Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

YENi MODA: ERKEKLERDE YÜZ GERME

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo gözlerini yaptırıp, yanaklarını doldurtup, burnunu inceltip ve de dişlerini düzelttirip yepyeni bir görüntüye kavuşmuş. Bu sayede reklam filmlerinin gözdesi olmuş.

Erkek ve kadın yüz germe yöntemleri birbirinden farklı. Ülkemizde erkekler arasında yüz germe yeni yeni yaygınlaştığı için birçok cerrah hazırlıksız yakalandı. Bunun sonucu kadınsı görülen erkek yüzleri özellikle sanatçılar arasında yaygınlaştı. Bu hatalı durum daha önce Hollywood’ta da meydana geldi ve rejisörler sert mizaçlı orta yaşlı erkek oyuncu bulmakta zorlandı.
Kadın oyuncular yüz germe sonrası 10 - 15 sene genç görünmeyi arzu ederken Oprah Show’a çıkan Sylvester Stallone, Alec Baldwin gibi artistler 5 - 10 sene gençleşmekten mutlu olduklarını belirttiler. Erkekler ameliyat olduklarını saklamazken, kadın oyuncular estetik ameliyatlarını saklarlar. George Clooney yine Oprah Show’da gözlerini yaptırdığını ve çok memnun olduğunu çekinmeden belirtirken, Nicole Kidman ameliyat olduğu belirgin bile olsa inkar etti.

Erkekler ameliyat belli olsun istemez
Sorulduğunda yüzünü gerdirdiğini saklamayan erkek hasta bize geldiğinde “Aman doktor fazla germe sadece birkaç sene gençleşeyim, ameliyat belli olmasın” der. İlk başta “Dünyanın parasını verecek ama neden fazla değişmek istemiyor?” diye çelişkili bulduğum bu durumu zamanla anlayışla karşıladım. Hâlâ estetiği erkekliğe ters görenler var.
Artık erkekler için botoks veya dolgu yaptırmak dişçiye gider gibi bir olay! Amerika’da erkekler sadece kadınlarla rekabet etmeyip aynı zamanda gay erkeklerle de rekabet içinde. Gaylerin kadınlar tarafından cinsellik dışında daha sempatik bulunmaları sert erkekleri de yumuşamaya zorlamakta. Amerikalı yüz plastik cerrahı John Joseph “Hep genç insanlarla beraber çalışıyorum ve kendimi bir dinozor gibi hissetmemek için şimdilik dolgu ve botoksla gençleşmeye çalışıyorum” diyor.

İlk aylarda izleri saklamak hüner ister
Hollywood’un ünlü saç kesimcisi Yuki Sharoni, erkeklerde estetik ameliyat izlerini saklamanın kadınlardan daha zor olduğunu söylemekte. Ayrıca Yuki Sharoni’a göre erkeklerde boyun ve gıdı ameliyatlarında çok fazla artış mevcut.
Kesi daha çok kulak arkasında, her vakada gıdıdan yağ emilerek sarkan çene altı gerilir, gerekirse çene ve elmacık kemikleri büyütülür. Bazı vakalarda gözler de aynı zamanda ameliyat edilerek gençleştirilir. Botoks çıktığından beri alın ve kaş germe ameliyatları oldukça azaldı.

Erkeklere destek olun!
Size bir şey itiraf edeyim mi! Erkek hastalar uygulama esnasında ağlamazlar, hemşirelerin ellerini tutmalarına gerek yoktur, ameliyat sonrası daha az ağrı kesici kullanır ve ağrıları olsa bile “Olmadı” derler. Sigara içmeyin dersiniz, içmezler. Hanımlar lütfen yüzlerini gerdirmek isteyen erkeklere destek olun!

Haberin Devamı

YENi MODA: ERKEKLERDE YÜZ GERME

Haberin Devamı

‘Sonun Başlangıcı’ (1993) filmindeki Michael Douglas, 2015 yılında çok daha genç görünüyor. Yüz gerilmiş, gözler yapılmış, yanaklar doldurulmuş ve cilt gençleştirilmiş.