Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye’de çok konuşulan ama en az bilinen dönemdir Adnan Menderes’in dönemi.

Kimse bilmez Menderes’in Öztürk Serengil’den dans dersleri aldığını.

Oysa Menderes’in ajandasında randevu saatinin kayıtlı olduğunu gören askerler, hemen gözaltına aldırdılar Serengil’i.

Müzik dünyamızın yaşayan canlı tarihi Nino Varon’un yanında yaşanmış gözaltı, bana da o anlattı.

Hadi bu işin magazin kısmı ama Adnan Menderes’i dar ağacına götüren süreçte Demokrat Partililer’in yazdıkları günlükleri de konuşmadık hiç.

DANS DERSİ ALAN BAŞBAKAN...

Mesela Başbakan’a duyduğu sevgi nedeniyle soyadını değiştiren Ethem Menderes’in günlüklerini, Milli Savunma Bakanı olarak gizlediklerini konuşmadık hiç...

Haberin Devamı

Tıpkı dönemin Meclis Başkanı Refik Koraltan’ın ya da diğer iki bakanın günlükleri konuşmadığımız gibi...

Bu günlükler Yassı Ada’da suçlama olarak çıkarılmıştı Menderes’in karşısına.

Adını, dramını çok konuştuğumuz bir adam Adnan Menderes ama ne uğradığı ihanetleri biliyoruz ne de onun hayatı dans dersi alacak kadar çok sevdiğini...

DENİZ BAYKAL, NEDEN ADAY?

- Deniz Baykal, ilk olarak 1973 yılında milletvekilli seçildi. Toplam 9 dönem görev yaptı, şimdi de 10’uncu dönem için aday.

- Son dönemde tek bir yazılı soru önergesi var Baykal’ın, o da Antalya’daki orman yangınlarının enerji iletim hatlarına etkisiyle alakalı. Geçen dönem CHP’nin Antalya’da yaptığı ön seçiminde Baykal’ı geçen ve şimdi aday gösterilmeyen Niyazi Nefi Kara’nın 121 yazılı soru önergesi var.

DANS DERSİ ALAN BAŞBAKAN...

- Baykal’ın imzası bulunan yasa teklifi yok, Kara’nın 90 yasa teklifinde imzası var.

- Baykal’ın geçici Meclis Başkanı olarak yaptığı açılış konuşması dahil toplam 5, Niyazi Nefi Kara’nın yemin dahil toplam 45, Genel Kurul konuşması var.

- Baykal, genel görüşme, araştırma, soruşturma, komisyonları ya da gensoru önergeleri için hiç imza vermemiş. Kara’nın 2 genel görüşme, 90’a yakın araştırma önergesinde imzası var.

- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi ya, oradaki yasama faaliyetlerine de baktım Deniz Baykal’ın. Avrupa’ya giden göçmen çocukların durumu dahil birkaç önergede imzasını buldum.

Haberin Devamı

- Allah uzun ömür versin, 80 yaşında şimdi Baykal. Ciddi bir sağlık sorunu geçirdi. Eğer sağlığı yerinde olursa, yeni yasama döneminde de en yaşlı üye sıfatıyla dönemi başlatacak. Peki ya sonra?

- Baykal’ın sahibi olduğu Halk TV ile CHP Yönetimi arasında sorunlar yaşandığına dair haberlerin çıktığı bir dönemde Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan’ın adaylığını görmezden gelmesi ayıp olurdu, tamam. Ancak eski Genel Başkan keşke ‘Bir bilen’, olarak kalmayı tercih etseydi.

DANS DERSİ ALAN BAŞBAKAN...

FRANSA, HESAP LÜTFEN...

Fransa’da haftalık yayımlanan Le Point dergisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan için ‘Diktatör’ ifadesini kullanması çok tartışıldı.

Erdoğan’a diktatör deyip de Suudi Veliaht Prensi’ne övgüler düzen bir dergi Le Point.

Minnacık bedeni kıyıya vurmuş Aylan bebeği, büyüse tacizci olurdu diye karikatürize edebilen Charlie Hebdo dergisinin de yer aldığı bir iklim Fransız medyası.

Parasını almak için Kaddafi’ye, Paris’in göbeğinde çadır kurdurup, sonra gizli servisleri aracılığıyla Kaddafi’yi yıkma işini organize eden ülke Fransa.

Haberin Devamı

Türkiye 10-15 tane daha Airbus uçağı sipariş etsin, yine tükürdüklerini yalarlar.

Fransa, hesap lütfen...