdirmek için hastanede yatmanız gerekmez. Uygulama süresi yaklaşık 30 dakikadır. Ameliyat için narkoz da gerekli değil. Koldan verilen uyku ilacı sayesinde (mide ve bağırsak tetkiklerinde olduğu gibi) olayı hissetmezsiniz.

Ameliyat sonrası durum

İlk gün özel bir süngerle baskı uygulanıp, kanama ve morarma önlenir. Üç gün süreyle kafanızın etrafında cırt - cırtlı bir bandaj taşımanız gerekir. Ağızdan ‘Arnica’ denen şifalı otu alan hastalarda daha az morluk ve şişlik olduğu bilinmektedir. Şişlikler 3 - 4 günde iner. Erkekler daha şanslıdır; sakal bırakarak şişlik ve muhtemel morlukları gizlerler. Ayrıca sakal nedeniyle boyun derisi erkeklerde kalın olduğundan sarkmaz. Kadınlar ise boyunlarına eşarp bağlayarak bu süreyi geçiştirirler. Cuma günü bu ameliyat için ideal. Pazartesi gününden sonra günlük yaşamınıza dönersiniz. Yağ emilen deliklere dikiş bile gerekmez. Yerlerinde 3 - 4 milimetrelik bir açık kahve rengi leke oluşur ve zamanla kaybolur.

Haberin Devamı

GIDI ESTETİĞİ

Erken yaşlar daha uygun

İyi bir gıdı yağ emmeyle alt yüze planlanan yüz germe ameliyatını senelerce öteye atabilirsiniz. Aslına bakarsanız zaten her yüz germe ameliyatında gıdıdan yağ emildiğinden ameliyatın bir kısmını önceye alırsınız ve daha ileri yaşlardaki yüz germe ameliyatı kolaylaşır. Belki de yüz germeye gerek kalmaz.

Yağ emmenin alternatifi var

Amerika’da geçen ay bize tanıtılan ve insan safrasına (Safra sindirim sisteminde yağları eritir) benzer bir madde olan ATX - 101 çene altına enjekte edildiğinde yağları eritmekte. ATX - 101 verildikten sonra gıdı 3 - 4 gün şişer ve bazen morarır. Tek bir dozda sonuç sağlanamadığından, genellikle birer ay ara ile 4 - 5 seans gerekir. Ücretini sorarsanız; yağ emmenin 3 - 4 mislidir. Yani eğer gıdıdan yağ emme (ameliyat) istemiyorsanız, bu yağ eritici ilacı düşünebilirsiniz.

New York Columbia Üniversitesi’nden yüz plastik cerrahı Dr. Antell’e göre gıdısı olmayanlar, daha çok kendilerine güven duyar ve genç görünür. Bu arada eğer çeneniz ufaksa bir protez veya dolgu enjeksiyonuyla büyütülebilir. Çene büyüyünce çene altı öne doğru çekilir ve yüzünüz daha estetik boyutlarda görünür. İnsan bilimcilere göre büyük bir çenesi olanlar lider özelliğine sahip, güven ve dürüstlük saçan insanlardır. İş ve sosyal hayatlarında daha başarılı olurlar. Unutmayın, sarkan bir gıdı sizi yaşlı gösterir. Ekonomi kötüleştiğinde eğer iş ararsanız firmalar daha genç görünen elemanları işe alırlar.

Haberin Devamı

GIDI ESTETİĞİ