Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Almanya, İtalya ve Fransa’nın çocuklara aşı yapılmasını mecburiyet haline getirmesinin ardından aşı tartışması tekrar başladı.

Anayasa Mahkemesi, zorunlu aşı programının insan hakkı ihlali olduğuna karar vermişti ama doktorlar başlayacak bir kızamık salgınının aşı olmuş çocukları da hasta edeceğini söyleyip, konunun yeniden ele alınmasını istiyor.

- Türkiye’de aşılamaya karşı çıkanların bir kısmı, aşılardaki küçük parçacıkların çocukların DNA yapılarını bozduğunu düşünüyor. Belirli bir grup da aşıların içinde domuz geni olduğunu düşündükleri için programı kabul etmiyor.

Haberin Devamı

- ABD’deki aşı karşıtı gruplar, devlet bize karışamaz diyen liberaller ve aşılarda kürtajla alınan ceninlerdeki hücrelerden yararlanılıyor diyen muhafazakarlardan oluşuyor. Ancak kızamık vakaları tekrar görülmeye başlayınca aşı karşıtlığı geriledi biraz.

- Hollanda’da ‘İncil Kuşağı’ denen bir grup, çocuklarına aşı yaptırmadığı için kızamık salgını yaşandı, hükümetin göreve çağırdığı bazı papazlar “Siyaset bizden Tanrının emrine karşı gelmemizi isteyemez” diye ayaklandılar.

- Pakistan’da, Birleşmiş Milletler kampanyasında çocuklara aşı yapmakla görevli 14 kişi öldürülmüştü birkaç sene önce.

- Malezya’da iki çocuk kuş palazı nedeniyle öldüğünde, günlük hayatı düzenleyen hukuki konularda fetva vermeye yetkisi olan Perak eyaleti müftüsü, acil ve hayati durumlar söz konusu olduğunda aşının devreye girmesi bir zarurettir fetvası verdi.

Bizim memleketteki yorgan ve battaniyenin şeklinden tahrik olanlar için verilen fetvalardan sonra ilaç gibi geliyor insana bu fetva.

OPERASYONU SORGULAYANA BAK SEN...

MİT, bugüne kadar FETÖ yöneticisi olan 20 civarında ismi bulundukları ülkeden alıp Türkiye’ye getirdi.

Kosova’da düzenlenen son operasyonda biraz fazla gürültü çıktı ama bu tür operasyonları hep yapıyor gizli servisler.

- İsrail gizli servisi Mossad, ülkenin nükleer sırlarını açıklayan Mordahay Vanunu adlı vatandaşını İtalya’dan kaçırıp İsrail’e getirmiş ve yargılamıştı.

- CIA de yine İtalya’dan, Osama Mustafa Hasan Nasr’ı kaçırmış önce Avrupa ülkelerine sonra da Mısır’daki üssüne götürmüştü. ABD’nin Afganistan ve Pakistan’dan kaçırdığı insan sayısı ancak binlerle ifade edilebilir.

Haberin Devamı

- Vietnam gizli servisi de yolsuzluk yapıp Berlin’den sığınma hakkı isteyen bir bürokratını Almanya’dan kaçırmıştı.

MİT operasyonuna tepki gösteren ABD’nin Kosova Büyükelçisi, şu an CIA Başkanlığı’na atanmak için Senato onayı bekleyen Gina Haspel’in, Tayland’da El Kaide şüphelilerini işkenceyle sorgulamaktan suçlandığını hatırlar mı acaba?

YAZIK AMA HEPİMİZE

“TRT’de program da yaparım, Erdoğan’ı da severim. Kime ne?”

Son derece haklı Zerrin Özer.

Kimse kimsenin, ne sevgisine ne siyasi tercihine ne de özel hayatına karışabilir.

Kendi hayatına karışılmasını istemeyen Zerrin Özer, aynı röportajda, genç kızların bakire olarak evlenmeleri gerektiğinden tutun da, Türkiye’deki erkeklerin yarısının gizli eşcinsel olduğuna kadar herkesin cinsel hayatına karıştı, iyi mi?

Zerrin Özer’in yine kilo verdiği bir dönem olan 2009’da, sahneye jartiyerle çıkma arzusunu söylemesi de bana garip gelmişti, bu röportaj da garip geldi doğrusu.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, ne demişler, kendine yapılmasını istemediğin şeyi, başkasına yapma...