Op. Dr. Ziya Saylan

Op. Dr. Ziya Saylan

ziya@saylan.com

Tüm Yazıları

Ameliyat sonrası yüzünüz aşırı değişmiş ise yüz germe başarılı olmamıştır. Yüz germe ameliyatı sonrası hastalar farklı bir yüz yerine sadece daha genç görünmek ister. Bunu bilen biz cerrahlar, ameliyat iki haftada iyileştiği için hastalarımıza “Bana 14 gün verin size 14 sene geri vereyim” deriz.
Birçok hastanın kanuni yaşı ve hissettiği yaş farklı. İyi bir yüz germeyle bu durum eşitlenir.
Yüz germe ameliyatı sonrası daha genç görünürsünüz. Eskiden yüz germe sonrası hastalar görünümleri değişmezse “Doktor bey o kadar para verdim kimse anlamadı” diye mutsuzluklarını belirtir. Günümüzde ise amaç daha genç görünmek. Eskiden uygulanan ve hastanın haftalarca evde kalmasını gerektiren yüz germeler artık yapılmıyor.
Mini, MACS Lift veya S -Lift (Saylan Lift) denen ufak yüz germelerden sonra hastalar, 3 - 4 haftada iyileşir. Bu ameliyatlar daha yüzeysel olur, çabuk iyileşir ve oluşan iz daha azdır. Artık yüz germe, lokal anestezi altında ve damardan verilen sakinleştiriciyle uygulanmakta. Ameliyat bitince bir pazar sabahı evinizde uyanır gibi uyanırsınız.

Haberin Devamı

Yaşlanan yüz dikdörtgen bir hal alır. Yüz germe ameliyatı sonrası yüz tekrar genç ve güzel görünen doğal ve oval şeklini alacaktır.

Genç görünenler daha başarılı
Ameliyatlı veya ameliyatsız genç görünenler hayatta daha başarılı. Klasik yüz germelerde fazlaca deri çıkartıldığından yüz aşırı gerilir, ağız ve burun kökü genişler ve çene ufalır. Mini liftlerde ise bu durum meydana gelmez. Buna karşılık mini yüz germeler 10 sene yerine 7 - 8 sene dayanır ama bu sürenin sonunda biraz daha yüzü germek çok kolaydı.

Boynunuzu ihmal etmeyin!
Yüz germe ameliyatlarında oldukça başarılı olan cerrahlar bazen boynu ihmal ederler. Yurt dışında katıldığım toplantılarda ‘İhmal edilen boyun’ üzerine sunumlar yaparak bu konuya dikkati çekmekteyim.
Ayrıca sadece yüzü ve boynu germek yeterli değildir. Yüz ve boyun derisi de gençleştirilip, aynı bir terzi titizliğiyle yüzün (kumaşın) ütülenmesi gerekir. Ameliyat sonrası yüze kumla zımpara, kimyasal soyulma ve radyo frekans uygulanıp deri görünümü düzeltilmelidir.

Ameliyat öncesi bilgilenin
Başına geleceği bilmeyen hasta, ameliyat sonrası mutsuz olur. Bu yüzden hastalara, “Bir süre başınız yüksekte uyuyunuz; Aksi takdirde yüzünüz şişer, ağzınızı fazla açmayın yoksa yanakları geren dikişler zarar görür” deriz. Ameliyattan önce kendinizi bilgilendirin ve doktorunuza her şeyi sorun hatta onun yüz germe hastalarını görün. Aksi takdirde ameliyat sonucundan memnun olmazsınız. Sigara içmek ve bazı ilaçlar yara iyileşmesini olumsuz etkiler. Unutmayın:
Mutlu ve olumlu düşünen hastalar daha kolay ve pürüzsüz iyileşir.

Haberin Devamı

Son yıllarda erkekler de yüz gerdirmeye başladı. Ancak erkek ve kadın yüz germe ameliyatları farklı. Erkeğe kadın tipi yüz germe ameliyatı yapılamaz. Ortaya kadın yüzlü bir erkek çıkar ve hasta mutsuz olur.