Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başbakan Binali Yıldırım, daha düzgün ve seviyeli işler yapılması niyetiyle “Ana haber bültenleri reyting ölçümlerinden çıkarılsın” dedi.

Aman diyeyim Sayın Başbakan, eğer böyle bir karar alınırsa tarihe ‘Türkiye’de televizyon haberlerini bitiren kişi’ olarak geçersiniz.

Zira karar çıkarsa önce bir kanal sonra diğerleri reytingi ölçülmeyen ana haber bültenlerini kaldırıp yerine dizi tekrarı, özeti ya da başka şey koyar.

Düşünsenize, rakibiniz reytingi ölçülmeyen ana haber yayınlarken siz ölçülen başka bir dizi ya da programı yayına veriyor ve reyting topluyorsunuz.

Haberin Devamı

Böyle bir durum gün ve ay birinciliklerini de etkileyeceği için zaten ‘masraf kapısı’ olarak görülen ana haber bültenlerinin sonu olur.

Eğer ana haberleri reyting dışına çıkarmak çözümse o zaman 19.00-20.00 saatleri arasında hiçbir kanalın reytinginin ölçülmemesi lazım.

AMAN DİYEYİM SAYIN BAŞBAKAN...

“ŞEYTAN” BUNUN NERESİNDE?

Rıdvan Dilmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Parkasız Deniz Gezmiş” dedi ya...

Solun tüm renk ve fraksiyonlarını kızdırdı önce. Ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli “Hoop bir dakika!” dedi.

İnfaz gecesinde imamlık yapan Seyit Çiftçi’nin “Deniz Gezmiş’in kelime-i şehadet getirmeyi kabul etmedi” sözlerini hemen her yerde haber yapan muhafazakâr medya da memnun değil bu benzetmeden. Bir cümle kurup, memleketi sağdan sola kızdırmayı başaran birisine “Şeytan” demek ancak övgü olur.

‘DÜŞMAN’ İSRAİL, ‘DOST’ SUUDİ ARABİSTAN

- Suudi Arabistan’ın resmi yayın organı Ukaz Gazetesi, Kandil’de PKK’nın üst düzey isimlerinden biriyle röportaj yaptı. Röportaj yaptığı kişiyi de “PKK’nın Dışişleri Bakanı” olarak tanıttı.

- Suudi Veliaht Prensi, İsrail Başbakanı ile Kızıldeniz’de bir yatta gizlice buluştu.

- O buluşmadan sonra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a “Ya Trump’ın barış planını kabul et ya da istifa et” dendi.

- Abbas eğer ikisini de yapmazsa Suudi Arabistan, Filistin’e mali yardımı kesecek, Abbas’ın yerine de Filistin sorununun ‘karanlıklar prensi’ olarak tanımlanan, Arafat’ın zehirlenmesinden tutun da, FETÖ ile ilişkilerine kadar çok sayıda soru işareti taşıyan Muhammed Dahlan geçirilecek.

Haberin Devamı

- Sokakta İsrail’i düşman, Suudi Arabistan’ı dost olarak görenler acaba tekrar bir düşünmezler mi?

AMAN DİYEYİM SAYIN BAŞBAKAN...

PARASI OLANA HIZLI İNTERNET...

ABD Başkanı Trump, dünyayı daha yaşanmaz bir hale getirmek için internet ortamına da el attı sonunda.

Trump’ın ABD Federal İletişim Komisyonu’nun başına atadığı kişinin önerisiyle ağ tarafsızlığı tüm dünyada kaldırıldı. Yani internet sağlayıcılarına bazı veri akışlarına öncelik verip diğerlerini yavaşlatma hakkı verildi. İnternette müzik mi dinleyeceksiniz, film mi seyredeceksiniz? Parası olanlar için bu çok kolay, geriye kalanlar için çok zor olacak. Büyük işletmeler hızlı ve pahalı internetin tüm nimetlerinden yararlanırken, küçük ya da yeni başlayanlar rekabette geri kalacak.

Daha önemlisi internet sağlayıcıları artık bazı içerikleri bilerek yavaşlatma hakkına sahip olacak.

Bir düşünün, yazdığınız bir mailin postayla yolladığınız mektuptan daha sonra adresine ulaştırma hakkına kavuştu sağlayıcılar. Kötü bir şakadan da daha beter Trump’ın söz sahibi olduğu bir dünyada yaşamak.