Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

CHP’nin adayı da, Kılıç-daroğlu’nun gönlündeki aday mı orası tartışmalı. Zira Genel Başkan’ın “Ekonomist, başarı hikayesi var, sakin, polemiği sevmiyor, bütün kesimleri kucaklayacak” tanımlarının tek bir maddesine bile uymuyor Muharrem İnce.

- ”Ekonomist” denilince akla İlhan Kesici ve Abdüllatif Şener geliyor. “Başarı hikayesi” denince akla gelen isim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen. “Sakin, polemiği sevmiyor” dendiği zaman Kesici, Şener, Büyükerşen akla gelir, İnce asla gelmez. “Bütün kesimleri kucaklayacak” tanımlamasında sağ kökenli Kesici ve Şener’i, belediye başkanı Büyükerşen’i düşünebilir ama İnce’yi aklınıza getiremezsiniz.

Haberin Devamı

- Halk TV’den tanıdık olma meselesine gelince. Muharrem İnce, 2015 yılında düzenlediği basın toplantısını yayınlamayan Halk TV’yi eleştiren bir twit atmıştı. Buna karşın Abdüllatif Şener çok kere Halk TV’ye konuk olmuş bir isim. Yine de son kurultay öncesi, Deniz Baykal’ın isteğiyle Muharrem İnce’ye destek verildiğini iddia edenler de yok değil.

- Sonuç mu, eğer il başkanları akıllarından ve gönüllerinden geçen isimleri yazmasalardı, CHP’nin adayı tahminen Muharrem İnce olmayacaktı.

KESİCİ’YE TESELLİ İKRAMİYESİ...

- CHP iyi kötü bir merak uyandırmıştı. İşler planlandığı gibi gitseydi, cuma sabahı herkes Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ağzına bakacaktı.

- Perşembe öğleden sonra CHP’nin cumhurbaşkanı adayını açıklayan kişi milletvekili İlhan Kesici oldu, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının önemi azaldı, merak unsuru ortadan kalktı.

- Bu garip durumun tek bir açıklaması olabilir. Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına aday göstermediği Kesici’nin gönlünü almak ve ona kendi adaylık seçeneğiyle ilgili konuşma fırsatı vermek için böyle bir yol seçmiş olmalı. Düşünce zarif ama CHP’nin salon toplantısının gazını kaçırdığı da kesin...

Muharrem İnce kimin adayı

ASKERİ ÜNİFORMA VE LİDERLER...

- Resimde gördüğünüz, halatla helikopterden denizaltına inen kişi Fransa Cumhurbaşkanı Macron.

- ABD Başkanı Bush’un uçak gemisine indiği savaş jeti ve üzerindeki pilot tulumunu da hatırlarsınız herhalde.

Haberin Devamı

- Sosyal medyada yaşanan kamuflajlı Erdoğan fotoğrafı tartışması yüzünden verdim bu örnekleri.

Daha fazla demokrasi, daha zengin, komşularıyla ilişkileri daha iyi bir Türkiye için, tartışma, eleştiri, öneri olur ama “Başkomutan” sıfatını tartışma dışı tutmak gerek.

ALTAY NEDEN ŞAMPİYON OLDU?..

- Altay’ın kuruluşunda, İzmir’den, İttihat ve Terakki Cemiyeti için gençleri örgütleyen Celal Bayar’ın da yardımı vardır.

- İzmir’deki Yunan, Ermeni ve İtalyan takımlarına karşı elde ettikleri zaferler nedeniyle İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin koruması altına alınır Altay.

- Dönemin İzmir Valisi, yabancı takımlara karşı kazanmaya devam etsinler diye Altaylı futbolcuları askere almaz. Altay, 1915’te Mahalli Lig şampiyonu olur.

- Altay’ın geçmişi bu ama Cumartesi günü, 2. Lig Beyaz Grup’ta Gümüşhane’yi yenip şampiyon olmalarının sebebi sadece tarihleri değil.

- Bir İzmir takımı olan Altay’ın 21 kişilik kadrosunda tam 9 tane İzmir doğumlu futbolcu var. Kalecileri Egemen Gençalp’in babası, milli kaleci Malik Gençalp de Altay’ın kalesini korumuştu geçmişte.

Haberin Devamı

- Rakiplerin kadrolarında, az sayıda da olsa yabancı, çok sayıda da Avrupa’da yetişmiş lejyoner futbolcular varken, Altay, giydikleri formanın değerini ve tarihini bilen futbolcularla, doğduğu ilçe ve şehirden tam destek alarak şampiyon oldu. Şampiyonluk kadar anlamlı hikayenin bu kısmı da...