Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

SP: Basın toplantıları Haziran 2017’de kalmış. Ana sayfaya son girilen yazı, Karamollaoğlu’na imza verilmesi için ilçe seçim kurulları adres bilgileri. Duyurular kısmı boş. Mobil uygulamada sadece Sticker-Saadet diye bir uygulama var ama partiye ait değil.

VP: Perinçek’in 12 Mayıs’taki basın toplantısını aynı gün manşet haber yapmışlar. Sayfada imza sürecinde yayımlanmış köşe yazısı alıntıları duruyor. Mobil uygulamaları var. 100 bin imza için konulan pop-up’ın kalkması gerek.

HDP: Site güncel ama gündemi farklı. Dün Soma’da yaşanan maden faciasının yıl dönümü için Demirtaş’ın yaptığı açıklama ilk haberdi. Sitenin Kürtçe versiyonu en son 12 Nisan’da, İngilizce versiyonu Eylül 2016’da güncellenmiş. Mobil uygulamaları yok.

Haberin Devamı

İYİ PARTİ: Akşener’in faaliyetlerine yer verilmediği iddiasıyla medyadan en çok şikayet eden parti ama çağın iletişim olanaklarını da iyi kullanmıyor. İnternet sitesinde “Etkinlikler” bölümünde
24 Mart duyurusu var. Basın açıklamaları bölümü en son 30 Mart’ta güncellenmiş. Sayfanın dizaynı güzel ama güncellemesi kötü. Akıllı telefonlar ve tabletler için mobil uygulaması olmaması da kötü.

CHP: Kılıçdaroğlu aday olmadığı için sayfa ikiye bölünmüş. İnce’ye dair tüm bilgiler taze ve sık güncellenmiş, sayfa açılışında da kampanya görselleri için
bir pop-up konmuş. Buna karşın İnce’nin sosyal medya hesaplarına
dair bir link verilmemiş. Mobil uygulamaları var ve güncel.

AK PARTİ: Genel Başkan’dan bölümü neredeyse saatlik güncelleniyor. Partinin resmi Twitter hesabının linki var. Başbakan Yıldırım’ın haberleri de sayfada ancak günlük güncelleniyor. Mobil uygulamaları var ve güncel...

Partiler, adaylar, karneler...

YÜZÜKLERİN EFENDİSİ TRUVA’YI YENDİ...

Yüzüklerin Efendisi toplam 150 milyon adet kadar satıldı, İlyada Destanı dünyada İncil’den sonra en çok okunan kitap.

Yüzüklerin Efendisi, 4 kitaplık bir seri, Truva’ya dair yazılan kitap sayısı 34 bin civarında.

Yeni Zelanda, filmin çekimlerine ev sahipliği yaptığı için inanılmaz bir turizm
hamlesi başlattı.

Partiler, adaylar, karneler...

Yüzüklerin Efendisi Bakanlığı kurdular, uçaklarını giydirdiler, Wellington Havalimanı’nı Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit sembolleriyle doldurdular, Rotorua’da Hobbit Köyü kurdular, Elf Diyarı Rivendel’i görebileceğiniz helikopter
turları düzenliyorlar.

Haberin Devamı

Bu turun 2018 fiyatı yaklaşık 5 bin 500 Euro.

Peki biz Truva efsanesinden faydalanmak için ne yapıyoruz?

Çanakkale Havalimanı’nın adını Troya Havalimanı olarak değiştirmek, THY uçaklarını giydirmek, Truva hazinesi için özel bir müze açmak, Troya Antik Kenti’ni açık hava müzesi haline getirmek çok zor olmasa gerek.

Bu arada İlyada ve Odesa destanlarını yazan Homeros’u da unutmamak lazım.

Bildiğiniz İzmirlidir Homeros ve Truva Savaşı’ndan 5 asır sonra yaşamış ve aslında İlyada Destanı’nı yazmaktan çok derlemiştir.

AF ‘TEHLİKESİ’

1974’te kurulan CHP-MSP Koalisyonu da 12 Mart muhtırasının izlerini silmek için belirli suçlar için af yasası çıkartmıştı.

Ancak Anayasa Mahkemesi, yasaların önünde herkesin eşitliği maddesinden yola çıkarak affın genel affa dönmesini sağlayacak bir karar almıştı.

Haberin Devamı

Sonraki yıllarda çıkarılan ve dolaylı af sağlayan yasalar oldu ama kimse 1974 tecrübesini unutmadı.

Eğer bir kısmi af gündeme gelecekse burada kriter ne olacak, af yasasını, genel affa dönmeyecek şekilde kim, nasıl hazırlayacak?

Devlet kendisine yönelik işlenen suçları affetmeye kalksa, 15 Temmuz darbe girişimini nereye koyacağız?

Devlet, kişilere karşı işlenen suçları affetmeye kalksa bir başka hukuki tartışma başlayacak?

İşin bir de af yasası kamu vicdanını ve seçmeni nasıl etkiler kısmı var ki, galiba cevabını bulması en zor olan nokta da bu.