Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türk askeri ile ABD askeri sahada karşı karşıya gelir mi sorusu çok soruluyor bu aralar.

Geçmişte benzer durumlar yaşandığı için en azından birini yazmakta sakınca yok. Birinci Körfez Savaşı’ndan sonra ABD’liler, Kuzey Irak, Zaho’da bir üs kurarlar.

Buradan kalkan helikopterlerin, geceleri, Metina ve Cudi bölgelerinde PKK’ya yardım malzemesi attığını tespit eder sahadaki Özel Kuvvetler mensupları.

Alay Komutanı Mithat Işık emir verir ve terör örgütüne yardım malzemesi götüren ABD helikopter-lerine,Kuzey Irak, Darkaracan bölgesinde taciz ateşi açılır.

Haberin Devamı

Üst üste bir kaç gece taciz edilen ABD helikopterleri çareyi geceleri İncirlik Üssü’ne gitmekte bulur, Zaho’ya gündüz dönerler ama herkesin göreceği saatlerde de PKK’ya yardım atamazlar.

Bugün ABD’nin PKK’ya verdiği desteğe şaşıranlar, 90’lı yıllara dönüp baktıklarında aynı çirkinliğin daha mahcup hallerini görecekler.

ZEYTİN DALI OPERASYONU GÖZDEN KAÇANLAR...

ABD, “Afrin operasyon alanımız değil, Suriye Demokratik Güçleri orada bulunmuyor” dedi ya, PKK, Zeytin Dalı harekatına dair propaganda mesajlarında kendisini Suriye Demokratik Güçleri olarak tanımlamaya başladı. ABD elbette görmezden geliyor bu tanımlamayı.

Birkaç İngiliz ve bir Fransız’dan oluşan, ithal YPG’liler, ABD’lilerin verdiği silahlarla birlikte Afrin’e gitmiş, bir de video çekip Youtube’a koymuşlar. Pentagon,”Kimse Afrin’e gitmeyecek, verdiğimiz silahlar da sadece IŞİD’e karşı kullanılacak” diyordu ya, bu videoyu da görmemişlerdir muhakkak.

Terör örgütünün televizyon kanalı, Fransız devletinin de hissedarı olduğu Eutelsat’a ait Hot Bird 13B uydusundan yayın yapıyor. Slovenya’dan uyduya çıkan kanalın tüm jenerikleri çatışma ve Öcalan görüntüleriyle dolu. RTÜK bu kanalların kapatılması için Eutelsat ile görüştü, ciddi mesafe de aldı ama Avrupa medyası işi basın özgürlüğüne bağladı. İşlerine gelmedi mi silahı, çatışmayı da görmüyor bunlar...

KEMAL BEY BAŞKA, İL BAŞKANI BAŞKA HAVADA...

New York Times gazetesi Kilis’ten izlenimler yazdı hafta sonunda...

Sokak röportajları yapıp, insanların harekata destek olduklarını görünce “Bu Türkler de savaş heveslisi” diye yazmışlar tarafsız (!) analizi.

Haberin Devamı

Türk medyası o analizi BBC Türkçe’den kopyaladığı için önemli bir ayrıntıyı atladı. New York Times muhabiri, CHP Kilis İl Başkanı Mehmet Akif Perker ile konuşmuş.

Perker’in “Biz savaşa karşı bir partiyiz, şu an milliyetçi gurur çok yüksek ve buna karşı gelmek halktan büyük tepki görür” dediği yazılmış.

Genel Merkez harekat gerekli deyip destek veriyor, Kilis İl Başkanı verilen desteği kamuoyu tepkisine bağlıyor.

Yazık ediyorlar CHP’ye...

FERMUAR GİBİ YARGI OLMAZ...

Sokakta yürüyen genç kıza durduk yerde yumruk atan adam önce serbest bırakıldı, tepkiler üzerine sonra tekrar gözaltına alındı.

Bir değil, iki değil çok örnek var böyle. Hatırlayın şort giyen kadınlara, önce otobüs sonra minibüste düzenlenen saldırıların failleri için de benzer bir durum yaşanmıştı.

Yargı kamuoyu tepkisine göre karar değiştirir mi? Ya verdiğiniz kararın arkasında durun ya da ilk anda doğru kararı verin.

Haberin Devamı

Sosyal medya neredeyse temyiz makamı haline geldi memlekette ve bu en çok yargıya zarar veriyor.